zaterdag 5 januari 2013

Een te gekke kerstboom

Voor mijn doen ben ik vroeg dit jaar met het weghalen van de kerstboom. Al sinds mijn 17e spaar ik kerstballen in allerlei vormen & kleuren & mijn kerstboom is dan ook altijd uitbundig versierd. Hier (klik) & hier (klik) kunnen jullie daar wat fotootjes van zien. Dit jaar zijn we wat vroeger met het weghalen van de kerstboom omdat er vandaag kerstboominzameling voor de kinderen is. Als ze een kerstboom inleveren, dan krijgen ze een lootje & kunnen ze daarmee prijzen winnen. En omdat ik weet hoe leuk mijn broers het vroeger vonden om zoveel mogelijk bomen te verzamelen, heb ik hem toch maar vandaag opgeruimd & naar beneden gegooid. Kijk, dit is het roemloze einde van onze kerstboom dit jaar...


Helemaal alleen op straat gegooid vanuit het raam. Maar voor het zover was, wilde ik eerst nog even kijken wat voor een versieringen ik volgend jaar wil gaan gebruiken. Mijn schoonzusje & schoonouders hebben altijd een minimalistische boom staan met weinig versieringen erin & dat leek me wel wat, dus ik heb even wat uitgeprobeerd toen alle ballen & slingers uit de boom gehaald waren.


Een te gekke kerstboom. Ja, je ziet het goed. Ik heb de boom even versierd met de blokken van mijn Nearly Insane in wording. Inmiddels zijn er 17 blokken helemaal af (heeft dat ziek zijn toch nog een klein voordeeltje) & ben ik hard bezig met het 18e blok. 


Het is weer eens wat anders van die mooie blokken in je boom. Maar het zou nog mooier zijn als deze mooie blokken volgend jaar een heuse quilt (of in ieder geval een quilttop) zijn...


Maar met blokken als bovenstaande met meer dan 100 stukjes kan dat nog wel even duren. Maar ach, ik ga gewoon lekker verder met patchen & maak gewoon één voor één alle blokken in het boek.


Ik zoek de mooiste stofjes uit voor de verschillende blokken & soms geeft dat verrassende effecten zoals bij het blokje hierboven.


En soms kom ik er niet helemaal uit met een blokje & moet ik het wel 4 keer over doen zoals met het blokje met de tig kleine stukjes hier in de boom.


Maar... de aanhouder wint & dan merk je dus zomaar ineens dat je al 17 van de 98 van de blokken gepatcht hebt & dat je dus eigenlijk best wel opschiet. Leuk he?!?


Edit: jullie hoeven je niet meer druk te maken om  de kerstboom, die zomaar op straat ligt. Hij is inmiddels al door één van de kinderen van de buurt weggehaald. Hopelijk winnen ze een prijs ermee!

7 opmerkingen:

 1. Wat een leuk gezicht, die blokjes in de kerstboom. En je bent al een heel eind, want het zijn allemaal van die priegelblokjes...

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Gelukkig je bent weer opgeknapt!
  Ach en de blokken dat komt vanzelf...

  groetjes

  Wietske

  BeantwoordenVerwijderen
 3. wauwie, je gaat als een speer! Het blokje met meer dan 100 stukjes was hier ook een kraker... Ik geloof dat ik er wel vier keer een ander stofje voor gepakt heb! Het is het blokje wat ik inmiddels onder handen heb!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Wat een mooie blokken en wat heb je er al veel af.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Mooie blokken en mooie stoffen heb je ervoor gekozen. Ach gelukkig hebben nog een heel jaar voor ons en komt je Nearly Insane af dit jaar.
  Gewoon doorgaan.
  Je kerstbomen zagen er de afgelopen jaren mooi uit hoor.
  Geweldig met die vintage ballen!
  Quilt ze en groetjes, Evelyne

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Hee, wat een leuke blog heb je! per toeval hier gekomen, ik zet je bij mijn bloglijst. Hartelijke groet, Jeannet

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Mooie boom hoor. En wat ben je al ver met je NI. Je quiltdip is duidelijk voorbij.
  Groetjes,
  Marian

  BeantwoordenVerwijderen

Bedankt voor je reactie!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...