zondag 3 januari 2016

Goede voornemens

Als ik één goed voornemen moet noemen voor 2016, dan is dat ik dit jaar eindelijk de Dear Jane af wil maken. Ik kreeg het boek voor Sinterklaas in 2011 & ben toen ook voorzichtig begonnen met het maken van een aantal blokjes. Ik maakte alle blokjes door elkaar heen zonder een echt systeem & soms ging ik als een trein & soms leek ik wel een slak zo langzaam als ik ging. Maar... Het middenstuk met de 169 blokjes was in maart eindelijk af. Kijk maar hier (http://quiltdingen.blogspot.nl/2015/03/wapperende-jane.html) voor het verhaaltje. En toen moesten dus de punten nog. De eerste rij ging weer snel en toen kregen andere projecten weer voorrang.


Vandaar dus mijn voornemen om eerst Jane af te maken en dat begint aardig op te schieten. Hier de eerste 6 punten van de onderste rij. De bovenste en de rechter rij punten zitten alletwee al aan de quilt vast. En heb uitgerekend dat wanneer ik elke dag een punt maak, ik op 26 januari klaar ben. Dat is iets te laat. Op 23 januari start ik namelijk samen met mams met de Irish Circles. Dus ga ik in de weekends dubbele punten per dag maken. Dan zit die top in elkaar voor je het weet & kan ik zonder schuldgevoel  met de Circles beginnen.


Voor het maken van de punten van Jane maak ik veel gebruik van Freezer Paper. Ik teken de hele punt over erop, snij het uit met een rolmes & ga per sectie malletjes maken met behulp van het papier, de strijkbout en mijn liniaaltje en rolmes. En soms smokkel ik dan stiekem ook nog wat. Bij de middelste punt van de onderste rij moest ik eigenlijk verschillende driehoekjes gebruiken & ik moest nog extra stukjes maken voor het alleronderste puntje. Een kind kan de was doen. Ik maak maar één driehoekje (komt ook nog eens dat leuke mandje weer tevoorschijn van de stof die ik gebruikte) & het hele puntje wordt gewoon beige zonder kleine witte stukjes. Ziet later toch niemand en het scheelt mij een hoop frustraties.


Kijk, zo is de punt geworden. Helemaal leuk, toch? Ben ik dan helemaal nergens anders mee bezig?!? Nee hoor, tijdens het tv kijken, maak ik gewoon af en toe nog een blokje voor de Stonefields. Die zal ik binnenkort ook eens laten zien. Want ongemerkt heb ik al best veel blokjes ervoor gemaakt. En ik ben de uitdaging van de 365-dagen-challenge aangegaan. Elke dag een blokje op de naaimachine.


Hier mijn eerste drie blokjes. 3 inch klein & schattig dat ik ze vind. Dit is mijn Singertjes-project voor 2016. En de stofjes ervoor die shop ik gewoon in mijn eigen kast (& misschien soms wel in de kast van mams, pssst... Niet verder vertellen hoor). Ik ben benieuwd of ik het vol ga houden. Deze eerste drie blokjes kostten niet zo heel veel tijd, 10 minuten max. Maar wat als de blokjes ingewikkelder worden?

7 opmerkingen:

 1. Heel veel succes met het maken van de punten en de 3 eerste blokjes van de Challenge zien er nu al geweldig uit!
  Liefs, Ineke

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Een heel goed voornemen, en zeker haalbaar, om je Dear Jane top af te maken, want hij wordt supermooi!
  Jij en je mams een heel mooi, gezond en creatief 2016 gewenst!
  Groetjes van A geeth

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Valt nog mee hoor, ik was in 2008 begonnen met de DJ en hij is in 2015 afgekomen, nu moet ik em nog quilten, dat ga ik binnenkort doen.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Valt nog mee hoor, ik was in 2008 begonnen met de DJ en hij is in 2015 afgekomen, nu moet ik em nog quilten, dat ga ik binnenkort doen.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Ik heb even je wapperende DJ bekeken, wat een mooie kleuren heb je gebruikt!
  Het was wel moeilijk zoeken naar het blogje, dat kun je handiger doen door er een link van te maken.Dan hoef je de link alleen maar aan te klikken in je blogje en kom je vanzelf bij dat blogje terecht.
  Je punten worden ook mooi en die krijg je vast wel op tijd af!
  Je blokjes van de challenge zijn ook mooi helemaal in blauw.
  Succes met alles
  Voor jou en je moeder ook een gezond en creatief nieuwjaar gewenst.
  Groetjes,
  Evelyne

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Ik ben het met Evelyne eens : wat heb je mooie kleuren in je Dear Jane gebruikt !
  Zou je mij willen mailen op mijn eigen mailadres patricia.kockelkoren@hotmail.com. ?
  Dan kan ik je een mail met meer info over de workshop toesturen..

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Wat heb je al mooie blokken klaar en succes met je puntjes

  BeantwoordenVerwijderen

Bedankt voor je reactie!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...