zondag 13 januari 2013

Sophie zal blij zijn

Mijn nichtje Sophie vindt de dekentjes, die ik & mijn mams maken, helemaal leuk. En ze vraagt bij elke quilt opnieuw of deze voor haar zal zijn. Daarom besloot ik al een poos geleden dat ik een quilt speciaal voor haar zou gaan maken. Ze mocht zelf het patroon uitzoeken & ze vond de eekhoorntjes & vogeltjes van Henrietta Whiskers van Bunny Hill Designs helemaal geweldig. Zo gezegd, zo gedaan. Ik begon op 30 april met het eerste blok. Dat kun je in dit berichtje hier (klik) lezen. Inmiddels is de top bijna helemaal af. En springen de eekhoorntjes vrolijk rond...


Zoals je ziet moet ik nog wel wat borduurseltjes aanbrengen op de quilt. Dan gaan de beestjes nog meer leven. De quilt is vooral in herfstkleuren gemaakt. Als uitgangspunt nam ik de stof met de vogeltjes van het blok hierboven & de oranje stof van de pompoen hierboven. Aangevuld met stoffen, die ik al her en der verzameld had werd dit een bonte, vrolijke meisjesquilt.


Omdat Sophie graag een quilt voor op haar bed wil hebben, was het oorspronkelijke patroon niet groot genoeg. Ik moest er nog een rij blokken bij maken om de quilt langer te maken. Maar dat is niet zomaar gedaan. Ik moest ook applicaties maken voor deze blokken. Gelukkig had ik nog het patroon van a Tisket a Tasket liggen, ook van Bunny Hill Designs. Hier zat ook een eekhoorntje in een mandje bij & dit was ideaal als extra blok.


Voor de andere twee extra blokken heb ik gebruik gemaakt van de patronen van de andere blokken. Ik vind het zelf wel een geslaagde aanvulling. Om de quilt nog wat meer te verlengen heb ik aan de boven- en onderzijde drie stroken stof genaaid. Eigenlijk zegt het patroon dat hierop nog een aantal vogels geappliceerd moeten worden, maar omdat ik de quilt al druk genoeg vind, heb ik besloten dat niet meer te doen. Nu kan ik met Sophie een stof voor de achterkant uit gaan zoeken. En hopelijk heeft ze dan snel een eigen quilt op haar bed liggen.


11 opmerkingen:

 1. Wat een leuke quilt is dat geworden. Daar gaat ze zeker veel plezier aan beleven. En die vogeltjes op de rand. Zou ik wel doen. Dat maakt de quilt dan een geheel. Leg maar eens wat papieren (liefst paarse) vogeltjes erop en dan zul je zien dat het juist rust gaat geven. Misschien ook nog een rand langs de lange kanten. Dan is de quilt helemaal af.

  Groetjes Marjolein uit Zoetermeer

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Het is een hele mooie quilt geworden. Hij is ook erg mooi het patroon ligt hier ook voor ooit.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ontzettend leuk is deze quilt geworden, en leuk om hem met blokken van Tisket a Tasket aan te vullen. Sophie mag zeker blij zijn. Succes met de laatste loodjes

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Leuke quilt geworden! Daar zal Sophie blij mee zijn. Ik sluit me wel aan bij het advies van Marjolein een klein vogeltje of eekhoorntje.
  Ik weet zeker als je het aan Sophie vraagt dat ze dat leuk vindt.

  Lieve groetjes en een fijne zondag, Evelyne

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Wat is dit een leuke quilt geworden voor Sophie! En wat zal ze blij zijn!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. WAT HEB JE TOCH VEEL MOEITE GEDAAN VOOR DEZE HELE LEUKE QUILT. GROETJES WILMA

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Wat een dot van een quilt is dit geworden daar zal ze wel onwijs blij mee zijn!
  groetjes van Marijke

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Nou, nou die is mooi geworden. Prachtige kleuren en enig die eekhoorns erop. Hier zou menig kind graag een van willen hebben.
  Dit wordt echt een pronkstuk.
  groetjes

  Wietske

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Wat een prachtige quilt, zeg. Wat zal Sophie daar blij mee zijn! De kleuren zijn ook erg mooi.

  Groetjes, Cisca

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Beeldschoon, die kleuren, met die paarse rand. Prachtig vind ik hem. Wat zal ze straks blij zijn!

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Leuke quilt is dat met die eekhoorntjes.
  Groetjes

  BeantwoordenVerwijderen

Bedankt voor je reactie!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...