maandag 21 september 2015

Oude quilts...

Op de tentoonstelling van Sainte-Marie-aux-Mines zijn enorm veel quilts te zien. Oude, traditionele quilts & nieuwe moderne quilts. Vandaag laat ik jullie de mooiste oude quilts zien. Onder oude quilts versta ik quilts, die met traditionele technieken & met traditionele stoffen gemaakt zijn. Sommigen daarvan zijn ook echt oud, maar andere zijn reproducties van oude quilts. Dit waren in ieder geval een aantal van mijn favorieten.
 

Deze mooie quilt hing bij de tentoonstelling 'Quilts de Légende' van France Patchwork. Zo mooi wat je met maar 2 kleuren stof kan doen! Misschien moet ik toch ook eens een 2-kleuren-quilt gaan maken als mijn stapel WIP's & UFO's wat kleiner begint te worden?


Love at first sight bij deze leuke applicatie-quilt. Kleine blokjes gemengd met soms wat grotere blokjes & dan ook nog een middenstuk met een mooie boot erop. En zo knap geappliceerd!


Dit was mams d'r favoriet bij de Quilts de Légende. Hier zou ze het patroon geloof ik zo van kopen. 't Is ook een plaatje zo met dat mooie middenstuk, de pinwheels, de applicatieranden, de clamshells en alles bij elkaar gewoon.


Weer een tweekleurenquilt. Dit keer in rood & wit. De quilt lijkt je haast tegemoet te stralen.


Hier een supermooie logcabn, maar dan net even anders. De blokken zijn niet vierkant, maar ruitvormig.


In de close-up zie je pas goed hoe de blokken zijn. En wat veel verschillende kleurtjes roze & bruin gebruikt zijn. Zo mooi!


Een kleurrijke versie van de Nearly Insane hing ook bij de Quilts de Légende. Ik moet de mijne toch echt weer een keertje oppakken. Maar eerst Dear Jane, de Bountiful Life & Home Sweet Home af. Ja, ik ga nu echt dingen afronden ;-)


Hier nog een geweldige sterrenquilt. Zo mooi dat middenstuk met de lone star & de sterren- & driehoekenblokken eromheen.


Dit was mijn favoriet. Mooie zonnebloemen op een roze & bruine achtergrond. Ik heb nog een aantal meter roze liggen. Zal ik?!? Nee, eerst afmaken, Mariek!


Dit is weer een tweekleuren-quilt. De blokken zijn eenvoudig, maar de effen blokken zijn helemaal geweldig gequilt. Misschien iets voor ooit...

 In een klein kerkje in Sainte-Marie-aux-Mines hingen echt oude quilts, die je ook nog kon kopen. Helaas had ik geen oude-quilts-koop-centjes, maar dat betekent niet dat ik er niet even van kon genieten. Ik vond vooral de jaren-30 Double Wedding Ring geweldig. Mams & ik hebben al eens een Wedding Ring gemaakt voor mijn broer & zijn vrouw, maar deze maakt wat plannen los bij mij.


Deze Oostenrijkse quilt hing in een andere kerk in Sainte-Marie. Mooie blokken & geweldig gequilt alwaar


In het theater van Sainte-Marie was een tentoonstelling van oude log-cabins & nieuwe log-cabins geinspireerd op de oude quilt. Zo leuk om te zien! En hoe cool om ze allebei naast elkaar te zien hangen.


Wat een leuk patroontje is dit toch! En wat een geweldige stofjes zijn hier gebruikt.


Deze courthouse steps is ook al zo geweldig...


Hier een detail van een oude Pineapple-quilt in effen stoffen. Zoooo mooi!


En alweer kom ik een quilt in jaren-30 stofjes tegeb. De rode vierkantjes geven een grappig effect zo.


In de buurt van Sainte-Marie is de Amish-gemeenschap ontstaan. Vandaar dat er ook altijd een tentoonstelling met Amish-quilts is. Ik kan zo genieten van de effen, heldere kleuren. Mooie eenvoud.


Ook in felle kleuren, waardoor de quilts je soms tegemoet spatten.


Maar favoriet blijven toch wel de grote sterren. Ze stralen je tegemoet.

Deze Trip Around the World was geweldig gequilt.


Kijk maar...

In een ander kerkje hing deze geweldige huisjesquilt gemaakt met Japanse stofjes. Zooo enig!


En deze bloemenvazen van de quiltsters uit Treviso in de kerk in Rombach-le-Franc vond ik ook al zo mooi. Dit is maar een kleine selectie van de 'oude' quilts op de tentoonstelling. Zoals je kan zien is er genoeg te zien. Voor ieder wat wils. Morgen zal ik mijn favoriete moderne quilts laten zien....

6 opmerkingen:

 1. Stuk voor stuk prachtige quilts die je ons hier laat zien. Wat fijn dat er nog zoveel hand-quiltwerk te zien was. Ik vind het altijd een gigantische klus maar het is de inspanning allemaal waard. Heel bijzonder om dit met je moeder te kunnen delen.
  Fijne avond.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wat leuk om even met je mee te kijken naar die prachtige quilts, ik verheug me op morgen.

  groetjes Gerda

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Bedankt voor je mooie foto's,weer een bron van inspiratie.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Heerlijk mee genieten van al die prachtige quilts die je laat zien..............liefs.Conny

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Dit is een echt smul-blogje voor mij... Ik vind alle quilts op je foto's womderschoon, hetzij door het patroom, het quiltwerk of het applicatie-gehalte. Heel erg bedankt voor deze prachtige impressie; ik denk zomaar, dat ik deze blogpost nog wel eens vaker zal bezoekem.
  Groetjes van Ageeth

  BeantwoordenVerwijderen

Bedankt voor je reactie!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...