zondag 19 februari 2012

Geese flying to York

Hij is af! De top van Geese Flying to York. Vorig jaar ben ik met mijn broertje een dagje naar York geweest toen ik bij hem & zijn vrouw op bezoek was in Engeland (daar schreef ik hier over). Het was een superleuke dag waarbij we erg gelachen hebben & in het Quilt Museum heb ik een charm-pakketje van Moda gekocht om daar een quiltje van te maken. Stofjes met lekker vrolijke kleuren.


Ik had een lap witte stof van Kona Cottons liggen, ik kocht een halve meter grijze effen stof erbij & ik besloot om Flying Geese te gaan maken. In juni schreef ik al een een blogje over dit quiltje (klik hier), maar eigenlijk stokte daarna de productie. Ik was druk bezig met andere projectjes & omdat ik niet echt een goede naaimachine ter beschikking had, bleven de Flying Geese in de la liggen met alleen een vaag idee wat ik ermee zou gaan doen. Gisteren kreeg ik ineens een goed idee. Ik had een paar blokken van mijn sampler quilt met mijn nieuwe oude Featherweight gemaakt & had gewoon zin om iets leuks te gaan maken met de naaimachine. Ze snort namelijk zo heerlijk tevreden als ik bezig ben. En ineens besloot ik om de quilt gemaakt van het charm-pakketje gekocht in York af te gaan maken. Dus zo gezegd, zo gedaan. Ik heb de Flying Geese in lange rijen aan elkaar gezet. Zo kreeg ik 4 witte & 3 grijze rijen. Daarna sneed ik lange repen van de grijze & witte stof van 1½" breed & deze zette ik aan weerskanten van de Flying Geese-rijen. Als laatste zette ik de rijen om & om aan elkaar & zo kreeg ik een heel leuke, fleurige, maar toch rustige quilt-top. 


De quilt is iets groter geworden dan ik eigenlijk in mijn hoofd had zitten. En dat komt vooral doordat ik tussen de Geese-rijen twee stroken effen stof heb gezet in plaats van één, maar ik ben wel heel blij met het resultaat zo. 

Voor de achterkant ga ik een oud tafelkleed dat van mijn vriendjes oma geweest is gebruiken. Ik wil hem vandaag nog gaan sandwichen zodat hij mee naar de sneeuw kan om gequilt te worden. Deze quilt is uitendelijk bedoeld om over de kleine bank te hangen. Daar hangt nu nog steeds een fleece-dekentje voor mijn lieve vriendje om onder te kruipen, maar een quiltje is toch veel leuker? En een naam?!? Daar hoefde ik niet lang over na te denken. Geese flying to York. Een goede herinnering aan een leuke dag met mijn jongste broertje.

Oh... en om te vieren dat deze top af is & die van de Civil War Diary Quilt ook (maar die laat ik zien als die van mams ook af is, dus daar moeten jullie nog even geduld voor hebben), heb ik een kleine give-away. Ik vind het soms heel leuk om speldenkussentjes te maken van mooie stofjes. Dit zonnige speldenkussentje + een paar lapjes achtergrond van mijn CWDQ & een strook grijze stof van de Geese Flying to York kun je winnen als je een reactie bij dit blogje achter laat. Je hebt daarvoor t/m dinsdag 21 februari de tijd.


6 opmerkingen:

 1. Wat een mooie frisse geese. En een leuke give-away. Ik doe graag mee.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Een hele mooie top! En alvast veel plezier gewenst in de sneeuw. :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Hi Ieke, wat vinden we veel dingen van hetzelfde leuk! Toevallig ben ik van de week ook begonnen met het knippen van de vingerhoedjes.
  En ik heb van de week een leuk speldenkussen gemaakt, wat ik ook zo leuk vind om te maken!!

  Ik heb het patroon van de Dollies bij,
  http://broderie.typepad.com gekocht.
  Laat je me even weten of je het hebt kunnen vinden.
  Goed weekend en een fijne week,
  Evelyne

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Mooi strakke, moderne flying geese quilt, en het speldenkussentje is al even fleurig!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Mooie top met een top herinnering en daar bovenop nog eens zo'n ontzettend leuke give-away!
  Schattig speldenkussentje; ik maak en verzamel ze, heb er nooit genoeg of teveel :>)
  Graag loot ik mee.

  Fijne dag en groetjes,

  Jeanneke.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Bedankt voor je hulp Ieke!

  Groetjes, Evelyne

  BeantwoordenVerwijderen

Bedankt voor je reactie!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...