maandag 17 december 2012

Quiltdip :-(

Ik zit op dit moment officieel in een quiltdip. Ik heb gewoon geen zin om ook maar iets quilterigs te doen thuis. En daarom heb ik ook niks nieuws om te laten zien. Er spookt gewoon teveel rond in mijn hoofd op dit moment & daardoor is er geen ruimte om te quilten in mijn hoofd. Toen ik afgelopen weekend weer eens aan een blokje van de Nearly Insane begon, begon het malen ook weer & al snel heb ik het blokje maar weggelegd om me ergens anders op te kunnen focussen. Geen leuke nieuwe blokken van mijn Nearly Insane dus, geen leuke blokken van mijn Dear Jane om te laten zien, Vintage Christmas van mams blijft ook liggen & andere projecten liggen ook allemaal stil.

Wat ik dan wel doe? Nou gewoon, een beetje lezen. De boeken van 'Song of Ice and Fire' van George R.R. Martin bijvoorbeeld. Een fantasyreeks, zonder dat je constant tegen elfen , dwergen & orcs oploopt. Op deze boeken is de serie Game of Thrones gebaseerd. De boeken zijn trouwens nog beter dan de serie. En ik heb nog wat delen voor de boeg. Ik ben nu halverwege deel 1 & moet naar deel 5 toe. Dus dat houdt me wel bezig...En verder kijk ik een beetje tv. Zo is er op woensdag een geweldige nieuwe serie begonnen. Once Upon a Time. Door een vloek van de boze heks uit Sneeuwwitje zijn alle sprookjesfiguren in onze wereld terecht gekomen. Het klinkt nogal kinderachtig als je het zo leest, maar het is echt een goede serie met geweldige beelden. Ik heb afgelopen week de eerste twee afleveringen gezien & dat smaakte naar meer. Vooral de Evil Queen is geweldig. Je moet gewoon maar gaan kijken komende woensdag om half 9 op Net-5.Zo af en toe pak ik wat haakkatoen & een haaknaald & haak een schattig klein kerstboompje. Ik heb dit jaar mijn kerstkaarten zelf gemaakt & daar had ik deze schattige kerstboompjes voor nodig. Het maken van de gehaakte kerstboompjes is echter wel een beetje verslavend & dus haak ik gewoon maar verder tot ik een lange kerstboompjesslinger heb, die ik volgend jaar in de boom kan hangen.En afgelopen weekend heb ik zelfs de kerstboom opgezet. Dat wil ik nooit te vroeg doen, want anders ben ik hem tegen de tijd dat het kerst is alweer zat. Maar ik vond het nu een mooie tijd ervoor. We hebben nog snel een passende kerstboomvoet gekocht bij de bouwmarkt & zondagmiddag kon ik mooi gebruiken om de boom helemaal te versieren. Ik heb al mijn favoriete ballen erin gehangen. En hoewel het crisis is, kun je dat aan onze boom niet zien. 


En het quilten? Ach, het quilten komt wel weer. Eerst maar eens even een beetje tot mezelf komen & dan begin gaat het vanzelf weer kriebelen. In de tussentijd aai ik gewoon af en toe voorzichtig aan mijn lapjes. 

5 opmerkingen:

 1. December is zo'n drukke maand, dan heb je geen rust in je hoofd om te quilten. Heel herkenbaar! En quilten is toch iets wat je mag doen, niet wat je moet doen... Je bent nog hard genoeg bezig om je niet te vervelen. Ik sta op het punt om de boeken van Martin ook te gaan lezen, heb net het laatste boek van Rowling uit: prachtig!
  Groetjes, Marjo B-W

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Sterkte toegewenst. Goed naar jezelf luisteren hoor en de tijd nemen. Dat lijken me leuke boeken om te lezen. Ik ken ze niet, maar wat je verteld hebt lijken ze interessant.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Je HOEFT toch ook niet altijd te quilten, soms zijn andere dingen doen net zo leuk. Lekker van genieten en gewoon doen zou ik zeggen :-)

  Groetjes
  Tertia

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ga maar lekker genieten van alle andere dingen die deze maand voorbij komen, het is (voor iedereen) al druk genoeg. En quilten, of andere ontspanning komt vanzelf weel weer eens aan de beurt. Ik vind die gehaakte kerstboompje énig hoor

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Ik hoop dat je straks weer de rust kunt vinden om te quilten en dat het quilten JOU de nodige rust geeft in je hoofd. Fijne feestdagen wenst je Wilma

  BeantwoordenVerwijderen

Bedankt voor je reactie!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...