zondag 31 januari 2016

Huiswerk maken

Toen ik nog op school zat vond ik huiswerk maken meestal stomvervelend. Alleen als we iets leuks mochten doen als een werkstuk maken, een spreekbeurt houden of iets anders waar ik veel creativiteit in kwijt kon, deed ik mijn huiswerk met plezier & snel. Werkstukken op de basisschool had ik altijd weken van tevoren af & waren geillustreerd met zelfgemaakte tekeningen om mijn verhaal te verduidelijken. Ik heb in een grote doos nog een aantal van die werkstukken liggen & lees ze nog wel eens met plezier door. Als quiltster moet je ook weleens huiswerk maken. En eigenlijk is het weer precies hetzelfde als vroeger. Het leuke werk doe ik meteen & het minder leuke werk laat ik het liefst liggen.


En zoals je wel kan zien vind ik de Irish Circles een leuk werkje. Lekker spelen met kleurtjes & patroontjes in de stof. Ik vind vooral het sterretje binnenin gemaakt van twee motieven van één stofje geweldig. En de fussycut bloemetjes in de eerste cirkel met punten is ook geweldig. Het middenstuk heeft precies de vibe gekregen die ik wilde bereiken. Antiekig bruin met een splash of colour. Helemaal leuk! Het is alleen zo jammer dat we nog een poosje moeten wachten voor we weer verder kunnen.


Ik doe dit jaar ook mee met de 365 dagen quilt challenge. Elke dag een blok maken werd me al snel een beetje teveel , net zoals netjes elke dag een deel van je franse woordjes leren. Maar de blokjes zijn ook leuk om eens in de week te maken. Lekker achter mijn Singertje. Met de bakken blauw & bruin in de aanslag. En de patronen op de iPad, zodat ik niet eerst dingen uit hoef te printen enzo.


En als ik dan een blokje af heb, dan stop ik hem bij zijn vriendje in dit schattige broodtrommeltje. Het begint al aardig gevuld te raken zo na een kleine maand blokjes maken. Ik hoop dat we af en toe tussendoor blokken aan elkaar gaan naaien. Want als ik straks in december alle 365 blokken in één keer aan elkaar moet zetten vrees ik dat dat klusje weer uitgesteld gaat worden. Ach, we zien het wel.


Kijk, hier zijn alle 30 blokjes die ik tot nu toe gemaakt heb. Allemaal in blauwtinten met af en toe een klein stukje bruin ertussen om wat spanning in de quilt te brengen. Schattig he?!? Er zit in één blokje wel een foutje. Maar dat laat ik lekker gewoon zitten. Ieder mens maakt fouten & waarschijnlijk valt het anderen niet eens op straks in het grote geheel.


De rest van de week ga ik weer verder met mijn twee projecten die ik echt af wil hebben binnenkort. De Home Sweet Home die ik momenteel aan het quilten ben voor mijn schoonzusje. En de randen van de Bountiful Life die ik aan het voorbereiden ben zodat ik straks als een gek alle blaadjes, bloemetjes en dieren erop kan appliceren. Hopelijk is de top van deze superquilt dan straks na de wintersport helemaal af. Maar dat gaat vast lukken met de strenge juf (poes Roos) die toezicht houdt op mijn huiswerk.

6 opmerkingen:

 1. I love the quilt you show in the first photo I wonder what the name of it is?

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Hi Karen, this is the start of my Irish Circles, a pattern by Karen Cunningham. It was bases on the Jane Pizar wedding quilt from the Cheltenham Museum in England

   Verwijderen
 2. Je Irish circle is erg mooi! Dat zijn een paar grote dingen die af moeten zeg! Ik ga nog wat meer lezen op je blog...die bountiful life is ook al heel lang onderdeel van een lijstje (dat 'je' kan er wel af;)
  Groetjes
  Annemieke

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Erg mooi je middenblok van de Irish Circles! Wij zijn gisteren gestart in Zutphen en ik heb vanmiddag heerlijk zitten snijden en zoeken in de stofjes lade. Vind het bij jou zo al die dezelfde blokjes in de tweede cirkel, super!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Dat is een geweldig mooi blok geworden.
  Groeten
  Marga

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Leuk dat je ook meedoet met de 365-challenge. Ik ga niet zo snel, heb nu 21 blokjes af. Morgen te lezen op mijn blog, dientjes@blogspot.nl
  Je. Cirkel is mooi geworden. Moet ook nog eens ronde vormen maken. Succes. Dientje

  BeantwoordenVerwijderen

Bedankt voor je reactie!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...