donderdag 7 januari 2016

365 dagen challenge & bee bij mams

Ik ben op 1 januari begonnen met de 365-dagen-quiltblok-challenge. Elke dag, een jaar lang een blok maken om uiteindelijk een supermooie quilt te maken. Kijk maar eens hier  (klik)voor de patronen. Nu we net de eerste week achter de rug hebben, kun je nog makkelijk aanhaken & inhalen. Ik maak mijn challenge-quilt van stoffen uit de kast in allerlei blauwtinten met soms wat bruin ertussendoor. Misschien zal er af en toe wel een nieuw lapje de quilt binnen sluipen, maar in principe ga ik geen stoffen speciaal voor deze quilt kopen. Ik heb er al genoeg.


Om het ook een echte uitdaging te maken, maar ik de quilt op de naaimachine. Op mijn Singer Featherweight (of die van mams als ik toevallig daar ben, zoals op het plaatje hieronder) En soms gaat er dan weleens iets mis. Het blokje van eergisteren maakte ik veel te groot & toen kon ik opnieuw beginnen. Ach, dat grotere blokje gebruik ik vast nog weleens ergens anders voor.


Inmiddels heb ik de eerste 7 blokjes allemaal af & ik moet zeggen dat ik er erg blij mee ben. Ze zijn superschattig! En de kleuren vind ik ook helemaal super tot nu toe. Het wordt een lekker scrappy quilt, die toch een eenheid is door de kleuren.


Gisteravond was er bee bij mams thuis. En wat hoort er bij een eerste bee in het nieuwe jaar. Appelbeignets! Ik heb ze zelf gebakken. Had eigenlijk een pak mix & appels gekocht voor oud & nieuw, maar was er niet aan toe gekomen om ze toen te bakken doordat ik langer dan verwacht moest werken. Ach, gisteren waren ze ook lekker.


Clara had haar blokjes van de Challenge ook meegenomen. Zij maakt ze met schitterende kerststofjes!


Helma was bezig met haar blokje van de Dear Jane. Die ze meegenomen had in een superhandige blokkenrol.


Tineke werkte aan haar Lynette Anderson kerstquilt, die ik niet op de foto heb. Wel dit superschattige tasje met mooi borduursel! En mams werkte aan de rand van haar Bountiful Life, ons gezamelijke BOM-project.

En dan ziet het er binnen de kortste keren zo uit aan tafel. Gezellig beppende & handwerkende dames.


Ik had deze map meegenomen. Of beter gezegd, dit blokkenboek. Gemaakt van een quilt, die ik ooit begonnen ben, maar nooit afgemaakt heb. Daar kon ik vast wel wat mee verzinnen & toen ik een blok voor mijn 1865 Passion Sampler gesneden had die ik mee wilde nemen naar de bee, bedacht ik dat een blokkenboek een mooie bestemming zou zijn.


Binnenin heb ik bladzijden gemaakt van restjes Hobbs, zodat ik daar mij  blokken op kan 'vastplakken' om ze zo mee te nemen. De stof aan de binnenkant is een mooie linnen stof met gele bloemen, die ik ooit bij Ikea kocht. Lekker vrolijk. Het blokkenboek is nog niet helemaal af. Ik moet nog wat karton op maat aan de achterkant stoppen, zodat de map stevig wordt. En ik moet nog knopen erop zetten om hem te kunnen sluiten. Maar voorlopig is dit experiment prima geslaagd. Op naar het volgende projectje!

5 opmerkingen:

 1. suc6 met je challange. leuk dat je geen stoffen gaat kopen! lukt je vast om een mooie quilt te maken. gezellig zo bij jullue aan tafel. fijn weekend

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wat leuk dat je aan de challenge bent begonnen, met je eigen stofjes. Ik heb lang getwijffeld, maar voorlopig niet, ga eerst mijn oude projecten af maken.
  Succes!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Het ziet er supergezellig uit op jullie Bee, en dan ook nog eens zelfgemaakte appelbeignets, heerlijk (het is heel lang geleden, dat ik die op heb; tegenwoordig komt alles van de bakker, en dat ziet er toch veel anders uit). Handig ook, je blokken-meeneem-mapje. En de challenge is absoluut verleidelijk, zeker nu ik jouw blokjes zie, maar laat ik toch maar even aan mij voorbijgaan, want er zitten geen applicaties in, en tja...
  Fijn weeekend en groetjes van Ageeth

  BeantwoordenVerwijderen
 4. En lukt het nog om bij te blijven. Zelf ga ik zo meteen starten. Eens kijken of ik in een middag alle achterstand kan weg werken.

  Groetjes Helma

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Je hebt mooie blokken gemaakt. Hoop dat je bij blijft, vind het zelf te veel elke dag een.............liefs.Conny

  BeantwoordenVerwijderen

Bedankt voor je reactie!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...