zaterdag 23 januari 2016

Irish Circles in Amsterdam

Vandaag ben ik alweer samen met mams op stap geweest. Amsterdam was ditmaal de bestemming. We gingen namelijk naar deze leuke winkel voor onze eerste Irish Cirles bijeenkomst. De geweldige quilt ontworpen door Karen Cunnigham naar voorbeeld van de Wedding Quilt van Jane Pizar.


Super dat de originele quilt van Karen Cunnigham gewoon in de winkel hangt. Kunnen we ons mooi door laten inspireren. Of juist helemaal niet & gewoon ons eigen plan trekken.


En na wat uitleg over het patroon, de bedoeling van de bijeenkomsten & een voorstelrondje gingen we al gauw aan de slag. Overal werden rollen stof vandaag gehaald. Er werd gewikt en gewogen met de bijna-affe quilt van Elsbeth als referentiepunt. Handig hoor zo'n ervaringsdeskundige die ons begeleidt!


Overal stonden groepjes dames die in de bakken aan het graaien waren naar Fat Quarters & Fait Eight.


Er werd druk overlegd. En zoals dat bij quiltsters gaat as het algauw een kippenhok vol met kakelende hennetjes bij elkaar. Elkaars veren (lapjes) bewonderend & kletsend over de eitjes (quilts) die we zouden gaan leggen.


Ik ga mijn Irish Circles in de kleuren van de originele Jane Pizar-quilt maken. Heb een supermooie achtergrond met een klein bruin bloemetje uit de serie van Petra Prins & Nel Kooiman uitgezocht. En voor de grote cirkel met applicaties zocht ik na een heleboel rollen gekeurd te hebben een mooie antiekige bruine stof uit. Ook met kleine bloemetjes. Hier wordt hij gesneden. Als ik over een poosje aan de middencirkel toe ben, zal ik een close-up laten zien. Verder komen er heeeeeel veel andere tinten bruin in met af en toe een antiekig pastelletje in blauw, roze/rood/ paars, groen & geel. Gewoon om het bruin wat op te fleuren.


Al snel ontstonden de meest prachtige kleurencombinaties. Hier het bakje van Beverly met de mooi hollands blauwe achtergrond.


Of wat dacht je van deze? Ook een blauwe achtergrond, maar met de groene cirkel & stofjes in funky kleuren weer een hele andere moderne look & feel!


Hier ook blauw. Maar lichtblau met rood, bruin & blauwtinten. Ook al superbijzonder.


We zijn wel een kleurig groepje bij elkaar geloof ik. Mams heeft namelijk een supermooie combi van een koraal-achtergrond met een bruine cirkel. En dan gaat ze oa. de hollandse stoffen van Dutch Heritage erbij gebruiken om het geheel te vullen. Kwijl, kwijl. Ik zie al helemaal voor me wat een bjoetie dit wordt!


De laatste combi op de foto is van Jeanette. Ook een lichtblauwe achtergrond. Maar met de teal-, framboos- & mosterdkleuren, ook weer een hele eigen stijl!


Saai zal het in ieder geval niet worden. Aan het eind van de ochtend waren alle bakjes gevuld. De stofjes betaald & konden we aan de slag. Oh nee, eerst nog met het OV & de auto naar huis.

Bij mams aangekomen lag gelijk de eettafel vol. De stofjes moesten nog even geaaid. Het patroon moest bekeken worden.


En stiekem maakte ik ook al een paar malletjes met freezer paper.


En tja, als je dan toch bezig bent & vriendjelief er nog niet is, dan kun je net zo goed al wat snijden & in elkaar zetten. Het middelste kompas is bijna af. Superleuk om te doen! Hier kan ik nog wel een poosje mee doorgaan hoor!

5 opmerkingen:

 1. O, wat een prachtige stoffen voor de Irish Circles.
  Ben benieuwd hoe die van jullie beide gaat worden!

  Fijn quilt wekend,
  Evelyne

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Prachtige stof heb je uitgezocht! Ik ga zaterdag naar Petra Prins voor de eerste bijeenkomst van de Irish circle quilt. Heb er zo'n zin in! Ben benieuwd hoe het er bij jou uit gaat zien. Fijne zondag nog.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Gezellig blogje met een heerlijke hoeveelheid stofcombinaties, de een nog mooier dan de ander, en ik moet zeggen, dat ik jouw eerste sterretje wel heel erg fraai van kleur vind. Heel veel plezier met jullie eerste steekjes aan die geweldige Irish Circles-quilt!
  Groetjes van Ageeth

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ik begin ook aan de cirkels en raak helemaal geinspireerd door allecombinaties die je laat zien!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Wat een leuk verslag! Ik ben helemaal vergeten foto's te maken - heel leuk dus! Succes met de eerste steekjes! Elsbeth

  BeantwoordenVerwijderen

Bedankt voor je reactie!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...