dinsdag 8 januari 2013

William Morris Irish Chain is helemaal af!

2013 wordt voor mij hopelijk het jaar van de AFFO's. Ik ben eind 2012 eens gaan nadenken over alle projecten waar ik mee bezig ben & kwam tot de conclusie dat dat er veel te veel zijn & dat daar in 2013 maar eens verandering in moet komen. Hoewel ik dus ook verder ga met de Nearly Insane, waar ik pas aan begonnen ben, ga ik me ook storten op het afmaken van dingen. Er ligt nog een Civil War Diary Quilt te wachten om gequilt te worden. Er zijn een aantal miniquiltjes, die ik nog af moet maken. Mijn nichtje Sophie zit met smart op haar eekhoorn-quilt voor op bed te wachten. En zo zijn er nog meer projecten, die een beetje te lang blijven liggen. Het eerst aan de beurt was mijn Irish Chain gemaakt met William Morris-stoffen. En hij is helemaal af!!!!


 De quilt is gemaakt met een Jelly Roll van Fabric Freedom met een hele serie William Morris stoffen erin. Omdat ik de stoffen al druk genoeg vond van zichzelf & ze goed uit wilde laten komen, bestelde ik bij Hancock's of Paducah een paar meter effen stof van de Kaufman Kona-serie. De kleur is cream & ik vind dat hij de kleuren van de William Morris-stoffen goed aanvult.


Ik maakte met EQ-5 een ontwerp van eenvoudige nine-patches afgewisseld met effen blokken om zo het effect van een Irish Chain-quilt te krijgen. De rand wilde ik maken van bredere stroken van de gekleurde stoffen. En ik begon op 29 december 2010 met de quilt. Ja, ik weet het, meer dan twee jaar geleden. Het patchen van de quilt heb ik helemaal met de hand gedaan. Als achterkant kocht ik een effen blauwe stof bij de Lapjesgaard in Amstelveen. Dat hele proces duurde trouwens niet zo heel lang & ik kon al in februari 2011 beginnen met het quilten.... Lekker warm 's avonds in de caravan op wintersport.


Heel lang bleef deze AFFO een UFO. Hij lag wel op de bank & af en toe werkte ik er ook wel aan. Maar niet zo vaak & niet met heel veel plezier. Dat kwam met name door de rand. Op één of andere manier werkten de ideetjes die ik had niet goed. Eerst wilde ik bloemen erin maken, maar dat kwam niet mooi uit doordat de rand al vrij druk is. Daarna wilde ik de verschillende stoffen in de ditch quilten, maar ook dat werd niet mooi & uiteindelijk besloot ik de rand gewoon maar helemaal niet te quilten. En ik ben blij met die beslissing. Het geeft de rand van de quilt een zachtheid. Ik heb alle diagonale lijnen van de Irish Chain gequilt & in de effen blokken heb ik (zoals je op de foto hierboven goed kunt zien) een klavertje vier gequilt. Klavertjes vier horen zonder twijfel bij Ierland & dus bij dit patroon.


Gisteren heb ik het laatste stukje van de binding aan de achterkant van de quilt vastgezet. Daarna is hij heel even de wasmachine ingegaan op het koud-water programma om de blauwe quiltlijntjes te verwijderen. Dat werkte goed, want ze zijn nu niet meer zichtbaar. Nadat de quilt een uurtje in de droger bij mijn tante had gezeten, heb ik de quilt gelijk goed ingewijd door er lekker onder te gaan liggen op de bank, terwijl ik een goed boek las. En daar is hij ook precies voor bedoeld. Als lekkere bankdeken waar je goed onder kunt kruipen als je daar zin in hebt.


Dus dat is ook waar de quilt ligt, op de leuning van de bank. Samen met de volgende quilt, die af moet. Geese Flying to York. Nog een project waar ik al veel te lang mee bezig ben. Ik ben benieuwd wanneer deze af zal zijn...

Oh ja, de voeten op één van de foto's hierboven zijn van mijn lieve vriendje, die zo lief was om de quilt even omhoog te houden om te showen. De schat!

10 opmerkingen:

 1. mooooi, lijkt me een heerlijke quilt om lekker op de bank onder te kruipen met een goed boek.
  Succes met je volgende ufo.

  Groet Annelie

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Prachtige quilt!!! Ik houd hier zo van,..

  BeantwoordenVerwijderen
 3. wat een prachtige quilt. je hebt gewoon zin om eronder te kruipen. Ik hoop dat je het volhoudt om dingen af te maken.......
  Maar andere handwerkjes zijn altijd zo verleidelijk he?

  groetjes

  Wietske

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Hij is erg mooi, en succes met de volgende. Je hebt een geweldige doelstelling voor dit jaar.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Wat een leuk idee om W. Morris stoffen in te gebruiken een prachtige quilt is het geworden!
  groetjes van Marijke

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Wat is het een mooie quilt geworden! Goed dat je doorgezet hebt om hem af te maken.
  Ik zie dat je in een ring quilt, ik krijg het niet voor elkaar en zou zo graag eens zien hoe anderen van die grote quilts doorquilten.
  Ik moet hem als een borduurwerk in de hand houden anders kan ik het niet. Maar dat gaat weer niet met een grote quilt.
  Heb je een advies voor mij.
  Succes met de volgende quilts!

  lieve groetjes, Evelyne

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Wat is dat een prachtige quilt geworden, fijn dat íe af is! Succes met al je andere UFO's!

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Gefeliciteerd met deze AFFO! Hij is prachtig geworden. Wat een heerlijk gevoel is dat toch, als je dan lekker onder je eigen quilt ligt/zit.
  Ik gebruik tegenwoordig ook altijd als achtergrond de effen stof van KONA. Goedkoop en heel mooie kwaliteit.
  Groetjes,
  Marian

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Hij is prachtig geworden. Ik houd ook erg van William Morris stoffen. Veel plezier er mee!
  Groetjes, Tineke

  BeantwoordenVerwijderen

Bedankt voor je reactie!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...