dinsdag 25 december 2018

Kerst

Ik moet iets bekennen. Ik hou niet echt van kerst. Hoewel ik het koken en bakken rondom kerst helemaal geweldig vind, los ga met kerstversiering en in de laatste 3 dagen wel 10 kerstfilms gekeken heb op Netflix, ik hou er gewoon niet zo van om met heel veel mensen in één ruimte te zitten en kerst te vieren. Het moet gezellig zijn en vaak komen onderhuidse spanningen juist met kerst naar boven. Zou dan ook het liefst op vakantie gaan met kerst. Lekker ergens in de sneeuw of juist op een tropisch eiland. Maar ja, dan zou ik ook alle dingen missen aan kerst die ik wel leuk vind...


Zoals de versieringen waar ik dit jaar wel helemaal mee los geslagen ben. Naast een kerstboom die uitbundig gedecoreerd is met allemaal vintage kerstballen, vogeltjes en andere grappige versiersels heb ik ook altijd een mooie bos bloemen in kerstkleuren staan. En dit jaar hangt de Rudolph kerstquilt van de BOM van Dorry van vorig jaar aan de muur. Zoals je hierboven kan zien is hij nog lang niet af, want er moet nog redelijk veel gequilt worden. Maar toch heb ik de quilt alvast afgebiesd en opgehangen. Gewoon, omdat hij nu al leuk is. Enige nadeeltje is dat de Snowbound quilt nu niet op dit plekje kan hangen. Daar ga ik volgende keer een ander plekje voor zoeken.De andere kant van de kamer is ook uitbundig gedecoreerd voor mijn doen met kleine balletjes en lampjes in de kamerplant, een zelfgemaakte kerstslinger, een ster met lichtjes erin voor het raam en nog een kerstquilt. Eentje die ik aan het begin van mijn quiltcarriere startte.Ik maakte de boompjes met behulp van een tutorial van internet en alle groene stofjes die ik toen had (niet zoveel dus). De stammetjes zijn van een tweed-stof die ik had gekocht voor een colbertje (ja, ik had ooit ambities om zelf kleding te maken, vertel ik jullie nog weleens hoe dat gelopen is) en toen ik de blokjes af had belandden ze in een mandje ergens achterin de kast. Pas een jaar geleden ongeveer haalde ik ze weer tevoorschijn toen ik aan het opruimen was, sneed ze een beetje recht, zette ze aan elkaar, dubbelde het quiltje gelijk en quiltte gelijk de eerste 13 boompjes met behulp van big stitch quilting. Om vervolgens weer in de kast te belanden... Tot net voor de kerst ik het echt genoeg vond. De laatste boompjes heb ik gequilt en van een stofje dat ik nog had liggen heb ik een schattig biesje gemaakt. Twee kerstlinten mee vastgenaaid om hem op te kunnen hangen met een mooie strik en 23 december kon deze eindelijk aan de muur hangen. Net op tijd voor kerst.Ik zou het lekkere bakken ook missen. Dit was vanmorgen ons kerstontbijt met zelfgebakken (klein beetje mislukte) scones, croissantjes en heerlijke kaneelbroodjes. Yummie!!!En ik zou de kerstfilms missen. In de kerstfilms vanvanmorgen (Santa Claus op Netflix, al een wat oudere film) kwam zelfs een prachtige quilt voorbij. Deze komt op mijn WIM-lijstje te staan...

Daarom neem ik alle onrust en drukte maar op de koop toe. Ga gewoon naar de kerstdiners en als de spanning te hoog wordt, dan wil mijn nichtje vast wel een spelletje met me spelen. Hoef ik me niet druk te maken om die anderen en ga gewoon lol hebben. De tas met spelletjes staat al klaar... Fijne kerst allemaal!!!!

7 opmerkingen:

 1. Je hebt mooie kerstquilts gemaakt.
  Fijne feestdagen.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Goed van je! Spelletjes zijn gezellig.Je hebt een prachtig versierd huis. Ik ben flieft op je Rudolf quilt.
  Lieve groetjes
  Wilma

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wat een geniet plaatjes en quilts allemaal :o))!
  De boompjes had ik ook zoiets bijna in de maak ... eenvoudig en daardoor zo leuk ! Enne ik heb ook niet veel groen ;o) ...grappig dat ik de kleine stipjes en de grotere stippen lapjes ook heb :o)

  BeantwoordenVerwijderen
 4. ... en nog een fijne 2e kerstdag gewenst ook !
  groetjes,
  Simone

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Heerlijk en gezellig al je kerst maaksels hoor.
  Fijne kerst nog verder.........liefs.Conny

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Nog een klein stukje kerst, bijna het einde van de tweede kerstdag. Ik hoop dat je veel plezier hebt gehad en geen stress.
  Fijne dagen

  BeantwoordenVerwijderen
 7. I know how holidays can be stressful and I wish it wasn't like that. There is so much to love about them. Meanwhile thanks for sharing your Wooly Wishes BOM...I am in love too!

  BeantwoordenVerwijderen

Bedankt voor je reactie!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...