woensdag 7 mei 2014

Woensdagmiddagen

Op woenddagmiddagen ben ik meestal vrij. Vaak ga ik dan gezellig bij paps & mams langs om gezellig met mijn neefje Maxwell te spelen. Na school wordt hij namelijk door mijn moeder opgehaald om daar te spelen. Vandaag hoefde mams onverwachts mijn neef niet op te halen & dus konden we de hele middag samen werken aan onze Bountiful Life quilts. Of beter gezegd aan het derde blok van deze quilt. Het bruidje.


En dan ziet het er zo dus uit aan de eettafel van mijn ouders. Twee werkplekken, waar aan twee dezelfde, maar toch totaal verschillende quilts gewerkt wordt. Niet alleen de stofkeuze is verschillend. Ook de manier van werken verschilt enorm van elkaar.


Mams maakt het blok namelijk in delen. Eerst het bruidje, dan de appels, dan de bloemen & als laatste alle blaadjes. Ze bereid telkens maar een stukje voor & als dat stukje erop zit, dan gaat ze de rest voorbereiden. Vinden jullie dit geen leuk bruidje worden? Ik wil ook wel zo'n kekke roze rok hebben.


Ik bereid alle stukjes van het blok in één keer voor. Zodat ik straks in één keer alles erop kan naaien....
Mijn bruidje krijgt een wat modernere rok, zoals je misschien wel een beetje kan zien. Gaaf met van die grote bloemen!


We gebruiken wel allebei Freezer Paper in het applicatie-proces. Maar waar ik het achterop de stof strijk & daarna naadomslagjes maak met of de Apliquick-staafjes of met Crack Free & een strijkbout.


Strijkt mams het Freezer Paper voorop de stof & gebruikt ze het als een malletje om het benodigde stukje stof uit te knippen. Zodat ze het met behulp van de Needleturn-methode op de ondergrondstof vast kan naaien. Het pijltje op het steeltje staat er trouwens om aan te geven dat ze daar een stukje niet vast hoeft te naaien.  Zo zijn er nog meer verschillen, maar er is in ieder geval één overeenkomst: we hebben vreselijk veel lol als we zo gezellig samen zitten te werken.

6 opmerkingen:

 1. Leuk om te zien hoe verschillend verschillend zijn kan! Beide bruidjes zijn plaatjes, succes.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Zo hebben mijn mams en ik ook onze eigenwijze manier om te borduren. Leuk.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wat fijn dat je hier samen met je moeder kan van genieten. De bruidjes worden allebei erg mooi.
  Veel plezier nog samen.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Wat ontzettend gezellig om zo samen aan een projectje te werken!
  Allebei hetzelfde, maar toch weer heel erg anders, leuk. Het wordt heel erg mooi
  Fijne dag, groetjes Patricia

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Wat heerlijk, om aan dit project te werken samen met je moeder! En al zijn jullie methoden en stofgebruik totaal verschillend, het schept een geweldige band om zo een woensdagmiddag door te brengen. En ze worden allebei prachtig, de oorlogsbruidjes!
  Groetjes van Ageeth

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Toch vreselijk gezellig zo samen bezig te zijn, met een zelfde quilt nog wel..................liefs.Conny

  BeantwoordenVerwijderen

Bedankt voor je reactie!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...