zondag 7 april 2013

Wat een leuke dag!

Wat was het een leuke dag gisteren. Voor het eerst hadden we iets dat leek op voorjaarsweer (al waaide er nog best een flink windje) En mams & ik zijn samen gezellig naar Rijswijk geweest.


Juist, naar de Patchwork & Quiltdagen. Het was wel even wennen, want ik was alleen nog maar naar de beurs in Vijfhuizen geweest & ik vond de indeling hier een stuk rommeliger. Maar we hebben toch een leuke middag gehad. Wat zeg ik, een heel leuke middag! We hebben geweldige quilts gezien & veel te veel winkeltjes met verleidelijke stofjes.


Wat was het leuk om een heel rijtje Octablom-quilts te zien hangen. De details op de verschillende quilts waren echt super! Ik krijg spontaan zin om deze ook te gaan maken.


Mooi he?!? Dat geborduurde katje bij Sun Bonnet Sue is helemaal super & zo zaten er nog heul veel meer van die mooie details in deze quilt. Wat een werk!


Natuurlijk hebben we ook uitgebreid de tentoongestelde quilts van Mieke Gootjes bekeken. Dit was één van mijn favorieten. Een doolhof in de mooiste kleurtjes gemaakt met allemaal gebloemde stofjes. Superquilt!


Ook de antieke quilts van Dorry waren geweldig om te bekijken. Zoals deze Lone Star helemaal doorgeknoopt in plaats van gequilt. Wat geeft dat een leuk effect! En dat werkt toch gewoon als instant inspiratie voor nieuwe projecten. Ik heb hier nog een jellyrol van American Jane liggen. Zal ik?!? Nee... eerst een aantal projecten afmaken, Mariek!


Bij deze antieke van Dorry kreeg ik ook instant quiltzin. Wat een simpele blokken, maar wat een mooie quilt! Geweldig zo'n brede roze sashing & rand!!!! Als ik nou 3 blokjes per maand maar, dan kan ik toch best beginnen of niet dan?!? Neehee... je hebt al zoveel liggen, Mariek!!!


Ook hingen er behoorlijk veel moderne quilts. Niet zo heel erg mijn ding. Maar deze vond ik dan wel weer grappig. Net een soort koraal in vrolijke kleurtjes. 


Ik kreeg opnieuw respect voor de volhardende huizenbouwers. Ik gaf het al na 18 huisjes op. Het blokje was toch lastiger dan ik in het begin dacht & ik deed er zo'n uur per blokje over. Maar er hingen gewoon een aantal heel steden met heel veel huisjes. Zoals deze in mooie snoepkleurtjes! In zo'n vrolijke stad wil ik ook wel wonen. Misschien dat ik van mijn huisjes wel een mooi miniquiltje ga maken. Dan is mijn werk toch niet helemaal voor niets geweest.


Natuurlijk werd er ook gewinkeld door mams & mij. Ik was op zoek naar leuke rode & blauwe lapjes. De rode voor mijn Nearly Insane. De blauwe voor een project dat in mijn hoofd zit. En mams was op zoek naar paarse & blauwgroene lapjes. En je zou zeggen dat je daar toch goed in moet slagen in stands als deze...


Waar twee te schattige beren waakten over de lapjes & andere mooie dingen. 


Wim-Lex & Maxima waren ook nog aanwezig op de beurs & dus verlieten we onder koninklijke goedkeuring de hal weer om thuis onze aankopen te bewonderen.


Oeps... toch we een stapel als je de aankopen van mams & van mij zo bij elkaar ziet. Maar, genoten hebben we! Volgend jaar weer! 


Ik ga nu snel verder met het aanzetten van een bies aan een speciale quilt. Wat zal er een meisje blij zijn vanmiddag als dat gebeurd is!

3 opmerkingen:

 1. wat een heerlijke score aan lapjes!! en mooi hè, al die quilts...je wordt er zo geïnspireerd door, prachtig :0)

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wat een mooie quilts! Daar krijg je wel inspiratie van.
  Fantastische aankopen hebben jullie gedaan.

  Fijne week en groetjes, Evelyne

  BeantwoordenVerwijderen
 3. wat een leuk verslag, maar inderdaad OEPS, wat een stapel mooie stofjes!!

  BeantwoordenVerwijderen

Bedankt voor je reactie!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...