woensdag 17 augustus 2011

Een klein kijkje

Vandaag even geen quiltdingen, maar een klein kijkje op de mooie dingetjes die in het huisje, dat ik samen met mijn lieve vriendje & poes Roos deel, staan. Behalve van quilten & mijn vriendje, hou ik heel erg veel van lezen & van mooie spulletjes. In ons huis vindt je dus behalve veel lapjes, ook heel veel mooie kijkdingetjes & heeeeeel veel boeken. Mijn favorieten? Alles van Gabriel Garcia Marquez. Ik vind het magisch hoe die man een verhaal op papier weet te zetten. Hij neemt je gewoon mee een andere wereld in. Ik kan Liefde in Tijden van Cholera dan ook keer op keer herlezen (iets wat ik binnenkort maar eens moet gaan doen) Maar ik hou het niet bij Garcia Marquez hoor. Eigenlijk lees ik alles wat los & vast zit (al sinds ik kind ben) Ik zorg er dan ook voor dat ik altijd een boek bij me heb, just in case. Maar het allerliefste lees ik net voor ik ga slapen in bed. Dat betekent wel dat mijn vriendje niet kan slapen. Tegenwoordig neem ik dus behalve een boek een zaklampje mee naar bed, zodat ik hem niet wakker hou met het leeslampje. Lief van mij he?!?

Kijk, hier zie je een aantal van mijn favoriete spulletjes...


Het schilderijtje dat je ziet is ooit van mijn mams geweest & heeft al sinds ik jong ben in mijn kamer gehangen. Nu mag het in de woonkamer staan tussen de houten beestjes die van mijn opa & oma geweest zijn. In plaats van een schilderij heb ik een hele serie bordjes aan de muur hangen.

Toen mijn opa overleed kreeg elk kleinkind één bordje uit de Unicef-serie van Villeroy & Boch. Ik vond de bordjes zo leuk, dat ik ben gaan speuren op Marktplaats & uiteindelijk had ik hele serie compleet. Alle 24 bordjes hangen nu als een groot schilderij aan de muur bij de eettafel.

Het kleine schilderijtje met het boerderijtje vond ik ooit bij de Kringloopwinkel in Haarlem. Ik wil het niet ophangen, maar het staat op het theekastje met daarin een hoop van mijn 'schatten' Frummels die ik niet her & der neer mag zetten van mijn vriendje belanden in dat theekastje & het grappige is dat als er kleine meisjes langs komen ze als eerste naar dat kastje gaan om te bekijken wat voor een dingen er precies in staan & dat ze er ook behoorlijk lang naar kunnen blijven kijken. Tja, ik ben & blijf een klein meisje van binnen.

Het Droste-blikje vond ik ooit bij (alweer) een Kringloopwinkel & sindsdien verzamel ik Droste-blikjes. Ze staan nu mooi op een rijtje bovenop de keukenkastjes. Nu ik in één kort stukje al 2x het woord Kringloopwinkel heb geschreven (3x inmiddels) moet ik nog een verslaving toegeven: IK BEN VERSLAAFD AAN HET BEZOEKEN VAN KRINGLOOPWINKELS! Ik doe niets liever dan snuffelen tussen spulletjes die andere mensen wegdoen. Soms vind je er de mooiste schatten! Jaren 60 kopjes, grappig gevormde vaasjes, schattige beeldjes, leuke mandjes, chique glazen. You never know what you're gonna get! Ik zal jullie een klein geheimpje vertellen... pssstt... niet doorvertellen hoor. Maar de allerleukste kringloopwinkel hier in de buurt zit in Sassenheim. Deze kringloopwinkel zit in een schoolgebouw & in elk lokaal vind je weer nieuwe schatten. Mocht je er een keertje heen willen gaan, klik dan hier. En als je dan toch in de buurt bent, dan kun je gelijk een bezoekje brengen aan mijn favoriete quiltwinkel, Samsara Quilting in Lisse. Oh... en om je uitje af te maken, moet je natuurlijk een hapje gaan eten op de Olmenhorst in Lisserbroek (in de herfst kun je daar zelf je appels & peren plukken, ook leuk voor de kids of de kleinkids) Tot zover de toeristiche tips. Nu verder met het huisje.

Ook het glazen eendje heb ik al sinds ik kind ben. Ik kreeg het ooit van mijn opa & sindsdien staat het op mijn kamer. Het staat op dit moment in een boekenkastje dat in de woonkamer staat waar een aantal 'mooie' boeken staan over honkbal etc. Het boek over Mao moet ik nog steeds uitlezen. Ik blijf het gruwelijk vinden wat die man gedaan heeft.

Het roze schrift is misschien niet echt mooi te noemen, maar is voor mij wel heel belangrijk. Koken is een volgend ding wat ik heel graag doe & in dit schrift staan allerlei recepten die ik keer-op-keer maak. Als ik even iets moet nazoeken, dan sla ik dit schrift open. Het zit inmiddels onder de vlekken, maar ik zou niet zonder dit schrift willen.

Dan zie je nog de boeddha met een paar fotootjes ervoor. De boeddha kreeg ik ooit van mijn tante Frances, omdat ik heel vaak op haar kids paste. Ik blijf het een mooi aandenken aan die tijd vinden. Tenslotte zie je een aantal honkbalbeeldjes. Al zolang ik me kan herinneren is honkbal de sport waar ik helemaal gek op ben & omdat mijn lieve vriendje ook erg veel van honkbal houdt, zie je dat in ons huis terug.

Tenslotte wil ik jullie nog onze poes Roos laten zien. Onze lapjeskat. Mevrouw slaapt het liefst de hele dag, maar ook het op vliegen jagen & het spelen met een balletje met veertjes behoren tot haar hobby's. Honden & kleine kinderen vindt ze niet leuk & als die langs komen, dan verstopt ze zich het liefst onder het bed. Take a look at little miss diva...

2 opmerkingen:

  1. Wat leuk, we hebben precies dezelfde hobbies: quilten, lezen en kringloopwinkels. En bedankt voor de adressen. Ik woon niet echt in de buurt, maar je weet maar nooit.
    Groeten,
    Marian

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Volgens mij hebben alle drie de hobby's te maken met creativiteit... Voor quilten is dat onontbeerlijk, van lezen krijg je het juist & als je wil slagen in kringloopwinkels heb je ook creativiteit nodig om schatten te ontdekken tussen andermans 'zooi'

    BeantwoordenVerwijderen

Bedankt voor je reactie!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...