maandag 18 april 2011

Tabel maken

Ik zou jullie nog uitleggen hoe ik de tabel maakte waarin ik mijn Civil War Diary Quilt show. Het is eigenlijk best makkelijk, maar kost wel een beetje geduld.

Zorg er allereerst voor dat alle foto's die je wil gebruiken online staan. Ik heb al mijn foto's geupload naar Picasa & dat bevalt me prima.

In Blogger kun je pagina's aanmaken. Doe dit via 'Pagina's bewerken' & maak een nieuwe pagina aan voor je CWDQ (of welke quilt je dan ook wil showen)

In het venster dat nu opent ga je een tabel maken waar alle plaatjes in weergegeven worden.

Ik kan natuurlijk zelf stap voor stap een uitleg geven hoe je een tabel maakt, maar op deze site hebben ze dat al veel beter gedaan, dan dat ik dat ooit zou kunnen. Lees maar eens op HTMLHandleiding (volg de link)

Voor mijn tabel maakte ik 11 regels, met in elke regel 11 cellen. Dit betekende dat ik 11x het commando < TR > invoerde & in elke regel 11x het commando < TD > Elk vakje gaf ik een aparte code, zodat ik later de foto's er goed in kon zetten.

Nadat mijn hele tabel af was, ging ik elk vakje vullen met fotootjes. Om een plaatje te laten zien, moet je het commando voor plaatjes invoegen in de vakjes waar het plaatje hoort. Ook hierover geeft HTMLHandleiding weer een duidelijke uitleg...

Om het juiste adres van het plaatje in te kunnen vullen, moet je die eerst weten. Daarvoor kun je altijd met je rechter muisknop erop klikken, dan kies je eigenschappen & vervolgens kun je het adres van het plaatje kopieren. Deze naam plak je dan in het commando voor het plaatje op de plaats van het adres. Elk plaatje gaf ik de naam van het vakje waar het plaatje in hoorde. Dus bij 'ALT' vulde ik bijv. a1 in. De WIDTH & HEIGHT van het plaatje gaf ik 40.


2 opmerkingen:

  1. Dank je wel Ieke hier ga ik eens goed voor zitten om het te proberen....

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Hoi Ieke je vroeg me om een mailtje te sturen over de cwd, maar heb geen emailadres van je..

    BeantwoordenVerwijderen

Bedankt voor je reactie!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...