donderdag 27 december 2012

Ik twijfel

Ik hoop dat jullie allemaal een hele fijne kerst gehad hebben. Wij wel! Lekker gegeten, gezellig gekletst met familie & zo af en toe konden we ook goed relaxen. Ik ben mijn quiltdipje weer een beetje te boven. Ik heb tijdens de kerstdagen lekker wat steekjes gezet aan mijn Nearly Insane-blokken & ik heb een begin gemaakt met het quilten van de Snowbound-quilt. Die heeft mams voor mij gedubbeld. Lief he, van haar! En ik ben toen ik het juiste kleurtje garen vond gelijk ermee begonnen. Het eerste blok vordert al lekker.


In tegenstelling tot wat ik eerst dacht is het achtergrondstofje van de sneeuwmannen toch echt groen. Ja mam, je had gelijk. De kleur garen die ik ervoor gebruik is Mintgroen. En ik quilt heel envoudig om de applicaties heen & ik maak een raster van diagonale lijnen die een inch uit elkaar liggen om de applicaties extra goed naar voren te laten komen.

Nu mijn twijfel... Afgelopen zaterdag was er open dag bij de Sampler in Haarlem. Mams gaat daar naar de bee & omdat ze ook naar de kaarsenwinkel in de Kleine Houtstraat wilde, konden we dat mooi combineren met een bezoekje aan de Sampler. Toen ik binnen kwam zag ik gelijk dat er een hele mooie stof in de uitverkoopkast stond. Dat leek me wel wat als sashings voor de Nearly Insane. Er zat nog meer dan genoeg op de rol & dus ging er 5 meter van mee naar huis voor 8,5 euro per meter. Toch fijn als je zo'n koopje kunt scoren. Nu twijfel ik alleen of ik de stof niet te druk vindt voor de sashings. Ik heb maar eens een aantal blokken op een strook gelegd & daar een foto van gemaakt met de camera die boven mijn bureau hangt op mijn werk. Wat vinden jullie ervan?


Ik heb vorige week samen met mams ook weer stof besteld bij Hancock's of Paducah, een wat donkerdere stof dan deze, die wel wat rustiger is, dus ik wacht gewoon even af & kies pas als ik nog meer blokken gemaakt heb. Ik heb inmiddels al 9 blokken af van deze quilt & vind het nog steeds een feestje om eraan te werken. Zien jullie die schattige konijntjes in de meest rechter blok op de onderste foto? Of wat dacht je van de deftige dametjes in het middelste blok op de bovenste foto? Het volgende blokje ligt alweer helemaal gesneden klaar om in elkaar gezet te worden. Hopelijk heb ik daar vanavond even tijd voor...

Oh, ik heb trouwens een designwall van mijn Nearly Insane-blokken gemaakt. Klik maar hier (klik) als je het leuk vindt om die te bekijken.

5 opmerkingen:

 1. Je sneeuman blok is prachtig! Wat staat dat altijd mooi he, in zo'n quiltring. Lief van je moeder hoor om te dubbelen.
  En de achtergrondstof vind ik persoonlijk heel leuk. Maar als je zelf twijfelt, kun je inderdaad beter wachten op die andere, en dan kiezen. Uiteindelijk moet jij er zelf gelukkig mee zijn!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wat een mooi quiltwerk en ik vind de achtergrondstod ook mooi maar zoals al gezegd jij moet het mooi vinden.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. wat heb je hard gewerkt en wat goed dat je de naald en draad weer oppakt! Ik vind de achtergrondstof ook wat druk... ben benieuwd naar de andere! Niet dat deze niet kan hoor, maar ik zou ze graag vergelijken!
  Je gaat weer als een speer!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Schitterend quiltwerk bij je sneeuwmannen, heel mooi zo. De stof voor je sashing vind ik voor me zelf te druk maar dat is smaken verschillen immers want misschien is het inderdaad als je meer blokken klaar hebt eb de tussen blokjes er bij zitten wel heel mooi.
  Succes met kiezen.

  Groetjes,
  Marga♥

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Hi Ieke, ook ik zou even wachten op de andere stof. Ik vind je sneeuwman geweldig leuk en wat heerlijk dat je moeder hem gedubbeld. Met de latten methode?
  Je designwall is mooi om te bekijken is dat met EQ7 gedaan?
  O,jee wat stel ik een vragen.

  Ik wens je een mooie jaarwisseling met je vriendje en je familie en een creatief nieuwjaar,
  lieve groetjes, Evelyne

  BeantwoordenVerwijderen

Bedankt voor je reactie!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...