zondag 13 september 2015

Quilts in Deventer

Vandaag met mams een dagje naar Deventer geweest. Eerst een klein wandelingetje naar de Synagoge & wat een leuke panden kom je dan tegen!


Zoals de Waag op de brink. Een mooi oud gebouw waarin het VV gevestigd is. 


De synagoge is ook al zo'n plaatje. Maar aangezien die deze dagen al genoeg op de foto zal staan, laat ik jullie het uitzicht vanaf het trapportaal van de synagoge zien. Schilderachtig mooi!Binnenin de synagoge was het ook prachtig. Waarschijnlijk nog mooier dan normaal met alle Janes, die tentoon gesteld werden. Waar je ook keek, overal mooie plaatjes.


Mooie plaatjes van Janes. die allemaal op elkaar lijken, maar toch iets unieks hebben.


Dit was mams d'r favoriet. Ik geloof dat ze hiermee ook besmet is met het Jane-virus. "Zal ik er ook eentje gaan maken?!?" klonk het voorzichtig toen ze deze beauty van Sis (klik) zag.


Nadat we de Janes bekeken hadden, maakten we weer een wandelingtje naar de kerk waar de Algemene Tentoonstelling van het Quiltersgilde gehouden werd. Gelukkig was het droog, maar anders hadden deze paraplus ons zeker droog gehouden ;-)

In de kerk vielen een aantal quilts me op. Hieronder een selectie van maar enkele van de prachtige quilts, die er hingen. Ik weet niet wie de makers van deze quilts zijn, maar dames, prachtig werk!!!


 Dit is een detail van een geweldige zebra-quilt. In het echt nog veel mooier dan op de foto.


Deze clematissen zijn geweldig van kleur & helemaal mooi gemaakt.


Er stonden ook 'draagbare' quilts gemaakt als voor een koning.


Deze is ook al zo geweldig. Supermooi gemaakt & heel erg origineel.


Deze quilt vond ik om heel eerlijk te zijn niet heel erg bijzonder, maar de rand knalde er echt uit. Te cool gedaan met die spelende kinderen, katten etc.


Gewoon een mooi japans-achtig quiltje met geborduurde bloemen. Te mooi!


En wat dacht je dan van deze? Mooi middenstuk, mooie sterren, mooie quilt. Maar het allermooist vond ik de applicaties van de vogeltjes.


Hier zie je er twee van dichterbij.


Deze quilt had gewoon humor!

En deze twee waren allebei mooi & zo mooi doorgequilt. Ik hou normaal niet van machinaal quilten,omdat het snel 'platgequilt' wordt, maar bij deze voegde het quilten echt iets toe.


Deze Escher-quilt was ook geweldig.Zo mooi met die zilveren en paarse vogels.


Dit was ook zo'n beauty. Heel eenvoudig en met weinig kleuren, maar deze quilt valt wel op!
Helaas hield mijn camera ermee op na een tijdje & heb ik dus niet van alle quilts foto's kunnen maken, maar ook dit jaar was de tentoonstelling weer zeer de moeite waard! Nu nog een paar nachtjes slapen & dan gaan mams & ik samen naar Frankrijk. Een weekendje naar Sainte-Marie-aux-Mines. Daar heb ik nu al zin in! Laat ik maar snel de batterijen op gaan laden ;-)

3 opmerkingen:

  1. Mooie foto's heb je gemaakt en veel plezier in St. Marie.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. IZelf had ik nauwelijks tijd voor de tentoonstelling, enorm jammer! Maar het is niet anders. Ben wel heel snel binnen geweest. 10 minuten of zo....... En die ZEBRA! prachtig mooi! Heel veel plezier in SMM. En dan zorgen dat je batterij vol is, want dan willen wij thuisblijvers graag bedolven worden onder foto's.

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Beste Marieke, ik ben heel blij dat ik je moeder kon inspireeren ! Groetjes van Sis de kassajuf ;-)

    BeantwoordenVerwijderen

Bedankt voor je reactie!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...