vrijdag 22 april 2016

Eindelijk...

Eindelijk hebben mams en ik allebei onze top van de Bountiful Life af. Het project dat we ruim 2 jaar geleden gestart zijn en waarbij we heel veel bloemen, beesten, besjes en vooral blaadjes moesten appliceren. Ik heb mijn quilt helemaal met stoffen van Kaffe Fassett en zijn vrienden gemaakt. Terwijl mams meer traditionele kleuren gebruikte. En het zijn ook twee totaal verschillende quilts geworden. Vandaag mochten ze voor het eerst naast elkaar pronken op de vloer bij de Sampler in Haarlem. En nu ze daar bewonderd zijn, mogen jullie ze ook zien.


Was nog een flinke klus om ze te fotograferen. De toonbank moest als ladder gebruikt worden ervoor. Gelukkig kregen we een helpend handje om er weer af te komen.


En dan besef je jezelf zomaar ineens dat dit megaproject af is. Dat er geen applicaties meer voorbereid hoeven te worden. Dat je niet meer de juiste kleuren bij elkaar moet zoeken. Dat je niet meer hoeft te foeteren op de onmogelijk kleine applicaties voor de klauwen van de vogels of de kroontjes van de aardbeien. Nee, er hoeft alleen nog maar gedubbeld en gequilt te worden. Oh, en een paar oogjes geborduurd. Maar dat is een klein werkje vergeleken met alle uren applicatietijd die er al in zitten.


Mams en ik hebben allebei onze eigen rand gebruikt. De rand van het patroon en de orignele quilt vonden we niet zo mooi en dus hebben we met behulp van een rol tekenpapier van Ikea een levengrote rand getekend met allemaal elementen uit de quilt. Binnenkort zal ik wat meer foto's maken van beide quilts. Dan zal ik ook wat details laten zien.


We waren vandaag in Haarlem omdat mams haar maandelijkse bee had. En heel soms als ik dan een keer toevallig vrij ben, ga ik weleens mee. Dit keer heb ik vooral gekletst met Tamara en ik ben even snel de stad ingelopen voor een blazertje dat ik vanavond naar een feest aan wil doen. Moet ook gebeuren.

 

Maar toen ik nog even kort aanschoof voor een gezellig kletspraatje, kwam deze bjoetie voorbij van Lydia. De mysterie van la Fee Pirouettee uit de Quiltmania van vorig jaar. Ik dacht dat het mijn ding niet was, maar nu ik deze zo zie... VERLIEFD TOT OVER MIJN OREN!!! Moooooi! Echt onvoorstelbaar.


Vooral de gedetailleerde borduurseltjes. Daar kan ik naar blijven kijken. Binnenkort maar eens die quiltmania's opzoeken. Ik zie een nieuwe WIM verschijnen ;-)


En als er dan toch een designwall staat, kan ik gelijk even kijken hoe mijn Stonefields-blokken worden. Hier hangen alle affe blokken bij elkaar. Ik zie dat ik er soms wel een beetje meer pit in mag brengen. Toch leuk om zo eens een keer naar je blokken te kijken. Afzonderlijk zijn ze allemaal heel lief, maar er mag wel wat fellers tussen zo af en toe. Ik ga nu weer even een paar rondjes aan mijn Prince quilten. Die zit nu in de ring en hoop ik snel af te hebben. Dan kan hij hangen op het plekje van de Snowbound. Het wordt namelijk wel tijd voor een voorjaarsquilt in plaats van een winterquilt. En dan kan ik de Bountiful Life gaan dubbelen en quilten. Spannend!!!

10 opmerkingen:

 1. very good job on the quilts to both you and your mother - beautiful quilts that you show

  BeantwoordenVerwijderen
 2. PRACHTIG allebei,wat een werk is dat geweest maar zo de moeite waard,veel succes met quilten.
  Groetjes Lia

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wow, wat een schitterende Affo's!!! Gefeliciteerd!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Petje af voor jullie Bountifull Life quilts. Ze zijn allebei *P*R*A*C*H*T*I*G*!
  En wat een lieve fotograaf,...
  ;o)

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Wat een mooie quilts daar kan ik alleen maar van dromen

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Wat een pachtige quilts zijn het geworden complimenten.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Wat een prachtige quilts zeg en ook je blokken geweldig zo bij elkaar.
  Dat word weer iets anders starten of niet...........liefs.Conny

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Ik zag de quilts natuurlijk al op Facebook, maar wil ook hier even laten weten, dat ik diep onder de indruk ben van jullie mega-prestatie! Ze zijn inderdaad allebei zo anders, maar allebei uniek en allebei supermooi. Mijn complimenten, hoor, ook voor je mams!!!
  Groetjes van Ageeth

  BeantwoordenVerwijderen

Bedankt voor je reactie!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...