zaterdag 25 maart 2017

Weekend!!!

Hè hè, eindelijk weekend na een drukke week. Altijd voor ontspantijd en ook tijd voor een tripje naar twee quiltwinkels. Als eerste naar Haarlem naar de Sampler, waar Tamara gisteren het nieuwe boek van Di Ford binnen gekregen. En natuurlijk moest ik dat halen, zodat ik me lekker kon gaan vergapen aan de geweldige nieuwe quilts van Di. Na Haarlem stond Oosthuizen op het programma. Daar bij de Quiltmuis had ik het te leuke patroon van Elizabeth Hartman besteld en dat moest opgehaald worden. En daar haalde ik ook de twee te schattige poezenlapjes. Zijn t geen schatjes?


Na het rondje Noord-Holland was er gelukkig nog even tijd om bij mams en paps met de lapjes te spelen. De dozen Kaffe werden tevoorschijn gehaald.


Er moesten namelijk lapjes uitgezocht worden voor dit beginnetje aan het Tile-quiltje dat mams gestart is tijdens een workshop van haar vrijdag-quiltclubje in de kerk. Dat wordt vast en zeker een schatje. Mocht je een keer iets leuks willen doen, dan is een Tile-quilten zeker een aanrader. Ik heb toevallig mijn variant afgelopen wintersport in de auto afgemaakt.


Het biesje en de ophangtunnel moesten er nog op en dus hangt deze cutie nu op een tijdelijk plekje aan de muur. Binnenkort maar eens een beter plekje vinden.


Terwijl mams bezig was met het Tile-quiltje heb ik aan een Orange Peel rand voor een applicatiequilt van Irene Blanck gewerkt. 


Het middenstuk ben ik ruim anderhalf jaar geleden gestart en ik liep vast op het randje met de puntjes rondom het middenstuk. Nu ik daar een goede techniek voor heb gevonden ga ik weer als een speer. Met als resultaat dat het nu echt op een quilttop begint te lijken.


Nog twee randen te gaan. Dus ik ga snel verder met appliceren, terwijl ik op Netflix naar Frankie & Grace aan het kijken ben. 

3 opmerkingen:

 1. Wat een mooi applicatieblok!! De Orange Peel staat er heel mooi bij. Jij hebt die met needle-turning gedaan? Knap hoor.
  Leuk en gezellig zo'n rondje-quiltwinkels.
  Groetjes, Régine.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Mooi wordt ie de Orange Peel quilt.
  Fijne nieuwe week.
  Groetjes Marja
  ☉☉☉

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Weer druk met allerlei mooie dingen. Blok met Tile wordt ook mooi.Groet,Dientje

  BeantwoordenVerwijderen

Bedankt voor je reactie!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...