donderdag 18 april 2013

Mams sampler is af

De tweede cursus, die mams volgde, was de sampler-cursus bij de Sampler in Haarlem. Het heeft vrij lang geduurd voor ze de hele quilt af had, maar nu is het eindelijk zo ver. De sampler is af!!!


Elke les kreeg ze een nieuwe techniek voor haar kiezen & daarbij moest ze zelf uitgekozen blokken maken. Ze kreeg zo veel verschillende blokken in de kleuren, die zij het mooist vond. Paars een aqua-groen. Allerlei verschillende stoffen werden door elkaar gebruikt met af en toe een rustpuntje door het gebruik van effen stoffen. Eigenlijk wilde ze de blokken in rijen aan elkaar zetten, maar bij de laatste les bleek dat de blokken zich uitstekend leenden voor een onpoint setting.


Tussen de blokken kwam een dunne donkerpaarse sashing, die de blokken mooi ophaalde. En toen er ook nog een klein randje in dezelfde kleur om de quilt gezet was, kon het quilten beginnen. Mams heeft de quilt helemaal met de hand gequilt & dat is behoorlijk wat werk.


Elk blok verzon ze weer wat anders. Bij de ster hierboven werden gewoon de wybertjes gequilt.


En bij dit blok werden extra ganzen gemaakt met het quilten. Ik vond het al een geweldig blok toen het nog niet gequilt was, maar nu is het helemaal super!


Natuurlijk moet in een sampler ook een applicatieblok zitten & hoewel het niet mams favoriete techniek is om te doen, is dit blok wel heel leuk geworden met die lieve hartjes, die in echo gequilt werden.


Bij een quilt hoort ook een achterkant & wat een leukerd is dit met die vrolijke cirkels. Als bies gebruikte mams niet één stof, maar stukjes van alle stoffen, die ze voor de voorkant gebruikte. Dat geeft een vrolijk effect! Zo, dat was de affe quilt. Hij mag nu lekker op het logeerbed liggen. Die zal mooi staan...

11 opmerkingen:

 1. Prachtige quilt geworden.
  Ik vind de door gequilte patronen ook goed gekozen!
  Super!
  Goed weekend en lieve groetjes, Evelyne

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wat een gezellige en vrolijke quilt.

  Groeten Annet

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Prachtige kleuren!
  Volgens mij heb ik die quiltblokken een keer gezien toen je moeder er een stofje bij zocht bij De Sampler. Leuk hem nu af te zien. Hij is echt heel erg mooi geworden.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Mooi dat paars!! Ben ik dol op!
  Nu heb ik jullie weer gevonden op internet, groetjes, Francis.

  BeantwoordenVerwijderen

Bedankt voor je reactie!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...