zondag 18 mei 2014

Quilten en lezen

Tijdens het werken aan de quilt waar ik samen met mams aan werk moet ik soms aan het boek 1Q84 (spreek uit als Q-10-84) van Haruki Murakami denken. In dit boek komt de hoofdpersoon in een parallelle wereld terecht waarin alles normaal lijkt, maar het niet is. Een dikke pil om te lezen, maar wel mooi, inspirerend, bevreemdend & alles wat je wil van een boek. Werkend aan deze quilt lijkt het wel of mams & ik een soort parallelle werelden creeëren. Zo verschillend worden onze quilts...


Dezelfde quilt, maar toch anders. En dan staat de quilt ook nog onder verschillende namen bekend. Birds of Paradise, Civil War Bride, A Bountiful Life (het patroon waar wij aan werken). Je zou bijna denken dat Murakami's meesterwerk waarheid is. In april maakten mams & ik het tweede blok van de quilt. Het mannetje. Of beter gezegd 'heertje meneertje' zoals ik hem al werkend ben gaan noemen.


Mams maakte het blok in traditionele kleuren. Waarbij het heertje een stemmig pak kreeg in grijs & blauwtinten. Hij draagt een doos bonbons mee om zijn lief te veroveren & houdt een appel in zijn handen om ook aan zijn lief te geven. Zijn trouwe vriend maakte mams in zwarte effen stof. Net zoals onze hond vroeger. Wij hadden ook een zwarte labrador, Amie, onze beste vriendin. Dit heertje doet me wel wat een Heathcliff uit Wuthering Heights van Emily Brönte denken. Ook weer één van mijn lievelingsboeken. 


Mijn meneertje heertje kreeg een funky pak met een jas met viooltjes. En een bruine hond. Ik heb soms het gevoel dat dit heertje zomaar weggestapt zou kunnen zijn uit één van de boeken van Gabriel Garcia Marquez. Mijn schrijfheld. Ik kan zijn boeken keer op keer lezen, zonder dat het me gaat vervelen. Met alle tropische kleuren zou het heertje zomaar in Zuid-Amerika kunnen wonen levend tussen de geesten, die vaak voorkomen in de magisch realistische boeken van Garcia Marquez. 

Jullie zijn trouwens vast benieuwd naar de kleur van de rok van het bruidje. Dat geheimpje verklap ik nog niet. Het bruidje is namelijk het blok voor mei & mams heeft deze nog niet af. Ik heb het bruidje gisteren afgemaakt. In het zonnetje, op het terras, maar dat moest ik helaas bekopen met een verbrandde arm, been & nek. Vandaag dus maar even rustig aan met de zon.  

8 opmerkingen:

 1. meid meid, wat een prachtig werk zetten jullie neer!!!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Prachtige blokken van jullie beide. De traditionele en de Kaffe Fasset stofjes. Succes verder.

  Liefs, Ineke

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Leuk om te zien wat voor effect het gebruiken van andere stofjes geeft. Ze zijn beide prachtig.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ik vind allebei de kereltjes leuk, maar die van jou net iets leuker. Het lijkt wel een hippie uit de jaren 60!
  Voor advies over de rok ben ik dus te laat. Ben benieuwd wat je gekozen hebt.
  Groetjes,
  Marian

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Zo leuk om de blokken naast elkaar te zien!

  Fijne week !
  Evelyne

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Wat mooi om samen met je moeder zo te werken aan een mooie quilt. Het is straks vast een heel dierbaar project. En ieder in zijn eigen kleurenpalet. Boeiend!

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Even bijgelezen op je blog, want het waren volle dagen... Zie ik me daar, dat ik heel veel moois heb gemist. Wat zijn jullie mannetjes mooi geworden, allebei; zo verschillend, maar alle twee geweldig mooi. Complimenten voor het prachtige applicaitewerk. Ik ben wel benieuwd hoe jouw bruidje er nu uit is gaan zien...
  Groetjes van Ageeth

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Dat zijn leuke blokken. Vind je appliquè ook zo leuk om te doen?

  BeantwoordenVerwijderen

Bedankt voor je reactie!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...