zondag 12 februari 2012

Mijn sampler

Ik kreeg een poosje geleden een boek van mijn broer & mijn schoonzusje. Daarin staat hoe je een sampler maakt met allemaal verschilende technieken. Alle blokken staan heel duidelijk uitgelegd & het leuke is dat je allerlei verschillende dingen leert. Zo moet je een blok met de engelse papiertjesmethode maken, je maakt een blok met ronde vormen, je gaat appliceren en ga zo maar door. Veel variatie dus & omdat er voor mij nog veel te leren valt in het quilten een ideaal boek. Het is inmiddels ook in het nederlands vertaald, dus als je het tegen komt & je wil een leuke, leerzame sampler maken... KOPEN! Oh, en de naam van het boek the Essential Sampler van Lynne Edwards (de nederlandse titel is Sampler Quilts & het is ook bij Bol.com te koop)

Dit weekend heb ik 4 blokken van deze sampler afgemaakt. De stoffen (van een serie van Carla Miller voor Rowan Fabrics) kocht ik ook eens voor een habbekrats & het leek mij wel leuk om ze te gebruiken voor deze sampler. Verder zou ik niet weten waar ik ze voor kan gebruiken, want ze zijn toch niet helemaal mijn stijl. Maar in deze sampler-blokken staan ze wel heel erg leuk. En ik weet ook al iemand die een quilt gemaakt van deze stoffen super zou vinden. Dus een bestemming ervoor is ook al gevonden ;-)


Van deze blokken vond ik vooral het blok met de tulp erg leuk om te maken. Heel makkelijk krijg je een groots effect met biasbandjes. Ook het spinneweb-blok was erg leuk om te maken. Lekker snel omdat je de stroken met een naaimachine aan elkaar zet om daarna de driehoeken eruit te snijden. Als je alle blokken wil zien die ik tot nu toe heb gemaakt, klik dan hier voor het overzicht.

4 opmerkingen:

 1. Alle blokjes zien er perfect uit maar ik heb een zwak voor je spinneweb-blokje.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Nou ik vind ze er geweldig mooi uitzien! en ook de kleuren... groerjes.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Dat is zeker erg leuk en vooral omdat je veel verschillende technieken kunt leren. Het ziet er ook erg mooi uit wat je al hebt gemaakt.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Wat leuk om dit te zien. Zelf vorig najaar gestart met quiltcursus, maar kon het niet laten ook met deze samplers te starten. Vanmiddag (na een hoge berg strijk) begin ik met die mooie tulp. Kijken of tie net zo mooi wordt als de jouwe

  BeantwoordenVerwijderen

Bedankt voor je reactie!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...