zaterdag 14 maart 2015

Kleurige blokken

Zoals je misschien wel weet zijn mams & ik bezig met a Bountiful Life, een patroon gemaakt naar de Bird of Paradise-quilt, die in het American Folk Art Museum in New York hangt. Een patroon met heel veel applicaties & de bedoeling was dat we elke maand één blok zouden maken. 20 in totaal. Maar zoals het gaat, soms komt de klad er een beetje in & dreigen projecten op de UFO-stapel te belanden. Dus hebben mams & ik onszelf herpakt & zijn we een inhaalslag aan het maken. Vier blokken in 2 maanden tijd & dan zijn we weer op schema.


Mams maakt haar quilt in 'traditionele' stoffen & heeft bij dit blok grotendeels het patroon in het boek gevolgd. Waardoor er hele mooie statige struisvogels ontstaan zijn. Een mannetje & een vrouwtje (herkenbaar aan de witte buik) Met lieflijke bloementakken op de achtergrond.


Ik gebruik Kaffe Fasset-stoffen in allemaal verschillende tropische tinten & mijn struisvogels hebben net een klein foutje in zich, maar dat maakt het ook wel weer wat rustiger. Deze struivogels zouden zo weggelopen kunnen zijn uit een boek van Gabriel Garcia Marquez dat zich afspeelt in de tropen.


En dan zie je de blokken hier weer naast elkaar liggen, Hetzelfde, maar toch verschillend. Keigaaf om te zien! En we gaan gewoon verder met de volgende blokken. Dus binnenkort meer nieuws over deze superquilt om te maken...

6 opmerkingen:

 1. Net als je moeder, ben ik ook meer van de traditionele lapjes, maar als ik deze 2 blokken zo samen zie, vind ik ze beide net evenveel zo mooi!!! Prachtig gedaan!

  Liefs, Ineke

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Zo leuk om te zien wat het effect is van de verschillende stoffen.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Jullie maken zulke mooie blokken! Ik kan echt niet kiezen welke quilt ik het mooiste vind!
  Deze quilt staat dus ook op mijn lange lijst van WIM-metjes.
  Groetjes,
  Marian

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Wat zijn het mooie blokken super om ze naast elkaar te zien.
  De Kaffe stoffen op jou blok spetteren van het scherm.
  Bijzonder mooi!

  groetjes,
  Evelyne

  BeantwoordenVerwijderen

Bedankt voor je reactie!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...