donderdag 29 mei 2014

De onthulling van het bruidje

Het is dan nog wel geen juni, maar toch is hier alvast de onthulling van het bruidje van de Birds of Paradise-quilt, die mams & ik als BOM aan het maken zijn. Elke maand maken we allebei een blok in onze eigen stoffencombi. Mams gebruikt traditionele stoffen & ik gebruik mijn voorraad Kaffe Fassett-stoffen.


Kijk, hier het blok van mams. De bruid heeft een superleuke roze rok aan & is helemaal klaar om met haar meneertje heertje te gaan trouwen. Helemaal in love. Mams heeft in dit ok ook geprobeerd om te appliceren met de appliquick-stokjes & met freezer paper. Maar dat was geloof ik niet echt een succes. Ze is maar gewoon weer overgestapt op de needle-turn-methode. 


Mijn bruidje heeft nog geen gezicht, maar ze heeft wel een funky okergele rok met grote rode rozen. Hoewel de meesten van jullie zeiden voor de rode rok met de grote roos te gaan, ben ik toch eigenwijs geweest & heb voor de andere gekozen. Ik vond het blok anders te rood worden. Met de rode besjes & rode appels. Ook heeft mijn bruidje een knotje gekregen. Net als ik zelf vaak in mijn haar heb. De hartjes van de bloemen heb ik weggelaten. Ik vind het blok zo al druk genoeg.

Ik vind het echt een superleuke quilt om aan te werken & met het BOM-systeem, blijft het werk overzichtelijk. Komende maand staat het vierde blok op het programma. De duif bij de wijnranken. Dat worden 31 rondjes appliceren. Ik ben benieuwd hoe dat zal gaan...

7 opmerkingen:

 1. Prachtige blokken en zo mooi en zo verschillende kleuren/stofjes!

  Liefs, Ineke

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ik vind allebei de blokken zo verschillend en toch zo mooi. Goede stofkeuze van jullie allbei!
  Groetjes,
  Marian

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Mooie blokken hoor, keurig roze en funky oker, beide zijn schitterend! Hetzelfde en zo verschillend, fijn weekend

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Net je blog ontdekt. Wat een mooie quilt zijn jullie aan het maken. En wat leuk om dat samen te doen.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Geweldig om twee zo verschillende en toch dezelfde blokken te zien, prachtig allebei. Ja heel leuk om samen met je moeder een BOM te doen, heerlijk. Geniet daar maar lekker van.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Ze zijn allebei echt supermooi geworden, jullie bruidje! En heel goed gekozen, de kleur voor "jouw" rokje, want anders had het inderdaad te rood geworden. Heel veel succes en vooral plezier met alle druifjes!
  Groetjes van Ageeth

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Jullie bruidjes zijn erg mooi geworden, het is ook zo'n leuke quilt.
  Zelf heb ik een voorkeur voor de klassieke stofjes, zal de leeftijd wel zijn :-)
  Komen er nog wel hartjes in jouw bloemen?

  BeantwoordenVerwijderen

Bedankt voor je reactie!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...