dinsdag 29 september 2015

Dagje Zutphen

Afgelopen zaterdag moest ik al vroeg opstaan. Vriendjelief was een nachtje weg met zijn collega's & ik had zin om wat leuks te gaan doen. Gelukkig zag ik op tijd dat er een masterclass door Karen Cunningham gegeven zou worden bij Petra Prins Patchwork & ik besloot op het laatste moment mezelf op te geven. Dus zaterdag stapte ik al om half 9 de auto in om op tijd in Zupthen te zijn.


Een superleuke stad met mooie plaatjes. Zoals dit schattige kerkje.


De cursus werd gegeven in een gebouw dat aan dit mooie hofje stond. Daar zou ik wel willen wonen.


Met Karen gingen we aan de slag met het quiltje Lullaby. Een babyquilt in zachte pastellige kleurtjes. Dit is mijn eerste keuze aan stofjes. Ik heb ze meegenomen in het tasje dat ik een poosje geleden bij Atelier Bep maakte. Daar word je toch spontaan blij van?!?


Al gauw vertelde Karen ons over haar quilt. Hoe het quiltje opgebouwd was & hoe je het beste de indeling van de applicaties voor het middenstuk kon maken. Wat is Karen een leuke vrouw & wat maakt ze een prachtige quilts!


Hier zie je een paar details van het quiltje waar we mee aan de slag gingen in de workshop. Te leuk gewoon!

En het leukste van de quilt vond ik nog wel de schattige vogelpaartjes. Te lief! Ik heb nu al zin om ermee aan de slag te gaan. Maar eerst moet ik een aantal dingen af maken.


Karen legde heel veel uit van de manier waarop zij haar applicaties etc. aanpakt. Tips waar ik zeker mee verder kan. Maar tijdens de workshop heb ik om eerlijk te zijn niet zo heel veel gedaan. Er waren veel bekenden & ook met de toen nog onbekende mensen was al snel veel te kletsen.Natuurlijk moesten er ook wat stofjes gekocht worden in de winkel van Petra Prins. En daar hingen deze beauties. De Daisies van Betty Prins & de Irish Circles ook van Karen Cunningham. Oh, ik hoop zo dat er een keer een Irish Circles-groep op zaterdag gestart gaat worden. Dan ga ik me zeker opgeven!

De dagen na de workshop heb ik niet heel veel gequilt of gepatcht.


Deze 'troep' moest namelijk opgeruimd worden. Vriendjelief was de losse dozen een beetje zat & er moest een nieuwe grotere kast komen voor mijn lapjes & andere quiltspullen. Dus ik heb Marktplaats afgestruind om de juiste kast te vinden. En ik ben alle lapjes gaan opvouwen & uitzoeken.


Deze mooie kast is het geworden. Genoeg ruimte voor bijna al mijn lapjes ;-)
Mooi is'ie, he?!?

2 opmerkingen:

  1. Supermooie kast, het zal nu best wel opgeruimd zijn bij jullie in de kamer!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Dat is een leuke en inspirerende dag geweest en je hebt zeker een mooie kast gekocht.

    BeantwoordenVerwijderen

Bedankt voor je reactie!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...