vrijdag 15 juli 2011

Mariniersquilt voor mijn broer

Naar aanleiding van een vraag van iemand op het quiltprikbord vroegen twee mensen mij om het patroon van de Mariniersquilt die ik voor mijn broers verjaardag maakte. Wat een onwijze eer dat andere 'mijn quilt' ook willen maken. Omdat ik deze quilt min of meer zelf ontworpen heb met allerlei verschillende paperpiecepatroontjes die ik her en der van het wereldwijde web heb gehaald kon ik natuurlijk niet anders dan de verschillende patroontjes toesturen met wat aanwijzingen hoe ik de quilt gemaakt heb. Hopelijk kunnen zij er ook een leuke quilt mee maken.

Terwijl ik deze patroontjes verstuurde bedacht ik mij dat ik nooit eerder een foto heb laten zien van de 'affe' quilt. Alleen maar eentje van de quilt toen ik alleen nog maar de blokken had gemaakt.


Toen zag hij er al leuk uit, maar eenmaal af was het resultaat helemaal mooi (al zeg ik het zelf) Bij mijn broer hangt de quilt aan de muur in de woonkamer & mijn nichtje vindt vooral het piratenschip erg leuk!

Ik heb voor mijn broer voor deze patroontjes gekozen, omdat hij vorige zomer samen met mijn vader een zeilboot gekocht heeft. Bij de Sampler had ik een paar weken daarvoor een pakketje met Hollandse lapjes gekocht & samen met een stof van Ikea waar ik eigenlijk een gordijn van wilde maken (de stof die ik voor de sashings gebruikt heb)& een gestippelde stof die ik van mijn tante kreeg vond ik deze goed in het thema van de quilt passen.

Toen ik laatst bij mijn broer & zijn gezin ging eten heb ik eindelijk foto's van de Mariniersquilt gemaakt & die wil ik graag met jullie delen...


Dit is de hele quilt & hier nog een paar foto's van details...


ps. mocht je deze quilt willen maken, dan kun je een berichtje achter laten, dan kan ik je de patroontjes wel mailen.

6 opmerkingen:

 1. Hij is erg mooi geworden Ieke! Je broer is er vast heel erg blij mee.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wat een ontzettend leuke quilt. De ruitjes van de sashings passen er heel mooi bij. En wat knap dat je deze zelf ontworpen hebt.
  Groeten, Marian

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Hallo Ieke.
  Wat ene prachtige Quilt is dit.
  Je broer zal er wel heel erg blij mee zijn.
  Je kleurencombinatie is ook erg leuk.
  Een mooie en frisse quilt, heerlijk.

  Ik zou het erg leuk vinden als je me de patroontje zou kunnen mailen . Dan zou ik graag een quilt kunnen maken voor mijn neefje. Die heeft een botenkamer met een mooie schildering van de reddingsboot op de muur maar hij moet nog een hele grote lange kussen hebben voor op zijn bed zodat hij zich niet stoot.
  En m'n schoonzus vroeg af ik dit wilde doen. dus vandaar
  mijn vraag voor jou patroontjes
  hartelijke groetjes,
  freubelsjacq.
  jacquelineplokker@hotmail.com

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Wat een prachtige quilt is dat geworden. Het patroon van het midden zou ik wel graag willen hebben. Dat wil ik altijd nog een keertje maken maar het lijkt me erg moeilijk. Maar misschien is het simpler als dat het er uitziet.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. @Ellen - mijn broer is er inderdaad blij mee & ik ben er erg trots op. Dank voor je berichtje

  @Phebe - zelf ontwerpen is wel een groot woord. Ik heb de blokken bij elkaar uitgezocht & samengevoegd. Maar ik vind hem erg goed gelukt. Een stoere quilt met piratenboot & leuke blokjessashings. Dank voor je berichtje

  BeantwoordenVerwijderen

Bedankt voor je reactie!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...