dinsdag 16 oktober 2012

Farm friends is af

Zo eens in de zoveel tijd heeft Hancock's of Paducah, een online quiltstoffenwinkel een free shipping actie. mams & ik bestellen dan altijd een hele berg stoffen, omdat het daar in de USA toch een stukje goedkoper is. Zo bestelde ik op een gegeven moment 3 hele leuke kinderstoffen van Timeless Treasures. Eentje was geel met leuke kippetjes erop, eentje wit met coole appeltjes & eentje een beetje beige met boerderijtjes & boerderijdiertjes. Dat moest een quilt voor mijn neefje Maxwell worden & ik begon enthousiast met het ontwerpen ervan. In Nederland kocht ik nog wat rode & groene stof erbij, lekker als contrastkleur & ik ging alle blokken snijden. Toen mams vorig jaar haar enkel gebroken had, had ze tijd over om te patchen & te quilten. Het toeval wilde dat ik nog dezequilt helemaal gesneden had liggen. Hij moest alleen nog maar in elkaar gezet worden & dat heeft mams toen gedaan. En inmiddels is het ook een heuse echte quilt geworden. 


We hadden geen zin om voor de achterkant nog extra stof bij te kopen & dus werd dat ook een soort patchwork gemaakt van de gele stof met de kippen die voor de molentjes gebruikt is & van de rode & groene stof die ook in de quilt terug komen. Kijk maar wat een leuk effect dat geeft.


Mams heeft de quilt gequilt met blauw garen van Gutermann. In de blokken met de boerderijtjes heeft ze konijntjes & hondjes gequilt. De blokken met de molentjes kregen gewoon rechte streepjes.
In de hoeken van de rand heeft mams een rij met eendjes gequilt. Een moedereend met haar kuikens. Te schattig! Eigenlijk was het de bedoeling om deze over de hele rand te maken, maar mams vond het nogal een vervelend werkje, dus kregen de hoeken een rij eendjes & in het de rest van de rand werden grote cirkels gequilt.


Het biesje maakte ze weer van de hele kippenstof. Dat geeft wel een heel leuk effect vind ik. Nu is de quilt helemaal af & kan Maxwell er lekker onder gaan slapen als hij thuis in zijn bed ligt. Het is echt een vrolijke jongensquilt geworden!

5 opmerkingen:

 1. Prachtig! Zo fris met deze stofkeuze.De quilt heeft ook een beetje een retro-effect met die leuke appeltjesstof. Echt heel mooi, bravo!!!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Zeg, vertel eens:
  Als er een free shipping aktie in Amerika is, sturen ze het dan ook gratis naar Europa? Ik heb me tot nu toe niet daaraan gewaagd iets in de staten te bestellen, omdat ik bang ben voor de kosten van het versand.
  Maar als dat dus zonder extra kosten gaat............

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Nou Maxwell zal hier echt lekker in kunnen weg kruipen. Wat een leuke kleurrijke jongens quilt is het geworden.
  Een plaatje!
  fijne week verder, Evelyne

  BeantwoordenVerwijderen
 4. @Charlotte - bij Hancocks moet je voor een bepaald bedrag bestellen (meestal boven de 100 of 150 dollar) & dan is het ook naar Europa gratis verzenden. Maar omdat we met zijn tweeën bestellen komen we daar altijd wel aan. Zeker als we ook nog tussenvullingen bestellen. Waar je wel kans op hebt is dat je invoerrechten moet betalen. Soms heb je geluk & hoef je niet te betalen, maar anders is dit bedrag zo ongeveer 30 euro. Zelfs dan is het voor ons goedkoper om met free shipping te bestellen in de USA dan in Nederland (wat overigens niet inhoudt dat ik in Nederland niets meer in de quiltwinkels koop)

  groetjes,
  Ieke

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Heb het nog nooit zo durven doen om het van ver t elaten komen,.. toch klinkt het wel goed,...

  BeantwoordenVerwijderen

Bedankt voor je reactie!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...