zondag 30 april 2017

Een mandje per week, een rondje per maand

Een randje per week, een rondje per maand. Sinds gisteren is dat mijn nieuwe motto. Waarom?!? Dat lees je verderop. Linda Collins was gisteren in Zeeland voor een workshop bij de Quilt Ster in Kerkwerve. En dus was het vroeg opstaan om op tijd in Zeeland te zijn. Helaas kon mams door omstandigheden niet mee, maar dat werd goed gemaakt door Mieke die al eerder aangegeven had graag mee te willen. We moesten extra vroeg weg om in dit stadje Bolussen te halen voor mams. Missie geslaagd, we hebben de beste bolussen van Zierikzee gekocht en ze zijn al goedgekeurd! Er waren voorbereidingen voor een middeleeuws feest aan de gang. En hoe leuk is het dan dat je twee van deze prachtige knollen zomaar over straat ziet lopen?


Maar goed, terug naar waarvoor we eigenlijk naar Zeeland gekomen waren. Linda Collins. En haar antieke quilts. De één nog mooier dan de ander. En we mochten ze allemaal bewonderen van veraf tijdens de show & tell. En van dichtbij, want ze lagen op verschillende plekken in de zaal verspreid.


Zoals hier over dit mooie rekje. Drie geweldige antieke quilts in bekende patronen. Zo op het rekje al prachtig, maar als ze tijdens de show & tell getoond werden, bleek soms dat die pachtigheid nog veel verder ging dan wat je hier ziet.


De onderste quilt met halve hexagonnen bleek namelijk een geweldige plaatsing van de verschillend gekleurde banen te hebben. Waardoor een quilt met een hoog wil-ik-maken-gehalte zicht ontvouwde. Supercool!


Deze bjoetie zal jullie allemaal welbekend voorkomen. De Panama Pyramids. Ik vond hem vooral geweldig door de felgekleurde gele driehoeken tussen de piramides in. Tja, je houdt van geel of je houdt er niet van... Ik hou ervan!


Van sommige quilts had Linda ook een reproductieversie meegenomen. De beige, achterste quilts is de antieke quilt. En de versie met de rode tussenstof is een verkleinde versie van het orignele patroon. Zo schattig!


Op twee quilt werden Ageeth en ik spontaan verliefd. Deze mandjes quilt (waarvan de kleuren in het echt veel sprankelender en helderder zijn) was er eentje van. In totaal 49 mandjes, 6 album-blokken aan de rechter zijkant een raar blok rechts onderin de quilt.


Een mandje per week...


En een rondje per maand van deze geweldige Fireworks-quilt. In totaal 36 rondjes, dus dat betekent dat we over 3 jaar een affe top hebben hiervan. En het werk blijft te overzien.


Want kijk maar eens hoeveel stukjes er in één rondje zitten. Maar deze quilt is toch gewoon te geweldig om niet te maken?!? De mallenset hiervoor mocht dus mee naar huis gisteren. En hopelijk vind ik binnenkort een beetje tijd om ermee te beginnen. Want het quiltje van de workshop moet ook gemaakt worden.


De kleine versie van deze geweldige quilt in mooie verstilde pastelkleuren gemaakt met shirtings. Gisteren had ik al twee bloemetjes gemaakt tijdens de workshop.


En toen ik 's avonds thuis kwam na nog even bij mijn schoonouders en ouders langs geweest te zijn, kwam de doos hierboven tevoorschijn. Hierin zitten allemaal overhemd-stoffen van oude overhemden van mijn lieve vriendje. Allemaal zorgvuldig in stukken geknipt voor ooit...


Uit dit stukje haal ik precies alle blaadjes voor één bloemetje. Helemaal fijn met de handige malletjes van Linda.


En zo zijn er al snel 4 bloemen ontstaan. De twee rechter gisteren gemaakt, de twee linker gisteravond en vanochtend van de overhemden van Jeroen gemaakt. Ze liggen op een grijs overhemd dat ik misschien wil gebruiken voor een deel van de vierkantjes van de quilt. Maar eerst maar eens meer sterren maken. Dan komen verdere ideeen vanzelf wel.


Marcha en Francis, bedankt voor alle goede zorgen. Ageeth, Debby, Diana, Diana, Toos, Jeanette en Mieke, bedankt voor alle gezelligheid. And Linda, thanks for bringing your wonderfull quilts, great patterns, templates and stories about them! I had a great time!

12 opmerkingen:

 1. Wat een ontzettend inspirerend verslag! Fijn dat je zo genoten hebt! Enne... graag gedaan namens het Quilt Ster team!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Hoewel de reden niet leuk was vond ik het geweldig om mee te gaan. Ook de rit ernaar toe, met bolusstop en plotseling opwellend idee voor een quiltbee weekend in Zierikzee, was gezellig.
  En de dag werd alleen maar leuker met al die mooie quilts en bijpassende verhalen van Linda Collins.
  Het was super! Dankjewel dat je aan me dacht en beterschap voor mams.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Twee keer in één week genieten geblazen! De antieke quilts zijn schitterend, ook zo mooi wanneer je ze van dichtbij kunt bekijken. Kan me voorstellen dat je voor de mandjes viel...zo mooi!
  Bedankt voor het laten zien!
  groetjes
  Francisca

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Wat leuk om jouw verhaal te lezen en de foto’s te zien. Stom toeval wil dat ik jouw blog afgelopen week in mijn blogfeed heb geplaatst en gisteren tijdens de bijeenkomst uiteraard geen idee had dat jij de eigenaar bent van dit blog! Leuk idee om met de overhemdstoffen te werken! Je gaat als een speer!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. so nice you had a visit from Linda Collins - I have her book and love her quilts

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Marieke, what a lovely story you wove around our fun day yesterday. And a pleasure to meet you yesterday and hear your stories too. Best wishes till we meet again.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Wat een leuk verslag om te lezen, dat je een leuke dag hebt gehad. Mooie quilts zie ik hier voorbij komen.
  Succes met al je plannen, nu nog ten uitvoer brengen.
  Fijne zondag

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Een heerlijk verslag van een inspirerende dag.
  Heel veel moois laat je ons zien.
  Fijne nieuwe week.
  Groetjes Marja

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Een na-geniet en "precies-zoals-het-was-en-voelde" blogje over een heerlijk dagje dichtbij huis gisteren. Zo fijn om jou weer eens te hebben gezien en gesproken, en inspirerende plannetjes te smeden... de Fireworks is mijn top-favoriet tot nu toe, maar vandaag ook erg gevallen op een quilt uit het prachtige boek van Linda, die zij niet bij zich had. Je hebt lekker doorgewerkt met de overhemden-sterretjes en ze zijn super! Dikke knuffel voor jou en vooral voor je mams, lieve Marieke!

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Ik was er ook bij ... zo jammer dat ik je niet heb herkend want ik lees heel vaak jouw blog (ben stiekem verliefd op je Irish Circles). Was echt genieten hé?!
  Fijne dag nog!
  Ann

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Das echt genieten van deze mooie antieke quilts zeg...............liefs.Conny

  BeantwoordenVerwijderen

Bedankt voor je reactie!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...