zondag 29 januari 2017

Quiltbubbel

Gisterochtend moest ik weer vroeg op pad. Lekker met de trein met een quiltwerkje op schoot naar Amsterdam. Het huiswerk voor de Sweet Surrender moest namelijk toch af voor ik me in een nieuw quiltavontuur zou gaan storten.


Want het was namelijk EINDELIJK tijd voor het Beat the Winterblues-weekend met Margaret Sampson George bij Den Haan & Wagemakers. Joepie! Lang gewacht, toch gekomen. En dus mochten wij ons het hele weekend onderdompelen in lapjes, steekjes, vogeltjes, vogelkooien, vazen, patronen, kleuren en quilts. Wat wil een quiltster nou nog meer?

 

Onze juf voor het weekend had een hoop moois te tonen. Maar nog veel meer om te vertellen. En het leukste is dat ze wel vertelde, maar dat ze ons ook enorm inspireerde om onze eigen keuzes te maken. Haar motto: 

THIS QUILT IS FOR ME. I HAVE TO ❤❤❤❤ IT!

En dat namen we ons graag ter harte. 


Want met deze beautie zouden we aan de slag gaan. We kregen het patroon ervoor en daarna alle vrijheid om lekker los te gaan op dit quiltorgasme van kleur en vrolijkheid. 


En al snel ontstond er een georganiseerde chaos van lapjes in de meest spetterende kleuren.


De eerste grove ideëen voor het blok dat we wilden gaan maken. En een gezellig kletsende groep dames die één doel voor ogen hadden. Een begin maken aan onze eigen versie van onze eigen Take An Element. En voor we het wisten was het alweer tijd om naar huis te gaan. Maar niet voordat ik nog wat foto's nam van al het moois dat Margaret meegenomen had. Geniet je even mee?

Thuis heb ik natuurlijk niet stil gezeten. En dan had ik ook nog de mazzel dat mijn lieve vriendje een avondje weg was met zijn nieuwe honkbalteam. Dus je raadt het al, ik heb non-stop gequilt totdat ik naar bed ging. Want ik had al een paar dagen een idee in mijn hoofd. En poosje terug had ik namelijk een supermooie stof van mijn favoriete kunstenares Frida Kahlo gekocht. En de woorden 'Fieste Mexicana' bleven in mijn hoofd rondzingen. Dus dat werd mijn uitgangspunt. Mooie heldere kleuren, geappliceerde Fridas en als middenblok het supertoffe vogelkooitje van de Take An Element-quilt van Margaret. Heb dus tot laat lekker zitten werken. En nog meer mooie stofjes uit mijn eigen kast geshopt. 


Tja en dan mag je zondagochtend gewoon weer. Wat een feestje! En weer mag je tussen al die geweldige quilts met al die geweldige lapjes en al die inspirerende leuke mensen die allemaal hun eigen ding doen, zitten. En dan ben je zomaar ook even heel blij als iedereen even beneden is om te lunchen en je lekker rustig kan zitten en genieten van stilte om je heen. 


En als iedereen er dan weer is en de eerste resultaten getoond worden, wordt je alweer zo blij. Blij omdat iedereen lekker aan de slag is en er supermooie dingen gemaakt worden. 


Zoals deze geweldige hexagons van Yvonne. Die eieren zijn helemaal het einde!


Of wat dacht je van dit blok van Louise (please correct me if I'm wrong), één van de twee engelse dames die speciaal voor de workshop overgevlogen waren  naar Amsterdam. 


En dit blok van Renée is ook al zo'n schatje (sorry voor de onscherpe foto, maar je krijgt hopelijk wel een idee hoe haar blok eruit komt te zien). Ja, we hadden een internationale groep met de engelse dames en Renée helemaal uit Nantes in Frankrijk. Leuk, leuk, leuk!


En aan het einde van de dag was dit mijn blok. Het te toffe vogelkooitje waar de vogel lekker uit ontsnapt is. Way to go, Bob! Ik heb het blok iets groter gemaakt dan in de oorspronkelijke quilt, want dit wordt het middenstuk van een medaillonquilt. Ik moet dus nog iets verzinnen hoe ik het mooi op kan vullen. Maar dat komt vast wel goed. Ik ga nu weer even verder met nagenieten van een geweldig weekend! Morgen moet die quiltbubbel helaas namelijk weer barsten. Dan moet ik weer hard aan het werk. 

Dear Margaret, thank you so much for all the inspiration, good explanations and just overall fun! En lieve dames van Den Haan & Wagemakers, bedankt voor alle goede zorgen. 

7 opmerkingen:

 1. Wat is er bij jullie hard gewerkt! Enig allemaal en ik leef helemaal mee met je enthousiasme!!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Die winter blues is er na deze heerlijke dagen wel uit denk ik!! Wat een vrolijke blokken en stoffen, geniet nog lekker na van je dagen en je rode punt word ook gaaf. Lieve groetjes Else

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wat een inspiratie !!!!
  Heerlijk om al die foto's te zien....al die kleurtjes..stofjes....enz.
  Kan me voorstellen dat het super gezellig was !
  Voor vandaag werk ze!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Jouw winterdip is nu helemaal voorbij, denk ik! Wat moet dat heerlijk zijn, om 2 dagen alleen met quilts bezig te zijn (en wat knap, dat je dan 's avonds gewoon even doorgaat; hier zou het bankhangen zijn om alles te laten indalen). Heel vrolijk en origineel, jouw idee en eerste steekjes aan deze quilt. Laat ik nu dit patroon al heeeel lang in de kast hebben liggen, voor ooit... (misschien maar eens een keer intuitief kijken, waar ik blij van word). Ik ben benieuwd naar jouw versie!!!
  Groetjes van Ageeth.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Wat een vrolijkheid straalt er van je blog af.
  Fijne nieuwe week.
  Groetjes Marja
  🏵🌹🌺🌻🌷🌸

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Heerlijk zo'n quiltbubbel met een prachtig resultaat...!!!

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Zo zeg, dat is wel een enorme quilt-bubbel, wat heerlijk voor je. Geweldig weekend heb je dus achter de rug, dit wordt na-genieten! Mooie werkstukken, wow!!!
  Fijn weekend

  BeantwoordenVerwijderen

Bedankt voor je reactie!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...