zondag 1 november 2015

Een daisies-feestje in Den Bosch

Het was vandaag een daisies-feestje in Den Bosch. Terwijl het in Hoofddorp nog aan het misten was, stapte ik in de auto & ging op weg naar Den Bosch. Als snel trok de mist weg & kwam er een lekker zonnetje door, maar door een fikse file op de A2 bij Utrecht was de autorit niet super. Ach, zo erg is dat niet. Zeker niet als je zo'n fijne leuke quiltwinkel met geweldige eigenaars binnen kan stappen aan het einde van de reis.


Mooie witte kasten, lekker ruim & heel veel mooie stofjes. Oh, en er hangen natuurlijk ook geweldige inspiratiequilts zoals deze joekel, die op dit moment mijn speciale aandacht krijgt. Waarom?!? Dat vertel ik aan het einde van mijn blogje ;-)


Maar we kwamen natuurlijk voor de Daisies-workshop waarbij we de tips & trics van Betty Prins leerden over hoe je nou precies een broderie perse-blokje moet maken.


En daarbij konden we eerst het echte exemplaar bewonderen & stiekem ook even aaien. Zo adembenemend mooi! Ik krijg bijna zin om er meteen mee te beginnen. Betty had nog meer mooie quilts mee om aan ons te laten zien, maar daar heb ik niet zo veel foto's van. Als je ze wil zien, dan moet je op het blog van Betty (klik) zelf gaan kijken.


Al snel waren we hard aan het werk om ons blokje te maken met het stoffenpakketje dat Wietske & Herman voor ons klaar hadden gemaakt.


Terwijl Wietske ons door het raam heen voorzag van koffie, thee & water, zodat we niet al te dorstig werden van het harde werken.


En kijk, dan krijg je al snel zo'n leuk blokje met een te schattig rozenstofje. Ik zou er zo nog meer kunnen maken. Alleen stom, stom. Ik ben het leuke bruine stofje waarmee de driehoeken gemaakt zijn vergeten mee te nemen. Wietske, zou je voor mij een stukje apart willen leggen? Dan kom ik binnenkort gewoon weer een keertje langs ;-)


Een quiltwinkel kan je natuurlijk niet verlaten zonder lege handen. Al viel de buit ditmaal wel mee. Maar drie stofjes (er ontbreekt er eentje op de foto), een bijna-af blokje & een patroon waarmee ik als ik allemaal andere dingen afgemaakt heb aan de slag ga. Of misschien stiekem toch eerder, want die broderie perse blokjes kan ik natuurlijk best op de woensdagavond-bij-mams-thuis-bee gaan maken, of op de bank bij mijn schoonouders ;-) Weet je wat vandaag (& meestal bij dagen zoals deze) nog het leukste was? Om samen met een groep dames, die allemaal hetzelfde leuk vinden, lekker te kletsen over je hobby. Om oude bekenden tegen te komen & gewoon even samen te genieten van al het leuks dat er te maken is. Enne Jeanne, je moet me zeker even appen als je met de Angel's Story aan de slag gaat. Dan ga ik gewoon lekker meedoen. Kan best zo tussendoor...


En nu dan nog even over mijn interesse in de Stonefields van Wietske. Misschien hadden jullie het al geraden... Waarschijnlijk wel. Hahaha.... Ik ben er toch voor gevallen & heb ook al een paar blokjes van gemaakt. Ik wilde mijn nieuwe lightpad, die ik alvast voor mijn verjaardag heb gekregen heb van paps & mams, uitproberen. En hoe kan dat beter dan met die lieve Stonefields-applicatie-blokjes?!? Ach, af en toe eentje kan geen kwaad, toch?

8 opmerkingen:

  1. Wat een leuk verslag. Het was ook weer zo'n leuke dag.
    Het stofje leggen we natuurlijk apart voor jou, als het er nog is want we weten het niet zeker.
    Ik laat het je weten. Voor nu gaan we slapen na een heerlijk druk weekend.
    groetjes
    Wietske

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Ik vond het weer heel gezellig bij jullie. Bedankt voor alle goede zorgen! En bedankt dat je het stofje apart wil leggen mocht het er nog zijn. Dikke knuffel Marieke

      Verwijderen
  2. Wat heerlijk om daar bij Wietske een workshop te volgen. Prachtige blokjes. Enne...leuk is die Stonefields hé, succes met het maken!
    Liefs, Ineke

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Af en toe een blokje, voor je het weet kun je niet meer ophouden. Hij is zo leuk om te maken.

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Wat een gezellige dag! En die Stonefield, als je eenmaal begonnen bent kun je niet meer stoppen! Groetjes Margreet

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Ik wil ook naar Den Bosch en geen verfkwast meer, geen dozen in- en uitpakken en welke andere troep dan ook! Wat een fijn verslag, Marieke; de gezelligheid (en de stoffige verleidingen) spatten ervan af. Gelukkig heb ik al eens een show-and-tell van Betty mogen meemaken, dus ik weet wel een klein beetje hoe het is. Wat leuk, dat je de Stonefields "tussendoor" gaat maken; dat gaat jou vast goed lukken! En de Daisies ook nog? Geniet van al je mooie projecten!
    Groetjes van Ageeth

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Hoi Marieke,

    ook wij hebben weer super genoten.
    En erg leuk je weer ontmoet te hebben,wel te weinig tijd om echt te kletsen.
    Ik ga je zeker melden als angels story aan de beurt is.
    heel veel gr Jeanne en Monique.

    BeantwoordenVerwijderen
  7. Leuk hè, de Daisies, en dan ook nog de Stonefields, super veel succes

    BeantwoordenVerwijderen

Bedankt voor je reactie!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...