donderdag 24 november 2011

Een beetje stilletjes

Het is hier de afgelopen week een beetje stilletjes geweest. En dat komt vooral doordat ik bezig geweest ben met mijn Civil War Diary Quilt. Inmiddels zijn er 117 blokken af (kijk maar hier) & dat betekent dat ik er nog maar 4 hoef.

 Maar oh, wat zijn de laatste loodjes zwaar. Ik kan me al de hele week er niet toe zetten om aan die 4 laatste blokjes te beginnen. Alleen maandag bleef de productie op peil & heb ik twee blokjes gemaakt. Dinsdag & woensdag heb ik lekker helemaal niets gedaan aan de resterende blokjes. Toen ik nog studeerde had ik last van studie-ontwijkend gedrag (wat meestal betekende dat ik ging zitten freubelen), nu heb ik blokken-afmaak-ontwijkend gedrag. Ik doe van alles om niet aan die 4 blokjes te hoeven werken. Zo heb ik op alle sashings naailijntjes zitten tekenen op de bank. Ik ben begonnen met strips met sashing aan elkaar te zetten. En ik ben lekker aan het lezen in het nieuwe boek waarop ik mezelf heb getrakteerd.

Vanavond heb ik voor het eerst twee rijen aan elkaar gezet. Rij a & b vormen nu een paartje. En ik kan beter zien hoe de sashings eruit gaan zien. Met de tegengestelde cornerstones. Het is nu wat te donker om foto's te maken (lamp is nog steeds stuk), maar ik zal komend weekend even proberen wat foto's te maken van de CWDQ.

Dan nog even over het boek waar ik mijzelf op getrakteerd heb... Een aantal jaar geleden was ik bij mijn broer & mijn schoonzusje op bezoek die toen nog in Engeland woonden. Daar kocht ik op het vliegveld twee boeken die er wel aardig uitzagen. Iets met draken op de voorkant. Ik begon het eerste deel te lezen & raakte eraan verkocht. Toen mijn broer ging trouwen in Engeland kwam toevallig het 3e deel uit & ook dat moest meteen gekocht worden. En nu eindelijk het 4e deel uit is, moest ik deze natuurlijk ook hebben. Welke boeken vind ik dan zo leuk vraag je jezelf nu misschien af. Dat wil ik je best vertellen. Het gaat hier om de Inheritance Cycle van Christopher Paolini. Van het eerste deel, Eragon, is al een verfilming gemaakt (heb ik niet gezien) & de boeken zijn echt heel erg leuk om te lezen als je een beetje van fantasy houdt. Een jongen vindt een drakenei & vervolgens beleeft hij allerlei avonturen. Ik zal er niet te veel over vertellen, want je moet de boeken gewoon maar zelf gaan lezen. Ik ga zo lekker in mijn bedje verder lezen ;-)


3 opmerkingen:

 1. Wat een herkenbaar verhaal...ik vrees dat ook ik daar last van heb. Maar zo nu en dan krijg ik weer een drang en geniet dan plots weer van een volgend Dear Jane lapje...gelukkig zijn wel die sashings al voor het zelfde quiltje. Hier liggen er nog vele andere verleidingen. EN het boek, staat hier geloof ik ook in de kast. Ooit voor zoonlief aangeschaft meen ik. Quiltgroetjes

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ik vind het knap hoor, ik ben nog lang niet op de helft, en ben er in blijven haken..
  De blokken opgeborgen in een doosje, en ik ben bang dat die ook niet meer op de proppen komen...
  Fijn weekend

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Dat verhaal van ontwijkend gedrag is heel herkenbaar. Die laatste loodjes zijn zooooo zwaar !

  BeantwoordenVerwijderen

Bedankt voor je reactie!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...