zaterdag 22 oktober 2011

Rome

Afgelopen week was ik samen met mijn lieve vriendje & zijn familie in Rome. Ik had heel optimistisch een quiltwerkje ingepakt, maar dat is de hele week in de koffer blijven zitten. We hadden het veel te druk met alle monumenten bezoeken, lekker eten, heel veel wandelen & nog meer genieten. Wat is Rome toch een indrukwekkende stad! Zo kom je er zomaar ineens het Pantheon tegen op nog geen 5 minuten lopen van je hotel...
Terwijl je op weg bent naar deze wereldberoemde fontein...
We hebben uiteraard zoals het hoort een muntje gegooid in de Trevi-fontein (met de rechter hand over de linker schouder, zodat we er nog eens terug zouden komen) Nou dat hebben we geweten! De Trevi-fontein leek onontkoombaar & de mensenmassa die daar is, is altijd groot. Verder hebben we natuurlijk ook een bezoek gebracht aan de Sint Pieter & het plein ervoor. Terwijl we stonden te wachten in de rij om naar binnen te mogen (wat overigens niet heel lang duurde) maakte ik deze foto. Gewoon een mooi plaatje!
Eén van de hoogtepunten van onze trip was het bezoek aan het Colosseum. Ik had al in Nederland kaarten besteld voor deze bezienswaardigheid die je gewoon niet mag missen als je in Rome bent. (handige tip trouwens want je ontloopt zo de lange rijen met wachtenden om een kaartje te kopen) & we hadden daarbij een rondleiding met een gids geboekt door de ondergrondse gewelven & naar de derde ring van de arena. Normaal kun je alleen de begane vloer & de tweede ring bezoeken, maar wij gingen dus ook onder begeleiding een kijkje nemen bij de gewelven waar de galdiatoren stonden te wachten op hun opkomst & waar de dieren opgesloten zaten tot ze op 'mochten' Wisten jullie trouwens dat de dieren die moesten vechten in het Colosseum daar al 3 dagen van tevoren werden opgesloten in het donker zonder water & zonder eten, zodat ze helemaal uitgehongerd de arena in kwamen als de spelen begonnen. Het was niet alleen gevaarlijk voor de deelnemers aan de gevechten, maar ook voor de toeschouwers op de onderste ring. Deze rondleiding was echt geweldig! Voor degenen die naar Rome gaan zou je dus even uit moeten zoeken of deze rondleidingen dan nog gegeven worden, want het zit niet in het standaard pakket van het Colosseum.
We hebben natuurlijk nog veeeeel meer gezien & gedaan, maar daar zal ik later foto's van laten zien. Heb ik dan helemaal niets quilterigs gedaan?!? Nee hoor, ik heb heel vaak de vloeren van alle kerken die we bezochten uitgebreid bekeken. De bouwers van de kerken in Rome waren namelijk ook quilters heb ik ontdekt. Waarom zouden ze anders alle vloeren van de kerken vol leggen met quiltpatronen?!? Ik raakte helemaal geinspireerd & hopelijk jullie ook met onderstaande plaatjes. Let dus op! Als je in Rome bent moet je niet alleen omhoog, maar ook omlaag kijken. Quiltinspiratie te over!
 
Posted by Picasa

3 opmerkingen:

 1. Prachtige foto's, zéér inspirerend!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wij zijn in de zomervakantie ook naar Rome geweest. Echt een prachtige stad. Fijn dat jullie het leuk gehad hebben. Die vloeren zijn mooi he. Ik had er ook een paar op mijn blog geplaats in juli.
  Groetjes,
  Marian

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Prachtig hè Rome. Je was op nog geen 2 uurtjes van mijn huis. Ik zie dat je een fantastische vakantie hebt gehad. Ik heb je blog aan de mijne toegevoegd en ga je volgen, leuk hoor! De vingerhoedjes zijn ook allerschattigst in rood, roze wit.

  BeantwoordenVerwijderen

Bedankt voor je reactie!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...