vrijdag 22 januari 2016

Quilterig weekendje

Vorige week had ik een erg quilterig weekend. Vrijdagavond heb ik de laatste blaadjes op één van de randen geappliceerd. Nog maar 2 randen te gaan wat blaadjes betreft. Nu nog alle takjes, bloemen, bloemknoppen, vlinders, vogels etc. Maar dat komt vanzelf. En zaterdag was het tijd om te dubbelen.


Met behulp van de lattenmethode een fluitje van een cent. Achterkant oprollen op lange latten, top oprollen op lange latten, vulling ertussen & gaan met die banaan. Wil ik de Home Sweet Home op tijd af hebben, dan werd het nu echt hoog tijd om deze te dubbelen.
 

En met behulp van mams & wat effort van mezelf was dat klusje zo geklaard. De lattenmethode is vooral fijn omdat je niet met je knieen over de grond hoeft te kruipen. Maar je kunt gewoon lekker aan tafel zitten. En helemaal als je zo'n grote tafel als mijn ouder hebt. Die quilts passen er gewoon in de breedte helemaal op.


Zondag waren mams & ik al samen vroeg op pad. Langs besneeuwde landschappen bij Amersfoort. (Mooi he? Alleen jammer van de vage boompjes op de voorgrond. Maar ja, dat heb je als je al rijdend een foto probeert te maken.) Helemaal naar Hall. Naar de lekkere warme keuken & woonkamer van Bep & Gerhard.


Waar de Singertjes hun plekje vonden op één van de tafels.


Waar de hond nog het ALLERbeste plekje had lekker in zo'n luie stoel vlakbij de kachel.


Waar tussen het werken door ook nog hard gekletst werd.


Of was het tussen het kletsen door ook nog hard werken?


Waar mams & ik eindelijk beide middenstukken van de Bountiful Life een keer in het echie samen tegelijk aan mensen konden tonen. En dat hadden we niet eens afgesproken. We zaten al bij Amsterdam toen we tegen elkaar zeiden "Ik heb mijn Bountiful meegenomen. Goh, ik ook."


En waar ook nog andere bjoeties van quilts getoond werden. Zoals deze ieniemienie-hexagonnetjes. Zoooooo mooi! En respect als je daar een éénpersoonsquilt van gaat maken. Te gek gewoon!


Waar ik voor het eerst een broekje in elkaar zette met de vrije arm van mijn Singertje 222. Joepie! Weer wat geleerd.


Voor een broertje van deze schattige heer. Kortom goed toeven daar bij de Singertjes-dag bij Atelier Bep. We hebben weer een topweekend gehad! Volgende keer weer!

Oh & de Dear Jane. Is ze al af? Nee, die plannen werden alweer snel losgelaten. Ik ga nu één punt per week maken. Echt beloofd! Hand op mijn hart. Morgen lekker naar de eerste Irish Circles-bijeenkomst in Amsterdam. Ik heb er zin in!

3 opmerkingen:

 1. Ik kan mij goed voorstellen dat je niet wachten kunt om ook te kunnen gaan beginnen aan de Irish Circles. Wat is dat ook een leuke quilt om te maken. Ga je samen met je moeder? Home sweet Home, prachtig en ook de Bountiful Life is van beide PRACHTIG. Groetjes en een heel fijn weekend.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wow, there are fabulous quilts and projects!

  Have a fun weekend.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. so many lovely featherweight sewing machines - love all the photos that you share.

  BeantwoordenVerwijderen

Bedankt voor je reactie!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...