donderdag 4 juli 2013

Jong geleerd...

... is oud gedaan. Dat geldt zeker voor mijn neefje & nichtje. Ze hebben natuurlijk allebei hun eigen quilt. Die van mijn neefje werd gemaakt door mams (lees hier -klik- maar) Die van mijn nichtje maakte ik een poosje geleden ' Een feest van eekhoorns & vogels (lees hier -klik- maar) Maar mams & ik hebben ze inmiddels ook aangestoken met het lapjesvirus. Als we in de quiltwinkel zijn met ze, dan mogen ze altijd zelf ook een stofje uitkiezen. En vooral mijn nichtje gaat weloverwogen te werken. Maxwell niet, die ziet dinosaurussen & moet en zal de dino's hebben. Wat zijn ze soms toch makkelijk jongens! Bij mams thuis werd elke keer het kindernaaimachientje (dat het niet eens doet) tevoorschijn gepakt om zogenaamd dekentjes & kleertjes voor de pop te maken. En toen op een gegeven moment bleek dat mijn nichtje zelf haar poppenkleertjes in elkaar zette met plakband, besloot mams dat het tijd was dat ze leerde naaien. Let wel, mijn nichtje is vier, dus nog wel erg jong. Maar ook daar had mams een oplossing voor... een ouderwetse handnaaimachine. Dan hoeven ze niet met hun voeten dingen te doen & kunnen gewoon draaien & de rest kwam ook wel goed. Zo gezegd, zo gedaan & dus schafte mams via Marktplaats een handnaaimachine aan.


Een echt ouwetje uit 1922 (da's zelfs nog ouder dan mijn oma) En kijk eens wat een beauty & dat voor maar 25 euro. Tja, blijkbaar zijn deze oude machientjes niet meer echt gewild, terwijl ze vroeger toch echt een fortuin gekost moeten hebben. Na een flinke oliebeurt, deed de machine het ook weer helemaal prima. En dus kon er genaaid worden. Gisteren ging ik met mams & Maxwell even naar de Sampler in Haarlem & daar kocht mams het befaamde dino-stofje voor mijn neefje & toen konden we aan de slag. Ik knipte een aantal dino's uit de stof. Sneed stroken van drie kleuren. En samen met Maxwell zetten we zijn eerste echte quilt in elkaar.


Vinden jullie hem niet leuk geworden? De grijze dino's zijn Maxwells favorieten hoor. Maar de groene dino's zijn toch ook wel erg mooi. En stiekem de andere kleuren ook wel. Hij heeft dit quiltje nu mee naar huis genomen om aan mama te laten zien. Maar de volgende keer gaan we er nog een vulling & achterkantje tegenaan gooien. Dan kan er vast wel een dino onder slapen.


Kijk, hier zien jullie de trotse maker met zijn stoere papa (mijn broer) Kijkt hij niet blij?!?5 opmerkingen:

 1. Heel goed! Volgens mij leren kinderen veel van zelf echt iets maken en het ook helemaal afmaken. Die stof is voor jongetjes erg leuk!
  Groetjes, Francis.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Heel goed!! En wat zijn ze trots op hun werk,...

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wat een leuk verhaal en wat zijn ze er blij mee.

  BeantwoordenVerwijderen

Bedankt voor je reactie!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...