zondag 5 februari 2012

Verjaardagen, sneeuwdagen & quiltdagen

Afgelopen donderdag ben ik weer een jaartje ouder geworden. Mijn ouders & schoonouders hebben lekker bij ons gedineerd & het was een rustige avond. Gisteren barstte het grote feest los & kwam er veel familie op visite. Omdat ik naast quilten ook graag kook, had ik ter ere van het koude weer een lekkere verwarmende stoofpot gemaakt. Ik had een megagrote pan van mams geleend (wel zo'n 7 liter denk ik) & nadat iedereen gegeten had was hij schoon leeg! Ik neem dus maar aan dat men het lekker vond. Ik heb superleuke kadootjes gekregen. Twee mooie aardewerk vazen van VT Wonen, een paar lekkere boeken, een waxinelichtjeshouder & een kandelaar van mijn lieve broers, schoonzusjes, neefje & nichtje. Vinden jullie hem ook niet super? Ik wel!


Van mijn lieve vriendje & mijn ouders kreeg ik nieuwe skischoenen. Ik ski al sinds mijn 16e & ben er echt helemaal verslingerd aan. Over een paar weken gaan we weer de sneeuw in Frankrijk opzoeken & ik heb er nu al zin in. Helemaal nu het gesneeuwd heeft hier in ons kikkerlandje. Ik was vrijdagmiddag samen met mijn ouders & hun vrienden in Snowworld Zoetermeer om dit jaar de eerste meters te maken op de lange latten & toen we buiten kwamen was het landschap veranderd in een wintersportlandschap. Wit, wit & nog eens wit. En hoewel de rit van Zoetermeer naar huis een heel stuk langer duurde dan de heenrit, maakte dat voor mij niet eens zoveel uit. Ik genoot van de sneeuw! En nu er ook nog eens gepraat wordt over Elfstedentochten en al wat meer kan mijn winter bijna niet meer stuk. Ik ging vandaag met mijn lieve vriendje een stuk wandelen over het strand & door de duinen. Lekker joh! Maar wel raar om te zien dat het strand redelijk sneeuwvrij is, terwijl de rest van de wereld veel witter is. Van mij mag dit weer nog wel een tijdje aanhouden. Ik hou wel van winters weer. Maar dat kan ook niet anders als je midden in de winter geboren bent ;-)


Ik ben natuurlijk vandaag ook even met mams naar de Quilt- & Patchworkdagen Vijfhuizen geweest. Het was weer een feestje. Ik heb erg genoten van de tentoongestelde quilts. Hieronder een kleine collage. Vooral de quilt (of beter gezegd het quiltje) waar mams bij staat was een waar wondertje. Zie je hoe klein hij is? Ik denk dat de stukjes die gebruikt werden niet groter zijn dan ½ cm. Echt een monnikenwerkje om in elkaar te zetten...
Natuurlijk hebben mams & ik er ook even voor gezorgd dat de economie blijft draaien. Met alle onheilspellende berichten moeten we er toch op zijn minst voor zorgen dat de quiltwinkels overleven. Mams heeft veel blauwe lapjes gekocht & toen ze deze quilt zag in de stand van Quilt It & Dotty werd ze op slag verliefd & moest ze de stempel waarmee je de stukjes maakt gewoon kopen...


Ze gaat haar blauwe lapjes gebruiken voor een AppleCore-quilt. Ik ben nu al benieuwd hoe dat eruit gaat zien... En ik? Ik heb een heel leuk boek gekocht voor maar 10 euro. Het heet Mastering Quilt Marking & werd geschreven door Pepper Cory. Het boek gaat over het bedenken van een ontwerpen & tekenen van een quiltmotief voor je quilt & zal zeker van pas komen nu ik binnenkort mijn Civil War Diary Quilt moet gaan dubbelen & quilten. Verder heb ik behoorlijk wat lapjes gescoord in de rood, grijs, bruin & roze. Ik had er nog een aantal nodig voor mijn Dear Jane & voor mijn vingerhoedjesquilt. Een goede reden toch om lapjes te kopen?5 opmerkingen:

 1. Allereerst nog van harte met je verjaardag en erg leuk dat ik mee kan genieten van de quiltfoto's tenstoonstelling! groetjes.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Alsnog van harte gefeliciteerd en wat heb je een mooie aankopen gedaan. De beurs ziet er erg leuk en gezellig uit volgens mij hebben jullie enorm genoten.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Gefeliciteerd met je verjaardag. Van mij mag het gauw lente worden hoor, ik vind dit veel te koud.
  Groetjes,
  Marian

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Hi Ieke, ik je iets vragen , die designwall die je gebruikt voor je Civil War Diary Quilt is dat een computer programma?
  En weet je dat er een meeting is voor degene die een featherweight hebben in juni.
  Op mijn blog staat een link en de gegevens voor die dag.
  Misschien iets voor je!
  Ik woon in Frankrijk dus helaas te ver weg!
  Quilt groetjes, Evelyne

  BeantwoordenVerwijderen
 5. @Evelyne. Helaas is er geen programma waar je de blokken kant-en-klaar in kan zetten, maar heb ik de tabel in html (een programmeertaal voor websites) geschreven. Ik postte hier: http://quiltdingen.blogspot.com/2011/04/tabel-maken.html erover.

  groetjes,
  Ieke

  BeantwoordenVerwijderen

Bedankt voor je reactie!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...