woensdag 4 maart 2015

Weer thuis

We zijn alweer een paar dagen thuis van een geweldige wintersportweek...


We gaan elk jaar met de hele familie naar een klein dorpje in Frankrijk. En als je dan pech hebt, dan wordt je door deze gasten (mijn broers & hun kids) flink bekogeld met sneeuwballen. Het sneeuwde dit jaar vrij veel in Frankrijk.


Maar we hadden ook twee dagen stralend weer waardoor we de lange latten onder konden binden. En hoewel het soms nog wat moeizaam ging met een pijnlijk enkeltje, kwam ik de meeste pistes redelijk af.Zelfs mams heeft nog op de ski's gestaan. Ze had dit keer gewoon geen tijd om bang te zijn, omdat ze veel op de kleinkinderen & haar schoondochter moest letten, die voor het eerst op de echte piste gingen skien.


Het slechte weer zorgde er wel voor dat we veel tijd hadden om te appliceren aan de Bountiful Life. Jullie hebben al een hele poos geen blokken voorbij zien komen van deze geweldige quilt, maar die schade zullen mams & ik de komende weken inhalen. We zijn bezig met een inhaalslag & hierboven zie je onze versies van de Bird of Paradise. Echt een feestje om aan te werken met zijn mooie verenstaart!


Dit jaar hadden mijn broer, schoonzus, neefje, lieve vriendje & ik voor het eerst een appartement gehuurd in de dorpsstraat. Alleen hadden we niet helemaal door dat er weinig beddengoed zou zijn. Gelukkig helpt een quilt ook goed tegen de kou & dus hebben vriendjelief & ik een hele week onder deze beauty geslapen. Hier hangt hij even te luchten op het balkon net voordat we ons appartement moesten verlaten. Fijn hoor zo'n nuttige hobby ;-)


Deze top had ik ook meegenomen naar Frankrijk. Mijn medaillonquilt. De top is inmiddels af, maar ik heb jullie er nog helemaal geen foto's van laten zien.


Deze quilt heb ik gemaakt in 'vreemde' kleuren. Nog niet zo lang geleden maakte ik namelijk vooral quilts met veel felle kleuren, maar ik wilde mezelf een uitdaging stellen door met hele andere kleuren te gaan werken. Ik kocht een aantal stoffen in rood, roze & bruin op het stoffenspektakel & ging ermee aan de slag. Ik wist alleen dat ik een medaillonquilt ging maken, maar had verder nog geen idee welke randen ik zou gebruiken & hoe groot de quilt zou gaan worden. Ik begon met het Feathered Star middenblok. Al snel bedacht ik de rand Flying Geese eromheen, de rand met zaagtandjes. En geinspireerd door de klosjesmania, bedacht ik dat een rand klosjes ook leuk zou zijn. Weer een rand met driehoekjes, een klein rood randje met een heel schattig bloemetje & daarna hield de inspiratie op. Alhoewel, ik denk eerder dat ik een overschot aan inspiratie had waardoor ik geen keuze kon maken. Ik wilde namelijk 40 verschillende sterren maken. Allemaal net even met een ander patroontje. Maar sterren met 50 stukjes op 4,5 inch, daar werd ik niet blij van. En dus belandde de top in de kast met UFO's.


Dat'ie inmiddels toch af is, komt doordat ik mijn ambitieuze plan om heel veel verschillende patronen te gebruiken voor de sterrenrand losliet  & gewoon twee soorten sterren ging patchen. Een Ohio Star & een Lone Star. Met driehoeken van een geweldige beige stof ertussen. En toen deze rand af was, was ik ineens klaar met deze top. Ik had al een jaar of twee, drie geleden een geweldige randstof bij Samsara Quilting in Lisse gekocht & besloot dat het tijd werd om deze aan de top te zetten & dat hij dan af was.Zo gezegd, zo gedaan & in november (een dag voor de Trunkshow van Supergoof) werd de laatste rand eraan gezet.


Ik heb de top al wel her & der geshowd bij verschillende mensen, maar de complete top heeft nog niet op mijn blog gestaan. Nu dus wel.Ik ben er echt superblij mee! Door de vreemde kleuren is dit een hele warme quilttop geworden & straks als hij gequilt is, dan kunnen mijn lieve vriendje & ik er lekker warm onder wegkruipen op de bank. Want daar is hij nu groot genoeg voor.

7 opmerkingen:

 1. Je medaillonquilt is prachtig geworden! En leuk om hem zo uit te stallen in een Frans dorpje. Het past wel mooi :)

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wat een prachtige medaillon-quilt!!! Prachtige foto's heb je gemaakt!

  Liefs, Ineke

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Dat is vast genieten geweest in de sneeuw. Wat mooi is jouw medaillonquilt, maar de mandjes mogen er ook zijn hoor, super!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. wat een foto's van je quilts en gelukkig maar dat je ze mee genomen had!!!
  stonden er nog mensen onder het balkon te kijken naar al dat moois??
  groetjes, Sylvia

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Ik heb even uitgebreid zitten genieten... De medaillonquilt is echt zo prachtig geworden, en de mandjesquilt hangt ook gewoon heel erg mooi te zijn, zo over dat muurtje. Geweldige plekjes om de quilts te fotograferen trouwens... En de blokjes voor de Bountiful Life zijn allebei weer super geworden!
  Groetjes van Ageeth

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Le patch en cours est magnifique;

  Wonderfull patch

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Mooie quilt en een supermooie achtergrond!

  BeantwoordenVerwijderen

Bedankt voor je reactie!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...