zondag 16 oktober 2016

Dutch Irish Circles

Gisteren was de laatste Irish Circles bijeenkomst in Amsterdam. Superjammer dat dit alweer de laatste les was. Maar het betekent ook dat onze quilts al een heel eind vorderen. De eerste resultaten van maandenlang werk zijn te bewonderen en nieuwe quilts mogen gepland gaan worden. Ik heb afgelopen maand niet zo heel veel gedaan. Was druk bezig met twee quilts die ik binnenkort af wil hebben.


Maar Marja heeft wel heel hard gewerkt aan deze bjoetie! Zelfs de eerste geappliqueerde rand zit er al aan. Lekker frisse kleuren voor een vrolijke zomerquilt.  


Jeanette gad hard gewerkt aan deze blokken. Ik ben zoooo benieuwd hoe haar cirkels er straks uit gaan zien.


En mams had haar cirkels op een molton gespeld nadat we vrijdag samen bekeken welke cirkel waar het mooist uit zou komen. Ik geloof dat ze nog wel wat kleine dingetjes gaat veranderen, maar deze quilt zal redelijk snel een AFFO gaan worden. Hij moet tenslotte klaar zijn op 14 september. Dan zijn zij en paps 40 jaar getrouwd.  


Maar om heel eerlijk te zijn. Deze Dutch Irish Circles spant de kroon. Zoooooo mooi gemaakt door Beverley. En het leukste is dat ze compleet haar eigen draai gegeven heeft aan het patroon van Karen Cunningham met extra applicatieblokken in een oer-Hollands jasje.


Zoals het molentje of de winkel van Den Haan en Wagemakers. Schattig toch?!?


Of de Hollandse platbodem gewoon zomaar tussen de Ierse cirkels van Karen.


En bij Nederland hoort natuurlijk ook Sinterklaas. Die mag dus niet missen en ook Prinsjesdag niet met de Gouden Koets voor de Ridderzaal. Echt allemaal kunstwerkjes. Er valt genoeg te bekijken op deze bjoetie!Ik ben nu al benieuwd naar het eindresultaat. Nog een paar maandjes wachten tot we elkaar weer zien op de terugkomdag begin april. Ik heb er zin in! Maar nu eerst ga ik verder met de projecten die ik af moet maken. Misschien kan ik jullie dan binnenkort foto's ervan laten zien. Ik sluit af met een fotootje dat ik van mams kreeg vanmorgen. Mijn nichtje Sophie slaapt daar en ze heeft vanmorgen voor het eerst zelf wat gepatcht. Geweldig toch?!?


8 opmerkingen:

 1. such a beautiful quilt, you have put so much work into it - I love it

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Prachtig!!! Allemaal! En geweldig leuk, je nichtje de beginselen van patchen...dat gaat de goeie kant op!
  Fijne avond

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Prachtig, dank je wel voor de foto's. Hoop dat ik als deelnemer van de "middagploeg" in april in ieder geval een zo groot mogelijke top kan showen en ik verheug mij op nu al op al het moois van de collega's van de middag en de ochtend. Tot dan, Daisy

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Prachtig die cirkels, heb het middenstuk af en ben met de applicatierand bezig, krijg hier weer helemaal inspiratie van

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Wat een mooie quilts, stuk. Oor stuk!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Stuk voor stuk! Die Hollandse is zeker leuk!

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Wat zijn ze mooi!!! Deze staat ook nog p mijn lijstje,...
  Alvast bestellen?

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Wat een mooie quilts zijn dit, die laatste is echt heel bijzonder. leuk!

  BeantwoordenVerwijderen

Bedankt voor je reactie!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...