woensdag 20 juli 2011

Tile quilt block little bird

Ik heb al een poosje geleden een heel leuk boek gekocht via Amazon.co.uk. Het heet Tile Quilt Revival & ik was op verliefd op de voorkant van het boek. Tot nu toe stond het in mijn boekenkast, maar toen ik gisteren echt ziek werd & een dag thuis moest blijven, besloot ik om ermee aan de slag te gaan. Tile quilts lijken een beetje op Glas-in-Lood quilts, maar de techniek waarmee je ze maakt is anders. Het patroon dat je wil maken neem je over op freezer paper. Daarna strijk je de verschillende stukjes op de voorkant van de stof. Je knipt deze uit & legt de stukjes weer in het goede patroon op de ondergrond. Als je de stukjes freezerpaper dan voorzichtig weghaalt, krijg je zoiets te zien...


Vervolgnes ga je de randen van de verschillende stukjes d.m.v. needle-turn appliceren vast zetten. En dan lijkt het eindresultaat een beetje op een soort mozaiek. Echt onwijs leuk om te doen & ik vind het resultaat helemaal super! Voor het blok dat ik gemaakt heb koos ik een patroon met een schattig vogeltje & blauwe stofjes, zodat het leek alsof er scherven van Delftsblauw servies in het mozaiek zaten. In totaal bestaat het quiltje uit het boek uit 3 blokken, dat betekent dat ik er nog 2 mag gaan maken & daar heb ik nu al zin in. Dit is het resultaat van het eerste blok.


Aangezien mijn koorts & keelpijn gezakt waren vandaag, ben ik vanmiddag naar mijn mams gereden. Toen bleek dat ze iets quilterigs nodig had, zijn we samen naar de Sampler in Haarlem gegaan. Mams kocht een aantal tijdschriften, de quilterige dingetjes die ze nodig had & een aantal stofjes. Ik hield het bij stofjes alleen. En de stofjes die ik kocht lagen eigenlijk een beetje buiten mijn straatje. Ik kocht namelijk heel romantische stofjes. Mijn volgende grote quilt wordt namelijk de Dear Jane & hiervoor wil ik allemaal romantische stofjes gaan gebruiken. Ik ben dus maar alvast begonnen met sparen van stofjes hoewel ik pas in december kan beginnen met de quilt. Bij mijn ouders stond nog een rieten mandje waarin ik altijd Gameboy-spelletjes bewaarde, maar nu heeft het mandje een nieuwe bestemming...


Vinden jullie ze niet leuk mijn romantische stofjes?!?

8 opmerkingen:

 1. piep, ik vind ze super, ik hou van die lekkere romantische stofjes

  Haarlem, gaan we eind augustus een dagje naartoe vanuit Aantwerpen, ga de naam van de winkel alvast noteren,
  kan ik er ook even rondsnuffelen, altijd spannend

  knufje mieke

  BeantwoordenVerwijderen
 2. piep, ik vind ze super, ik hou van die lekkere romantische stofjes

  Haarlem, gaan we eind augustus een dagje naartoe vanuit Aantwerpen, ga de naam van de winkel alvast noteren,
  kan ik er ook even rondsnuffelen, altijd spannend

  knufje mieke

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Hele leuke stofjes. Ik merk bij mezelf dat mijn smaak in stoffen aan het veranderen is. Een beetje dan. Ik houd nog steeds niet zo van bruin en batik, maar mooie beige lapjes heb ik inmiddels in mijn stoffenkast liggen. Dat had ik 3 jaar geleden nooit gedacht.
  Groeten,
  Marian

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Wat een leuk idee voor needle turn!
  Mooie lieve stofjes!
  groetjes Marijke

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Mooi tegeltje Marieke! Er is ook zoveel moois te vinden in die quiltboeken...en leuk, weer een Dear Jane fan erbij! Succes met het zoeken van romantische lapjes

  BeantwoordenVerwijderen
 6. @Quiltingmieke - Haarlem is echt super! Ik kan er urenlang rondlopen. De Sampler zit naast het Frans Hals museum & daar heb je hele leuke kleine straatjes & hofjes. Echt de moeite waard om te wandelen. Ook het Teylers Museum mag je eigenlijk niet missen. Als kind ging ik er regelmatig heen met mijn ouders & nog steeds vind ik het een keileuk museum. En om te lunchen moet je eigenlijk naar Pieck in de Warmoesstraat gaan. Heerlijke hamburgers & een leuke atmosfeer. Als je trouwens voor stoffen etc. wil kijken, dan moet je eigenlijk ook naar Jan Sikkens gaan. Dat is een grote stoffenwinkel waar ze ook een aantal quiltstoffen hebben.

  groetjes, Ieke

  BeantwoordenVerwijderen
 7. @Phebe and Jane - haha... ik ben dus niet de enige bij wie de lapjessmaak verandert. Ik heb laatst zelfs rozenstofjes gekocht in de quiltwinkel & dat had ik een half jaar geleden toch echt niet kunnen denken.

  BeantwoordenVerwijderen
 8. @Marijke & Miranda - dank jullie voor de complimenten. Ik ben nu weer even bezig met mijn medaillonquilt, maar het volgende blok van dit kleine vogelquiltje ligt het volgende blok al klaar om te appliceren.

  BeantwoordenVerwijderen

Bedankt voor je reactie!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...