zaterdag 8 oktober 2016

Quiltwinkel roadtrips

Wat hebben we toch een mazzel hier in Nederland dat we zoveel leuke, verschillende, gezellige quiltwinkels hebben. Soms moet je wat verder rijden voor een geweldige winkel, maar de winkeltjes zijn voor de meesten van ons wel bereikbaar. Ik vind het dan ook super om als ik op pad ga leuke quiltwinkels te bezoeken. Vorige week heb ik een heuse quiltwinkel roadtrip gehouden. Helemaal in mijn eentje. Vriendjelief was met zijn bedrijf naar Groningen en ik ging met de auto naar het familieweekend in Friesland. Ongezellig?? Nee hoor. Juist heel gezellig. Helemaal als je bij het eerste quiltwinkeltje, de Quiltmuis, een bekende tegen komt.


En dan zit je zomaar een heerlijk kopje thee te drinken in deze geweldige quiltkeuken. Vol met mooie quilts en andere leuke hebbedingetjes.


En tussen het thee drinken door is het dan totaal geen straf om te neuzen tussen de kasten vol met mooie, leuke en lieve heblapjes...


En daar gingen er een aantal van mee naar huis. Schattige meisjes, mooie roodjes en een kek groen lapje. De muis was bijna jaloers op mijn lapjes. Maar ja, ik stiekem op haar ook wel een beetje. Je zal maar in zo´n gezellige winkel mogen wonen...


De logische route naar Friesland vanuit Noord-Holland is natuurlijk via de Afsluitdijk. Maar ja, dan kom je maar weinig leuke winkels tegen. En dus besloot ik om een omweggetje te nemen via Nunspeet en Rouveen. Eerste stop was Stitchers Inn. Een superleuk winkeltje met een hele lieve eigenaresse. Ook hier bleven er wat lapjes plakken aan mijn handen. En daarna was er nog een stop in Rouveen bij Stegeman. Hier geen foto's, maar wel weer een paar lapjes. Het familieweekend was weer supergezellig. Ruim 30 mensen in één huis, dat moet wel een hoop lol geven. En dat deed het ook dit jaar weer.


Maar na zo'n druk weekend is het ook wel weer fijn om gewoon even met mams op stap te gaan. Er was een hoop bij te kletsen. En mams MOEST naar dit winkeltje toe.


De randstof voor haar Irish Circles wilde ze namelijk persé hier kopen. Dus vanmorgen vroeg stond ze al voor de deur. Anderhalf uur in de auto. Even een stop in Zierikzee voor echte Zeeuwse Bolussen. En dan gelijk door naar Kerkwerve. Naar de nieuwe Quiltster.


Wederom een superleuke winkel vol met mooie lapjes. En leuke hoekjes. Oh.... help... een log cabin. WIL IK OOK MAKEN!!!! Eerst nog wat dingen afmaken en misschien daarna... Oh, waarom hebben wij quiltsters toch altijd zoveel plannen? Ik moet geloof ik minstens 120 worden wil ik alles kunnen maken dat ik nu in mijn hoofd heb. En dan komen er vast nog 1001 andere mooie quilts voorbij.


Het volgende project wordt in ieder geval deze superleuke Zeeuwse tas. Mams en ik kochten het patroon en de stoffen ervoor. En we moeten dus binnenkort maar een dag inplannen om hem te gaan maken. Ik ben benieuwd of me dat gaat lukken... Als de tas af is, zal ik hem hier op mijn blog tonen. Zo, nu ga ik weer verder met quilten. Ik heb mezelf weer deadlines opgelegd...

6 opmerkingen:

 1. ideas for so many quilts and never enough time to make them all. Love all that you show - the quilt shops look so nice I wish I had them here - here I have to drive one to two hours to go to a quilt shop so most of the time I order on line. Love the Mouse!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Piep wat een geweldige leuke trip maakte je
  Knuf

  BeantwoordenVerwijderen
 3. je hebt nog heel wat winkeltjes gezien! Goeie keuzes gemaakt...;). En zie ik nog een quilt van mijzelf hangen ook, das leuk! Was gezellig even samen met Marlies aan haar keukentafel, he?!
  lieve groetjes, Sylvia

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Heerlijk al die quiltwinkeltjes zeg, mooie dingen om met je mee te genieten............liefs.Conny

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Wat ben je in heerlijke winkels geweest, echt genieten (en de meeste winkels ken ik zelfs persoonlijk). Het is wel een beetje een nadeel, dat er naast mooie lapjes, ook veel plannetjes mee naar huis gaan, en dat kan lastig zijn voor het concentratievermogen 🙄.
  Groetjes van Ageeth.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Inderdaad hebben we prachtige en gezellige quiltwinkels waar we erg graag komen,...

  BeantwoordenVerwijderen

Bedankt voor je reactie!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...