woensdag 17 oktober 2012

Unfinished objects worden afgemaakt...

Zoals ik al eerder in een berichtje schreef ben ik hard bezig met UFO's afmaken. Zo heb ik van mijn William Morris Irish Chain inmiddels al 21 van de 58 witte vlakken gequilt met een klavertje vier & ga ik daar zo lekker mee verder, terwijl ik naar Criminal Minds aan het kijken ben.

Een ander UFO-project dat op mij lag te wachten was de Snowbound-quilt van Bunny Hill Designs. Dit patroon is een poosje geleden als gratis BOM, waarbij 12 maanden lang elke maand een nieuw sneeuwmannen-patroon op hun site verscheen. Ik heb toen alle patroontjes opgeslagen op mijn laptop. Ik kocht bij mijn favoriete quiltwinkel, Samsara Quilting in Lisse, een heel mooie achtergrondstof, lichtblauw met grijze stippen & begon enthousiast met mijn eerste sneeuwman (die op de cupcake staat) Ik liet al eerder een paar blokken, die ik gemaakt had, zien op mijn blog. Kijk maar  hier (klik) In elk blok komt het framboosrode stofje met de roze stippen minstens één keer terug. Omdat ik vooral scraps gebruik voor de sjaaltjes & mutsen van de sneeuwmannen vond ik dat alle blokken iets gemeen moesten hebben. Helaas bleef de productie steken na blok 8 van de 12.


Toch wel zonde, want wat zijn ze leuk hè, die sneeuwkanjers? Ik had vandaag ineens zin om lekker verder te gaan met deze vrolijke mannetjes. En dus verandert een UFO heel langzaam in een AFFO. Misschien zelfs nog voor de kerst...

Kijk hier, één van de 'oude' mannetjes in close-up. Ik heb met zilverdraad mooie, bij de kerst passende woorden geborduurd. Dan kan de quilt met kerst mooi liggen pronken!


Ik zal jullie binnenkort de nieuwe mannetjes laten zien. Eerst ga ik nog lekker even verder ermee, zodat ook dat van die knapperds als hierboven worden!

3 opmerkingen:

 1. Inderdaad, je moet hem echt afmaken hoor. Het ziet er zo leuk uit. Het zou toch jammer zijn want het wordt echt heel leuk.

  Succes verder

  Groetjes

  Wietske

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Oh wat vind ik die sneeuwmannekes top leuk worden en ook dat die rode stof erin zit. Ik ben toch al dol op stof met stippen. Succes ermee. Groetjes Wilma

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wat wordt dit een leuk quiltje met die sneeuwmannetjes, ik loop een beetje achter met bekijken van blogs, op vorige blogjes laat je echt mooie werken zien, succes

  BeantwoordenVerwijderen

Bedankt voor je reactie!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...