maandag 8 april 2013

Een feest van eekhoorns & vogels

Hij is af!!!! Tot nu toe noemde ik de quilt steeds Henrietta Whiskers, maar nu hij helemaal af is, heeft hij een definitieve naam gekregen. Eentje die makkelijker zou zijn om te onthouden voor een meisje van 4. En omdat het een vrolijke, feestelijke quilt vol met eekhoorns & vogels geworden is vond ik 'Een feest van eekhoorns & vogels' een toepasselijke naam. Ik heb vrijdagavond, zaterdagavond & zondagochtend nog heel hard zitten werken om de quilt helemaal af te krijgen, maar het is op tijd gelukt. Ik kon gisteren toen we met zijn allen bij mams gingen eten een mooi kadootje meenemen.


Mijn nichtje had gelijk door dat het kado voor haar was & met wat hulp van mijn neefje kon het uitgepakt worden. (ik heb het gezicht van mijn nichtje op deze foto's geblurd)


En de quilt moest gelijk even uitgeprobeerd worden. Ook al ligt ze hier op de grond, de quilt voldeed... Hij mag mee naar huis, zodat mijn nichtje er lekker onder kan slapen. Wat zal zij lekker slapen!


En een nieuwe quilt moet je natuurlijk ook even showen. Mijn nichtje houdt hem hier met hulp van oma zelf omhoog, terwijl ze op de kinderpicknicktafel staat.


Ik ben met deze quilt in april 2012 begonnen & heb er met tussenpozen dus een klein jaar aan gewerkt. Als inspiratie voor de quilt nam ik de achtergrondstof met vogeltjes. In het originele patroon zijn de vogels zwart, maar ik heb ze dezelfde kleur als de vogeltjes van de stof gemaakt. Een ander stofje dat ik als basis nam, was het oranje stofje van de pompoenen. Door dat elke keer terug te laten komen als pompoenen & in randen vind ik dat deze quilt toch een rustig geheel geworden is.


Ik heb de quilt niet heel intensief doorgequilt. Alleen de randen rondom de applicaties & van de blokken. Zo bleef de quilt lekker soepel & is hij ideaal voor een meisje als deken op haar bed.


Omdat deze quilt op bed komt moest hij lang genoeg zijn om als deken te fungeren. De oorspronkelijke quilt was echter niet lang genoeg & dus moesten er een aantal blokken bij komen. Zoals het blok hierboven. Ik heb patronen uit andere blokken met elkaar gecombineerd & zo kwam ik op dit blok met de twee gestapelde pompoenen, eekhoorn & een vogel.


Of wat dacht je van deze. Dit is een blok uit een andere quilt van Bunny Hill Designs, a Tisket a Tasket. Deze quilt is ook als gratis BOM verschenen ooit & ik heb destijds de patronen op de computer opgeslagen. En omdat ook in die quilt een blok met een eekhoorn zat, besloot ik deze terug te laten komen in de quilt voor Sophie.


Omdat het niet gequilte vlak op sommige blokken wel heel erg groot werd, heb ik daar ook nog sterren gequilt. Deze sterren zitten ook als applicaties verstopt in de quilt & ik vind het effect wel heel leuk geworden! In de paarse rand komen de sterren ook weer terug. De groene rand heb ik ook minimaal gequilt (daar pasten de sterren niet)


Zondagochtend & middag heb ik de bies eraan genaaid. Een mooi paars stofje dat ook in de blokken van de quilt zit. Als etiket tekende ik een hart op een stukje stof. Daar schreef ik de naam van de quilt & een lieve boodschap aan mijn nichtje op. En ik appliceerde het op de achterkant. Die trouwens gemaakt is van een stofje dat Sophie zelf heeft uitgezocht bij de quiltwinkel in Lisse. Ze vond de engeltjes helemaal geweldig & hij paste ook erg mooi bij de top. Al met al ben ik onwijs trots op deze quilt. Al was het wel eventjes moeilijk om hem af te staan.

8 opmerkingen:

 1. Wat een prachtige quilt voor zo'n klein meisje. Fijn dat hij nu klaar is en zo goed gelukt is!!!!
  Prachtig hoor!
  Groetjes
  Wietske

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Prachtig!! Wat knap dat je de quilt naar eigen inzicht hebt aangepast. Schattig dat je nichtje er meteen onder ging liggen midden in de kamer.
  Groetjes,
  Marian

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Geweldig! Wat een prachtig cadeau. Heerlijk om zo een meisje blij te maken.
  Ik kan me voorstellen dat je het lastig vond om er afstand van te nemen.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Vind dit een erg leuke quilt geworden en ook erg persoonlijk doordat je eigen dingen hebt toegevoegd.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. hij is helemaal geweldig! Daar gaat ze heerlijk onder dromen hoor!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Wat een leuke en mooie quilt is het geworden. Daar kun je inderdaad trots op zijn. Ook je creatieve oplossingen zijn heel goed geworden. Je nichtje boft maar met jou. Groetjes Wilma

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Wat is de jouwe leuk geworden, geweldig mooi!!! Daar zal je nichtje blij mee zijn! Zoveel leuke dingen om te bekijken op deze quilt!
  groetjes van Marijke

  BeantwoordenVerwijderen
 8. fantastisch geworden, echt een vet applaus voor jou!!!
  groetjes Sylvia

  BeantwoordenVerwijderen

Bedankt voor je reactie!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...