zondag 14 oktober 2012

Het wordt weleens tijd...

Het wordt weleens tijd om een aantal quilts af te gaan maken. Elke keer dat ik iets 'nieuws' zie, ga ik weer voor de bijl. Het gevolg is dat ik wel veel bezig ben met verschillende projecten, maar dat ik er maar weinig af maak. Misschien klinkt het jullie bekend in de oren, maar ik word er langzamerhand een beetje gek van. Niks komt echt helemaal af, maar ik heb me voorgenomen om daar verandering in te brengen. Voordat ik de top van mijn CWDQ, die al een poosje af is & die nu op de leuning van de bank ligt als een soort stok achter de deur, mag gaan dubbelen van mezelf, moet ik van mezelf eerst mijn William Morris Irish Chain helemaal gequilt hebben.


Ik had de diagonale strepen allang gequilt, maar wat ik zou gaan doen met de witte vlakken was me lang een raadsel. Ik wilde iets dat een beetje in het thema van de quilt zou passen, maar dat ook niet al te ingewikkeld was om te quilten. En omdat het een quilt om lekker op de bank onder te kruipen moet worden, wil ik ook niet al te intensief quilten. Ik vind quilts dan altijd een beetje stijf worden. Kijk, hier ligt de quilt op de grond.


Ik kon geen geschikte kant-en-klare mal vinden & zelf een mal met mesjes & template-plastic maken vond ik erg lastig. Tot ik afgelopen voorjaar bij de OEQC in Veldhoven was, waar Barbara Chainey, schrijfster van het boek 'the Essential Quilter' ook aanwezig was met een flink aantal van haar quilts. Zij gebruikte een heel slimme manier om quiltpatronen op de quilt over te brengen. En die manier gebruik ik nu ook voor de witte vlakken.


Bij een ierse quilt hoort gewoon een klavertje vier & dus zocht ik een plaatje van een klavertje vier op internet op & printte dat uit in de maat, die ik voor mijn quilt wilde gebruiken. Dat plaatje nam ik met een permanent marker over op een stukje tule. Samen met mijn blauwe wateroplosbare pen kan ik nu heel makkelijk dit patroon over nemen op de quilttop.


Dit doe ik allemaal terwijl de quilt op de grond ligt. En omdat mijn arme knietjes & rug dat niet al te fijn vinden, teken ik maar een paar vlakken tegelijk op de quilt. En dan ga ik weer lekker verder. Inmiddels vordert het quilten van de klavertjes best snel & heb ik al 16 van de 58 vlakken gequilt & heb ik mezelf weer een deadline gesteld. Ik wil deze quilt helemaal af hebben voor 5 december. Dan kunnen we er lekker onder kruipen tijdens de koude maanden van het jaar. 


12 opmerkingen:

 1. Oh, maar dat heb ik ook hoor, ik wordt er dan ook gek van. Nu heb ik me voorgenomen om pas met iets nieuws te beginnen, als ik de laatste paar tops aan het door quilten ben, dus dat duurt nog wel even. Wat een interessante uitleg, om op deze manier de tekeningen over te brengen, heb het in mijn geheugen opgeslagen ;-)
  Groetjes

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Hier is het ook al niet anders. Een vracht aan projecten die liggen en wachten, waaraan gewerkt wordt, en die worden vergeten of die ik niet zo snel eer vinden kan..... Hopeloos. Ook ik heb mij heilig voorgenomen eerst eens wat af te maken....... Super hoe je op het idee van het klavertje bent gekomen. Succes met quilten, zou ik ook moeten gaan doen........

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wat een slim idee om tule te gebruiken om een quiltpatroon over te nemen. Dat ga ik onthouden.
  Tja, uiteindelijk geeft het toch meer voldoening om iets af te maken dan telkens iets nieuws te beginnen en weinig af te maken. Daar probeer ik me aan te houden, hoe moeilijk dat soms ook is.
  Groetjes,
  Marian

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Wat wordt dat leuk met dat klavertje! Wat een handige manier met die tule, dank voor deze tip!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Je quilt wordt erg mooi, en dank je wel voor de tip! Maar waarom leg je de quilt niet op een (hoek van een) tafel als je toch steeds maar een paar keer het patroon erop tekent? Succes met de laatste blokken!
  Groetjes, Marjo B-W

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Heerlijk, zo zag ik op een regenachtige maandagmorgen bij jou een gouden tip voor het overbrengen van een quiltpatroon. Dank voor het delen en groetjes, Klazien

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Super bedankt voor de tip om een quiltpatroon over te nemen!

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Ja, vreselijk, al die verleidingen en dan die 'stapel'niet affo's. Ik weet er alles van...
  Wat een handige quilttip laat je zien, super!

  BeantwoordenVerwijderen
 9. O ik ga steeds weer de fout in. Nou dacht ik tot nu toe steeds dat dit wel over gaat, ik ben immers zo'n groentje nog. Maar ik vrees als ik al dit moois zie bij jullie. nou ja. Ik zeg altijd maar zo: het gaat er niet zozeer om wat je af maakt, als je er maar plezier in hebt......
  Ik ga vandaag ook veel kleine dingetje afmaken.

  groetjes

  Wietske

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Leuk, ik kwam via Marian op jouw blog, bedankt voor de tip. Ik kom vast vaker bij je langs

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Wat een goede tip, dank je.
  En een hele mooie quilt.
  Quilt groetjes Anja.

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Ik heb deze tip meteen opgeslagen. Ben er heel blij mee en mooie quilt wordt het. Groetjes Wilma

  BeantwoordenVerwijderen

Bedankt voor je reactie!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...