zondag 11 september 2011

Algemene Tentoonstelling van het quiltersgilde

Vanmorgen ben ik met mams naar de Pieterskerk in Leiden geweest. Daar was de Algemene Tentoonstelling van het Quiltersgilde. We parkeerden de auto bij de Garenmarkt (hoe toepasselijk is die naam) & we moesten vervolgens een klein stukje lopen naar de Pieterskerk. We stonden eerst voor de verkeerde deur (er ging net een groep toeristen een andere ingang van de kerk binnen vanwege Open Monumentendag), maar iets later hadden we toch de goede ingang te pakken. Ik vond het echt een hele leuke tentoonstelling & heb genoten van de quilts die er hingen. Het leukste vond ik dat de quilts allemaal erg 'maakbaar' zijn. Toen ik ze zag dacht ik "dat kan ik met wat meer oefening zelf ook maken" & dat is altijd een prettig gevoel. Uiteraard waren de meesten ook erg mooi, dus dames die een quilt gemaakt hebben, die op de tentoonstelling hing: "Mijn complimenten! Ik heb genoten van jullie quilts."

Hier een korte impressie van de tentoonstelling.


Nadat we alle quilts bekeken hadden, hebben mams & ik ook nog even een rondje langs alle winkeltjes gemaakt. Ik heb een aantal stofjes voor de Dear Jane gekocht & hoewel ze lang twijfelde tussen de quiltring op standaard & een daglichtlamp, heeft mams (zien jullie haar ook staan in de collage?) toch die laatste gekocht. Dat leverde wel weer een hoop sjouwwerk op terug naar de auto, maar ach, dat heb ik wel voor mijn lieve mams over.

Vanmiddag zijn mijn broer & zijn gezin langs geweest. Volgende week gaan de mannen de Dam-tot-Dam-loop lopen & ze moesten nog een laatste keer samen hardlopen. Toen mijn lieve vriendje & mijn broer weg waren zijn mijn schoonzusje, mijn nichtje & ik ook naar de plas gereden waar zij hun rondjes liepen & hebben daar ook lekker gewandeld. Terug hier thuis hebben we met zijn allen roti & aardbeien met yogghurt toe gegeten & het was gewoon reuzegezellig!

4 opmerkingen:

 1. Wauw zijn idd erg mooie quilts.
  Veel succes voor de mannen die de dam to dam loop gaan doen. Goede keus van je moeder ik denk dat ze heel veel aan de lamp gaat hebben

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Leuke quilts. Kijk zo geniet ik toch een beetje van de tentoonstelling.
  Groeten,
  Marian

  BeantwoordenVerwijderen
 3. piep

  meid je mams zal geen spijt hebben
  eens je zo n daylight hebt kan je het niet meer missen
  supet hoor

  en wat een mooi tentoonstelling,
  genietenen dan nadien le.kker menu

  knuf mieke

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Wat een mooi overzicht, omdat ik dit jaar niet kan kan ik zo toch een beetje meegenieten.

  BeantwoordenVerwijderen

Bedankt voor je reactie!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...