woensdag 19 december 2012

Woensdag mandjesdag

Toen Marian van Phebe & Jane (klik) aankondigde dat ze weer met een vaste mandjesdag zou gaan beginnen, schoot het gelijk door mijn hoofd om met haar mee te gaan doen. Om zo mijn applicatiemandjes uit When the Cold Wind Blows af te krijgen. Wat ik toen nog niet wist was dat ik in een quiltdip zou raken & dat er dus weinig mandjes bij zouden komen. Maar toch, schrijf ik nu een blogje over mijn mandjes.

Alle mandjes in mijn quilt worden van verschillende stofjes gemaakt. Dat betekent dus dat ik 290 verschillend gekleurde mandjes krijg. Lekker vrolijk & zo kan ik mooi genieten van alle mooie stofjes, die ik verzameld heb. Om toch een eenheid in de quilt te krijgen heb ik ervoor gekozen om de achtergrondstofjes meerdere malen terug te laten komen. Ik wilde een lekker frisse quilt & heb dus voor vooral witte achtergrondstofjes gekozen. Alle achtergrondblokjes heb ik al gesneden & de blokjes bereid ik ook voor. Op de foto hieronder zie je in het leuke kersttafereeltje ook het bakje waarin ik een aantal achtergrondvierkantjes & de voorbereide mandjes bewaar. Dat kan ik zo makkelijk meenemen als ik ergens naartoe ga, waar ik misschien aan de mandjes kan werken.


Ik heb al meer dan 100 mandjes op hun ondergrond geappliceerd, maar er moeten er nog vele volgen. Omdat ik het resultaat van de mandjes ook wel wilde zien, ben ik op een gegeven moment al banen aan elkaar gaan naaien. De mandjes appliceer ik allemaal met de hand. Het aan elkaar naaien van de blokjes doe ik echter met de machine. Met mijn lieve Singertje beter gezegd. Ze snort lekker weg & ik heb in no time weer een baan aan de quilt erbij. Op dit moment is hij 76 mandjes & een aantal tussenblokjes groot. Het begint al ergens op te lijken ;-)


In het blik dat op een foto hierboven staat, zitten nog een aantal mandjes om te appliceren. Ik denk dat ik vanavond maar weer eens een poging ga wagen om ermee verder te gaan, terwijl ik op de bank naar Once Upon a Time zit te kijken. Loop ik niet zo'n gevaar dat ik ga zitten malen over dingen die ik nu toch niet kan veranderen.... Het mandje dat bovenop in het blik ligt heeft niet heel veel werk meer nodig.

8 opmerkingen:

 1. Gewoon met een blokje gaan zitten Ieke, dan begint het wel weer te kriebelen.
  Van wat je hebt ziet er al super uit!!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Jammer van je blogdip Ieke, ik miste je al een tijdje.
  Je mandjes quilt ziet er al mooi uit frisse kleurtjes.
  Misschien komen er deze dagen nog wat mandjes bij!

  Fijn feestdagen alvast en groetjes, Evelyne

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Leuk dat je meedoet. Ik zou zeggen: ga lekker vanavond een mandje maken en geniet van het heerlijke rustgevende prutswerk. Je mandjesquilt wordt echt prachtig. Daar word je toch helemaal blij van als je jouw quilt ziet. Ik hoop voor jou en voor ons dat je weer snel uit je quiltdip bent.
  Groetjes,
  Marian

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Wauw ik vindt dezemandjesquilt erg mooi. ik zelf ben met de andere mandjes bezig . geniet van je mandjes die je maakt en je weet het , het is een hobby daar moet je geen moeten van maken . geniet ervan ze zijn het waard jouw mandjes
  christine

  BeantwoordenVerwijderen
 5. het moet goed en rustig voelen, zo'n lapje in je hand. Toen ik veel aan mijn hoofd had had ik graag veel in mijn hand... gelukkig zijn we allemaal zoals we zijn, wat voor de ene helpt helpt niet voor de ander, maar je vindt vast je rust weer! En die mandjes... pruts rustig door zou ik zeggen! Liefs!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Jammer van je quiltdipje,.. gelukkig zijn deze nooit blijvend!!
  Je mandjes zijn prachtig!1

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Wat ben je al ver! Het wordt erg mooi. Hopelijk komen er binnenkort weer een aantal bij. Veel succes.
  Groetjes, Tineke

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Wat worden jouw mandjes leuk en vrolijk, lekker bij de tv, dat werkt ontspannend en intussen weer een mandje verder

  BeantwoordenVerwijderen

Bedankt voor je reactie!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...