donderdag 24 januari 2013

Sashing voor Nearly Insane

Ik schreef een paar weken geleden al eens dat ik heel erg aan het twijfelen was over de sashing voor mijn Nearly Insane. Ik had bij de Sampler een flink aantal meters stof gekocht voor een goede prijs, maar vond de stof eigenlijk wat druk. Ik schreef toen ook dat ik wel al eerder andere stof had besteld bij Hancock's of Paducah & dat ik daarop wilde wachten voor ik een beslissing nam over de juiste stof. Gisteren kwam deze stof binnen & mijn twijfel wordt alleen maar groter.


Vind ik de lichte stof mooier of de donkere? Vind ik de lichte niet eigenlijk te druk? Wordt met de donkere de quilt niet te donker? Past de kleur wel helemaal goed bij de blokken? Of is het juist spannend als de sashings net een andere kleur krijgen?


Daarom heb ik vandaag even een aantal blokken op beide sashing-stoffen gelegd & ik heb er vervolgens foto's van gemaakt om het verschil goed te kunnen zien. En ik moet zeggen dat ik steeds meer begin te neigen naar de donkere stof.


De donkere stof is van Moda French General. De stof heeft een schattig klein bloemetje & is grijs met een blauwe gloed erover. De lichte stof van Andover Fabrics. En heeft een soort kringellijntje met rood & zwart (of heel donkerblauw)


Ik vind ze allebei mooi als stof, maar bij de best-wel-drukke Nearly Insane blokken denk ik dat een wat rustiger stof mooier is. Ook vind ik de blokken veel sprekender als ik ze op de donkere stof leg. Ik denk dus dat de lichte stof stiekem al afgevallen is.


Maar van de donkere stof ben ik ook nog niet helemaal overtuigd. Ik probeer mijn Nearly Insane namelijk in rood/wit/bruin-tinten te maken & de stof is grijze met een blauwe ondertoon. Of dit echt heel mooi wordt in het grote geheel, daar twijfel ik nog over.


Ik wilde namelijk een rood/witte quilt maken & dat plan wijzigt wel enorm als ik nu grijs/blauwe sashings ga gebruiken. Alhoewel, ik misschien maar gewoon moet accepteren dat ik deze gewoon veel mooier vind kleuren dan de lichte sashings & dat plannen nu eenmaal soms wijzigen. Net als in het echt leven.


Dus, ik denk dat ik er eigenlijk wel uit ben. Ik ga de donkere stof gebruiken voor de sashings. Soms moet je accepteren wat het leven je brengt & dat is dus ook hier het geval. Ik moet accepteren wat de quilt-inspiratie me brengt & dat is de grijze French General stof. En nu hebben jullie gelijk ook alle al-gemaakte blokken van mijn Nearly Insane gezien. Oh nee, eentje nog niet...12 opmerkingen:

 1. Prachtig je NI-blokken. Ik zou ook voor een donkere stof gaan, maar ik begrijp je twijfel over deze stof. Ik heb zelf ook zoiets bij een hexagon-quiltje dat ik maak. Ik heb de "ondergrond" ook uit deze serie en ik moet zeggen dat het wel heel "koel" overkomt. Het is een keuze (maar kan heel mooi zijn). Succes met de overige blokken. De lichte stof doet zeker te weinig. Succes met het nemen van de beslissing, ik lees het wel op je blog.
  Groetjes,
  Linda

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Bij de donkere stof komen je blokken mooi uit. Heb je er al verschillende tinten rood bij gehad? (vast wel) Zelf heb ik ook wel eens gehad dat het plan uitgestippeld was. Toen ik bij elkaar hield viel dat heel erg af en moest het drastisch anders. Misschien is dat nu ook wel zo.

  Veel succes, en we zien wel wat het is geworden.
  Groeten Annet

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wow, ik denk dat je met de donkere stof wel een mooie warme quilt krijgt, maar het is wel moeilijk ja, ik geloof dat ik er mee naar ene winkel was gestapt, het is zo,n groot project, je moet er wel achter staan.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ik denk dat je eigenlijk 2 rijen op de donkere en de lichtere stof moet leggen om goed te kunnen zien wat echt mooi is.
  Normaal zou ik voor de donkere kiezen, maar ik denk dat een lichtere ook niet mis is. Moeilijk he. ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Ik zou voor de donkere stof gaan. Maar eigenlijk denk ik dat geen van beide de blokken echt optimaal laten uitkomen. Misschien is het een idee om ze mee naar een quiltwinkel te nemen en dan verschillende mogelijkheden te bekijken. Ik denk dat een donker bruine of een bruinrode ook heel mooi zou zijn.
  Maar het is jouw quilt.

  Groetjes Marjolein uit Zoetermeer

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Ik vind de donkere kleur er erg mooi bij passen. Ik denk hoe meer je aan andere stoffen er bij legt, zo te moeilijker het wordt.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Normaal gesproken zou ook ik voor de "drama"look te gaan, dus de donkere, maar bij deze vind ik de blokken juist zo mooi dat ze met de lichte kleur meer tot hun recht komen.... en wat dacht je van lichte sashings en donkere cornerstones? Maar jij moet doen wat jij wilt....het is immers jou quilt! Maar dat ze prachtig wordt is duidelijk!

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Tja...het is natuurlijk jouw quilt en je moet doen wat jij het mooiste vind....
  Ik zou voor de donkere versie zijn gegaan. Je blokken "knallen" er dan uit.
  De lichtere vind ik je quilt een beetje flets maken. Maarja dat is natuurlijk heel persoonlijk.

  Ik hoop dat je er snel uit komt en gauw deze prachtige blokken tot een gehele quilt kan maken..SUCCES
  Groetjes
  Tertia

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Mooie blokken heb je al gemaakt. De dondere stof vind ik ookmhet ooiste en an mij mag hij nog wel donkerder maar dat vind ik.

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Ja, zal ik je meer in verwarring brengen of niet? Ik vind de lichte stof echt veel mooier. En dan leuk met de streepjes spelen: bij de horizontale sashings de strepen verticaal laten lopen en bij de verticale sashings juist horizontaal. Maar ja, ik houd van quilts met een lichte achtergrond, dus je moet natuurlijk vooral kiezen wat je zelf mooi vind. Je hebt ook nog wel even, toch?
  Groetjes,
  Marian

  BeantwoordenVerwijderen
 11. moeilijke keus: heb eindeloos zitten kijken, maar ga denk ik, ook voor donker!!

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Ik zou ook zeker voor de donkere gaan, dan komen de blokjes nog mooier uit !

  BeantwoordenVerwijderen

Bedankt voor je reactie!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...