dinsdag 7 mei 2013

Zomaar een beetje verliefd

Afgelopen zondag raakte ik in het winkeltje bij Atelier Bep (klik) zomaar een beetje verliefd op een prachtig roze Civil War reproductiestofje (mooi woord voor galgje trouwens) En tja, als je eenmaal verliefd bent op een stofje dan kan je het vaak niet laten om het mee te nemen naar huis, flink te aaien en te koesteren.

En meestal belandt het dan bij mij in een la of een doos om te gebruiken voor ooit. Dit keer besloot ik het anders aan te pakken & heb ik gelijk een quiltje ermee gemaakt. Ik had nog twee minicharmpakketjes (vierkantjes van 2,5 bij 2,5 inch) van de Sampler liggen & aangevuld met stukjes uit mijn eigen voorraad kon ik daar mooi een middenstuk van maken. Het stofje waar ik verliefd op werd kwam om de rand. Kijk eens wat een dotje. Nu nog even een achterkantje ertegenaan & met de hand quilten op het terras & de quilt krijgt een mooi plekje ergens aan de muur.


De foto van dit quiltje maakte ik terwijl het op mijn bureau op mijn werk lag, vandaar dat de randen een beetje schuin lijken te lopen. Maar don't worry in het echt zijn ze gewoon recht hoor. Het quiltje is niet echt mini, het is namelijk ongeveer 70 centimeter, maar klein genoeg om even tussendoor te doen. Zeker omdat ik de top met mijn Singertje maakte.

Nog even een klein vraagje. Met welke kleur zouden jullie deze quilt doorquilten? Ik weet het niet zo goed met al die vrolijke verschillende kleurtjes.

8 opmerkingen:

  1. Mooi is die geworden Ieke. Een advies kan ik je niet geven. Ben ik nog te onervaren voor. Fijne dag nog. Groetjes Wilma

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Hi Ieke, wat weer een mooie quilt en in zo'n rap tempo!
    Ik zou voor het door quilten de kleur van de randstof nemen.
    Succes met de steekjes.

    Lieve groetjes, Evelyne

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Heel leuk quiltje...
    Ikzelf zou ook opteren voor de roze overheersende kleur of zelfs voor zo'n quiltgaren dat verloopt van kleur...ben ik persoonlijk ook wel fan van en past zowat overal bij...groetjes en succes...

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Ooit geleerd van een internationale lesgeefster dat bruin de kleur is die je gebruikt als je het eht niet weet. Daarom, ga voor bruin.
    Heeeeel mooi stofje trouwens.
    Groetjes
    Christine

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Hele mooie stofjes,...

    Ik ben altijd voorzichtig met kleuren dus ik ga voor bruin,...
    en als ik dan niet op safe mag gaan dan voor die te gekke roze randkleur \,..

    Laat je het ons weten welke het wordt?

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Mooi geworden, zo bij elkaar met de roze rand (inderdaad een beeldig stofje). Quilten zou ik
    met een soort grijsbruine tint doen, niet te lichte kleur, dat valt mooi weg (maar ik zie, dat
    dat advies hier boven ook al gegeven is). Groetjes van Ageeth

    BeantwoordenVerwijderen
  7. Wat een leuk quiltje in wording!

    BeantwoordenVerwijderen

Bedankt voor je reactie!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...