vrijdag 25 augustus 2017

Semester i Sverige del 2

Ik was nog niet klaar met Zweden. We hebben namelijk echt een heerlijke vakantie gehad. Vol met leuke dingen, mooie natuur, gezellige stadjes etc. Ik zal een aantal van de mooiste foto's met jullie delen. Dus bereid je maar voor op een heleboel foto's in dit blogje. Gewoon omdat Zweden zo mooi was.


Dit plaatje heb ik aan het begin van de avond bij het strandje van het Vättern-meer gemaakt. Even de camping af, een stukje omlaag lopen en je kwam bij dit geweldig mooie plekje uit. Lekker om even te zwemmen. Al moet ik eerlijk zeggen dat ik het water wat te koud vond en dus alleen met mijn voeten het meer in geweest ben.


Rode huisjes, met rode hekjes ervoor en rozen en stokrozen. Je zou er toch spontaan willen gaan wonen?


Hier weer het meer van Hornborga, maar dan terwijl je het meer ook echt ziet. Ik vond vooral de roze bloemen bij het hekje een mooi gezicht.


Aan de westkant van het Vättern-meer ligt Vadstena, een klein stadje. Maar met een groot kasteel. In 1350 is er eerst een klooster gesticht door St. Brigit. Daar zijn we wel even geweest, maar ik heb er geen echt mooie foto's van. En in de 16e eeuw werd dit kasteel opgericht door de Zweedse koning als tegenhanger voor het klooster. Natuurlijk hebben we ook nog even binnen gekeken. Mooi!


Deze tuin vond ik gewoon leuk. Helemaal bedekt met gras en dan opstaande bakken voor groenten. Wil ik ook als we een echt huis hebben.


Dit is de buitenkant van de kerk van Habo, de plaats waar onze camping was. Van de buitenkant al allercharmantst met die rode houten muren.


Maar van de binnenkant was het echt een wonder! Alle muren, plafonds, banken etc. zijn helemaal beschilderd met allerlei bijbelde taferelen. Deze foto geeft een kleine indruk, maar eigenlijk moet je de kerk in het echt zien om het effect pas echt goed te zien. Mooi!!!


Uiteraard moesten we ook elanden zien in Zweden. De koning van het woud. En dus gingen we op een avond terwijl het begon te schemeren mee met de elanden-safari georganiseerd op door de camping-eigenaren. We zaten in een grote bak achter een trekker en reden door de bossen rondom de boerderij. Gelukkig niet voor niks, want we zijn elanden tegen gekomen. Helaas was het licht niet zo goed, maar hier kan je dus drie elanden zien.


Het weer was meestal redelijk tot erg goed. We hebben op de camping maar weinig regen gehad (twee keer een poosje in de ochtend en één keer een fikse regenbui in de avond), maar in Götenburg regende het non-stop. Dit was dus meestal mijn uitzicht. Een gele paraplu.


Toch hebben we wel een leuke dag gehad. Zeker de moeite waard om een klein stukje voor de rijden. Zeker omdat we ook nog even twee museums bezocht hadden. Toch fijn om een poosje droog te kunnen blijven.


Deze leuke tram hebben we niet genomen. Wij hebben lekker gewandeld door de stad, maar een mooi plaatje is het zo wel.


Eén van de laatste dagen van de vakantie gingen we naar Eksjö. In het oude gedeelte van de stad zijn bijna alle huizen nog van hout. Leuk om even doorheen te slenteren.

En ook hier weer mooie hofjes met houten huizen en stokrozen.


Vlakbij Eksjö ligt de Skurugata. Een 800 meter lange kloof. Maar eerst klommen we omhoog naar de Skuruhat, één top van 337 meter hoog om te genieten van het uitzicht over Småland. De wandeling naar de top was nog lekker makkelijk. Alsof er een rode loper uitgelegd was.


Maar naar de kloof toe, die je op de foto hierboven ziet, was het een pittige wandeling waarbij ik blij was dat ik mijn bergschoenen weer aan had getrokken. Veel klimmen en klauteren over rotsen in de kloof. Maar wat een mooie wandeling! Je voelt je zo nietig als je bij die hoge rotswanden staat. En met alle varens en mossen om je heen heb je het idee dat je zomaar ineens trollen tegen kan komen. We waren tenslotte in Zweden.


De laatste avond op de camping werden we ook nog verrast op een spectaculaire zonsondergang. Daar moest ik gewoon foto's van maken. En toen was het alweer tijd om richting Nederland te rijden... Maar daarover later meer.


4 opmerkingen:

 1. love the stone castle and all the other photos that you share - would love to see these countries that I read about one day - so many pretty things to see

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Zweden is en blijft een prachtig land, met zoveel mooi natuurschoon en leuke stadjes. We zijn er diverse keren geweest. Ik zou nog wel eens naar de Noordkaap willen. Groeten, Lenny

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wat een leuke foto's, zo krijg je wel goed de indruk hoe en wat je kan verwachten in Zweden.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Wat heb je een heerlijke vakantie gehad in het mooie Zweden, Marieke! Ik ben er nog nooit geweest, maar heb genoten van je foto's en hoop er zelf ook nog eens een keer naar toe te gaan. Zo jammer, dat ik je morgen (o nee, vandaag, want het is al zaterdag, als ik dit typ) mis, maar ik wens je heel veel plezier bij Dawn en Dorry, en verheug me op zondag.
  Doe iedereen, die ik ken, de groetjes van mij, en vooral ook je mam natuurlijk.
  Groetjes van Ageeth.

  BeantwoordenVerwijderen

Bedankt voor je reactie!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...