maandag 15 augustus 2011

Oeps...

Oeps... ik ben alweer een nieuw project begonnen. Ik wil namelijk een leuke quilt gaan maken waar ik me lekker onder kan verstoppen tijdens de kerstdagen & vond dat het nu echt tijd werd om te beginnen met de BOM die ik vorig jaar had opgeslagen van Bunny Hill: Snowbound. Zo gezegd, zo gedaan. Er moest nog een mooi achtergrondstofje gekocht worden & toen dat ook gedaan was ben ik ermee begonnen. Het eerste blok heb ik inmiddels helemaal af & met blok 2 & 3 vorder ik al een heel eind. Wat ik leuk vind aan deze quilt zijn dat de patroontjes redelijk makkelijk te maken zijn, maar dat het resultaat er erg cool & vrolijk uitziet!


De gezellige muntgroen gestippelde achterkant ga ik voor alle blokken met sneeuwmannen gebruiken & het framboosrode stipje van het bakje van de cupcake gaat in alle blokken op één of andere manier terugkomen om een soort eenheid in de quilt te brengen. En misschien gebruik ik het ook nog wel voor de sashing o.i.d. Verder wil ik allemaal scraps gaan gebruiken in roze, rood, blauw & groen. Met dit blok ben ik al erg blij, dus ik ben benieuwd hoe de volgende blokken gaan worden.

Dit weekend heb ik lekker rustig aan gedaan. Vrijdag ben ik even bij de wedstrijd van mijn lieve vriendje gaan kijken. Hij honkbalt in het tweede team bij RCH-Pinguins in Heemstede & sinds afgelopen week heeft hij een teamgenoot erbij die ik goed ken; mijn broertje! Helaas verloren ze met 3-1, maar het was wel weer eens gezellig om te gaan kijken.

Zaterdag zijn we zelfs de hele dag thuis geweest. Ik heb toen lekker zitten appliceren aan de Snowbound quilt & zitten bladeren in mijn nieuwe oude boek. Een boek over Watercolor Quilts dat ik besteld had bij Amazon voor maar 4,50 pond. Dit is niet echt een patronenboek, maar meer een uitlegboek hoe de techniek van Watercolor Quilts werkt. Hoewel het al wat ouder is, denk ik dat de toepassingen hetzelfde blijven & ik vrees dat ik binnenkort weer een project toe kan voegen aan mijn to-finish lijstje. Maar eerst ga ik lekker lezen in dit boek & bedenken wat voor een Watercolor Quilt ik precies wil maken, want er zijn meerdere opties.

En gisteren heb ik lekker met mijn paps gezeild op de Westeinder Plassen. Hij heeft samen met mijn broer een bootje & omdat het eindelijk een keer redelijk weer was met een behoorlijke wind, wilde hij gaan zeilen. Er kon verder niemand mee & daarom was ik de pineut. Maar dat vond ik niet zo erg hoor. Ik vind zeilen onwijs leuk & begin het ook steeds beter door te krijgen. Al gebeurt het soms wel dat ik niet meer weet wat ik moet doen als er iets fout gaat, maar gelukkis paps er dan bij om in te grijpen & het schip weer vlot te trekken... Zondag was het een mooie zeildag! Een redelijke temperatuur & redelijk veel wind. Dit keer hebben we voor het eerst gegijpt & een stormrondje gemaakt. Zal er nog wel flink mee moeten oefenen een aantal keer, maar ooit komt de dag dat ik alleen op pad kan met het bootje ;-)

De klossenrand zit trouwens nog niet helemaal aan de medaillon-quilt. Ik moet namelijk nog leuke hoekblokjes bedenken & in elkaar zetten. Dus jullie zullen nog even geduld moeten hebben voor de foto van de hele quilt ;-)

2 opmerkingen:

  1. Wat een leuk blok, nu ik dit zie die heb ik ook al in progress liggen ik zal hem eens opzoeken en ook nog afmaken. Dank voor de tip.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Hoi Guusje, dat moet je zeker doen! Ik ben er op dit moment even druk mee... Ben inmiddels al met bok 4 bezig & vind het echt onwijs leuk om die blokken te maken! Veel succes met het afmaken van de quilt! En dan kunnen we met de kerst lekker onder de sneeuwpoppenquilt kruipen...
    groetjes,
    Ieke

    BeantwoordenVerwijderen

Bedankt voor je reactie!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...