zondag 24 maart 2013

Paas quilt high tea bee

Ik schreef gisteren dat ik 's ochtends vroeg een Nearly Insane-blokje had gesneden & dat had een speciale reden. Mams & ik zouden namelijk 's middags naar de Quilthoeve in Naaldwijk gaan voor een heuse High Tea Bee.


Daar waren we nooit eerder geweest, maar we zijn een hele ervaring rijker. De dames van de Quilthoeve hadden een prachtige ruimte met een geweldige tafel erin, die enorm gezellig aangekleed was.

Bij een high tea horen natuurlijk heerlijke hapjes zoals scones, chocola & sandwiches & ook die waren uitstekend geregeld. Kijk eens hoe leuk zo op die etagere.


En bij een quilters high tea bee horen natuurlijk ook quiltsters. We vielen met ons neus in de boter, mams & ik, want we kwamen midden in het verjaardagsfeestje voor Sylvia terecht. Ze is vandaag jarig & als verrassing had haar dochter Marjolein een high tea geregeld samen met haar quiltvriendinnen. Een echte verrassing! En zoals het hoort bij een bee, hadden zowel mams als dochterlief een geweldige quilt bij zich.


De huisjesquilt, die in 2012 een reuzehit was in blogland. Sylvia & Marjolein hebben allebei alle huisjes afgemaakt. Respect dames! Die van Sylvia is zelfs al gequilt & men kan er dus al lekker onder kruipen.


De top van Marjolein is lekker vrolijk met alle heldere kleurtjes. Ik krijg spontaan zin in de zomer met deze knalkleuren! Maar ja, wie niet met dit koude weer buiten?!? Ik zou eigenlijk een blok NI in elkaar gaan zetten, maar na 4 stukjes priegelen was ik het wel zat. Gelukkig had ik een reservewerkje in mijn tas gedaan.


Juist ja, Henrietta Whiskers & die moest ook even geshowd worden. Stom eigenlijk dat je zelf al zo lang bezig bent met iets, dat je bijna vergeet hoe mooi de quilt eigenlijk aan het worden is. De positieve reacties van de aanwezige dames spoorden me wel aan om deze quilt heel snel af te maken.


Ik heb tussen het thee drinken, smikkelen, kletsen & het uitgieren van de lach door dus lekker zitten quilten aan Henrietta. Alle applicaties zijn gequilt. Nu nog een aantal blokken & de randen van de quilt. Het begint dus op te schieten. Als ik er even wat vaart achter zet, dan kan ik hem misschien over 2 weekjes al af hebben. Dan kan ik hem mooi aan Sophie geven als we met zijn allen bij paps & mams gaan eten.


Mams had ook een leuk werkje meegenomen. Eigenlijk moet ze eerst de paarse sampler-quilt afmaken. Dat gaat vast snel lukken, maar ze kon het toch niet laten om een begin te maken met een volgende quilt. Ze verzamelt al een poosje paarse & groenige lapjes (niet echt groengroen, maar een beetje blauwgroen) voor een geweldig mooie Nearly Insane in deze tinten. 


Voor het eerste blok ging ze de benodigde stukjes snijden & gelijk in elkaar zetten. Het was wel even puzzelen hoe groot de stukjes precies moesten zijn. De vorige grote sampler-quilt hebben we in centimeters gemaakt & deze maken we in inches. Dan is het net even anders, maar met goed opletten lukte het snijden wel. Ik denk dat het blok inmiddels wel in elkaar moet zitten, dus ik ben erg benieuwd naar het eindresultaat.


Om half 4 was het feest alweer afgelopen & zijn we even de winkel ingedoken voor een goede lapjes-shopsessie. Zou je niet spontaan jaloers worden van zo'n mooie servieskast?!? Ikke wel hoor. Jammer dat we er hier in ons appartement geen ruimte voor hebben.


In zo'n mooie winkel kun je als quiltster altijd je slag wel slaan. Lekker snuffelen, rondkijken, combineren & lapjes aaien. Vooral de kast met blauwen trok me erg aan. Ik wil toch een keer een blauwe quilt gaan maken & daarom mochten er een paar blauwtjes mee naar huis. Samen met wat rode lapjes voor in mijn Nearly Insane, een lijmstift & een flesje Fray Check.


Kijk, wat een mooie schat uit de schatkamers van de Quilthoeve. Het tasje dat je ziet kregen we als goodiebag na afloop van de High Tea, wat een verrasing! Lieve Ingrid & Wendy, bedankt voor alle goede zorgen & de geweldige middag!
10 opmerkingen:

 1. Hartstikke leuk om je blog te lezen. We zijn er even bij geweest nu. Ik ben daar al 2 keer geweest en op 15 juni gaan zusje en ik naar de dear jane dag. Eens kijken en luisteren of deze quilt iets voor ons is. Maar de Quilthoeve is helemaal fantastisch!! leuk dat jullie dit weer meegemaakt hebben.
  groetjes
  Wietske

  BeantwoordenVerwijderen
 2. O wat gezellig en leuk ook om andere quiltsters te ontmoeten!
  De highthee ziet er verzorgd uit.
  Je quilt wordt mooi hoor en de huisjes quilts zijn ook prachtig.
  Inderdaad petje af om het te vol gehouden om alle huisjes te maken!
  Leuk om je logje gelezen te hebben.
  Fijne week, Evelyne

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Hoi Marieke, het was zeker HEEL gezellig zaterdag wat hebben we lekker gesnoept en gekletst! Je quilt is erg mooi ga maar snel door dan kan nichtje eronder kruipen.
  Fijne dag, Else

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Geweldig gezellig verhaal!! Nu ik nog.......;)
  groetjes, Sylvia

  BeantwoordenVerwijderen
 5. P.S. waren de foto's van ons clubje nog gelukt???

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Hé Marieke, het was leuk om met jou en je moeder kennis te maken. Je maakt mooie dingen en hebt een hartstikke leuk blog. Ik kom zeker nog eens terug!

  Groetjes,
  Inge

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Ik las bij Sylvia op hara blog al over haar gezellige dag en hier lees ik ook al over een super gezellige high tea. Mooie aankopen heb je gedaan !!

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Ik had bij Sylvia en Inge al gelezen hoe leuk het zaterdag was. Wat is quilten toch een leuke hobby die zoveel gezelligheid met zich meebrengt.

  BeantwoordenVerwijderen
 9. mooie stofjes heb je meegenomen! wat lijkt dat ontzettend gezellig te zijn geweest :0) altijd zo inspirerend om andermans(vrouws) werk te zien!

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Nou, jullie hebben wel een fantastische dag gehad, als ik al die mooie fotos bekijk! Zo gezellig, en wat heb je mooie stofjes gekocht! Veel succes met het doorquilten van HW!

  BeantwoordenVerwijderen

Bedankt voor je reactie!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...