maandag 2 januari 2012

Zou ik dan toch bouwvakker worden?

Toen ik nog jong was werden er bij ons in de buurt veel nieuwe huizen gebouwd. En als kind vonden wij niets leuker dan een beetje struinen over de bouwplaats. We beklommen half afgemaakte verdiepingen, we zochten naar verloren spijkers, we kropen door van die grote buizen. Het was gewoon een spannende plek. Natuurlijk mochten we niet naar de bouw van mijn ouders, maar dat maakte het eigenlijk alleen maar spannender. Ik denk dat mams opgelucht adem haalde toen de bouwwerkzaamheden in onze buurt voltooid waren. Nu heb ik dat gevoel van toen weer een beetje terug (een heel klein beetje) Ik ben net zoals zovelen in blogland begonnen met de huisjesquilt van Jeanneke & mijn streven is toch om aan het einde van het jaar 366 huizen gebouwd te hebben. Ik heb lang moeten nadenken voor ik wist wat ik wilde gaan doen met de huisjes. En ik heb zelfs eerst nog een heel ander huisje gemaakt, maar dat vond ik toch niet leuk & gisteren bedacht ik eindelijk hoe ik de huisjes wilde maken. De stoffen ervoor bewaar ik in dit schattige Gouden Boekjes-blik gekocht bij Appie. Is 't geen plaatje?!?


En als je het vrolijke blik dan opent, dan zie je daar minstens zulke vrolijke stoffen erin zitten. Namelijk Kaffe Fassett-stoffen. Daar ga ik mijn huisjesquilt van maken. Ik spaar al sinds ik begonnen ben met quilten de mooie stoffen van Kaffe in allerlei verschillende kleuren met het plan om er ooit wat mee te gaan doen. En ik  vind deze schattige ieniemieniehuisjes wel een heel geschikt doel ervoor. Bovendien zijn de Kaffe-stoffen een goede afwisseling naast Dear Jane met haarromantische stoffen, mijn medaillon-quilt in rood- & rozetinten & de Home Sweet Home in wat rustiger kleuren.Mijn huisjes maak ik met de hand. Dat vind ik gewoon ontspannend & door de kleine stukjes ben ik er ook niet heel lang mee bezig. Alleen voor het dak & de twee zijstukjes lucht heb ik een malletje gemaakt. De rest van de stukjes snij ik met een liniaal & rolmes. Dat gaat lekker snel. Eigenlijk zou ik nu 2 huisjes gemaakt moeten hebben, maar zoals je ziet op de foto hieronder zijn dat er al drie. Mijn paps is morgen jarig & ik denk dat ik weinig tijd ga hebben om een huisje in elkaar te zetten. Ik vind mijn huisjes echt onwijs schattig!!! En heel vrolijk. De raampjes, deurtjes & luchten hou ik expres rustig, omdat de muren & daken van de huizen al druk genoeg zijn. Voor de sashings heb ik nog geen plan in mijn hoofd gemaakt, dus als iemand leuke ideeën heeft, dan hoor ik ze graag.


In mijn vorige post gaf ik aan dat er een give-away aan zit te komen. Ik ben het niet vergeten, maar door mijn enthousiasme voor de huisjes heb ik er geen tijd voor gehad. Woensdag ben ik een dagje vrij & dan kunnen jullie er meer over lezen.

9 opmerkingen:

 1. Dat ziet er heel fleurig uit, echt mooi. Wat is de afmeting van zo'n blokje/huisje? zou ik dat patroon ergens kunnen bestellen. ik hoor wel. groetjes en succes in de bouw.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Dit is werkelijk geweldig, zó kleurig en fleurig... het kon wel een bouwplaats in een tropisch oord zijn, voor een resort, waar je ook terecht kunt voor quilt workshops ;>)
  Heel veel plezier in je bouwput!

  Groetjes,

  Jeanneke.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Hoi Ieke, leuk dat je ook in de bouw begonnen bent! Je eerste huisjes zijn schitterend, fijne dag Else

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Prachtig zijn je huisjes geworden en volgens mij zeer leuk om met deze kleuren bezig te zijn.Wil je ook nog een gelukkig en gezond nieuwjaar toe wensen.Groetjes Nelleke

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Wat een mooie huisjes en inderdaad lekker vrolijke stoffen. Het is een schatblik geworden met prachtige stoffen. En natuurlijk alvast gefeliciteerd met je pap.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Hoi,
  Leuke huisjes! Ik ben ook aan het bouwen met Kaffe Fassett stoffen. Heb er inmiddels al 11.
  Ik had de stoffen nog over van mijn Lollipop.
  Komen elkaar vast wel vaker tegen.
  Marjan

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Zooo, wat een gezellige vrolijke gekleurde huisjes.......

  groet Heleni

  BeantwoordenVerwijderen
 8. hoi,hoi

  dank voor je reac op me blog .
  heerlijk zon
  doosje met van die mooie stofjes.
  en je huisjes zijn echt mooi.
  troost je [lol] , mijn mandtjes zijn ook vaak en drama hi .
  leuke blog heb je
  fijne dag en gr zieneke

  BeantwoordenVerwijderen
 9. dezelfde kleur als je luchten....??? Ze zijn echt práchtig!

  BeantwoordenVerwijderen

Bedankt voor je reactie!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...